Pages

29 December, 2010

org sakit yang berlagak sihat..padankan muka kat diri sendiri :(

padan muka dia !!


aduhai...pg nih baru perasan luka bekas bedah tuh bleeding semula dgn jayanya !!
masa kena x rasa lak sakit..bila dah nampak darah meleleh baru rasa pedih..
ada lak gituu..kan..mengada2!!

jumaat ada TCA ngan surgeon semula di APSH
smg luka nih dah berenti bleeding that time
aku malas ler nak dok spital semula @ lain2 prosedur yg surgeon nak wat lak
dah x kuasa aku mgadap spital lagik..

ini gara2 org x reti diam sejak kuar spital
buat keja macam org sihat..
hu-ha sana-sini macam org elok sihatnya..huhuhu!!
yang paling x tahan,,,sempat merayap ke Jakel beli kain ela..huhuhu!!
puncanya bila rasa kesian kat diri sendiri..bila ada wedding..memanjang dok ulang-tayang pakai baju raya..
aku jenis hanya beli baju kurung masa raya..sgt sadis kan!!

dan skrg as usual bila beli kain ela x tau mana nak g tempah kat area KL /Ampang nih
sbbnya selalu tempah kat dungun..sekali bawak balik kg smp 5-6 pasang terus
sbb jahitan yg kemas,selesa & yang paling penting sgt murah..sepasang baju kurung hanya RM18..ok!!
kat KL,,mana nak jupe?
tp disbbkan beli kain ela utk kak ain sekali dia sgt excited nak pakai cpt2..
so pada sesiapa yg nak recommend tailor @ boleh menjahit baju kurung ..harapnya leh leave kat comment ok..jasa kwn2 sgt sy hargai :)

malam ni jangan lupa layan Bola lagik ok..
smg kemenangan milik kita..dan pas ni footballers leh senyum smp ke telinga sbb bonus boleh tahan jugak..lumayan beb!!

bestkan..keja main bola jek..sekali dapat berganda2 bonus diorg..
kita lak keja macam nak mati..banyak tuh jer..nak boleh bonus pun jenuh!!


menu hr nih :-
pg nih selamat masak cucur ikan bilis,kopi seteko..auni makan ngap2..mcm org tua!!
ptg  nih nak carik pisang sbb dari semalam kak ain mengaruk nak makan cekodok pisang..alahai anak2..:)
tghr nih menu unpredictable..at last mungkin masak sup ayam utk ain & auni & ayam masak merah utk en papa & mama..tumis sayur kacang buncis..jadik...!!
malam kang-kita ulang tayang lauk tengahari..aci?/hehee..

ok selamat bekerja kwn2..
nak menyambung kemas bilik kak ain yg disaster berterabur ngan barang mainan dia & auni..sabor jelah :)

**penat weii jadi suri rumah ni..!!


9 comments:

gadisBunga said...

lasak sangat la ni..... makan la ikan haruan kasi cepat baik luka. :)

Daddy Ziyyad said...

luka caesar ke?

PynGees said...

sooo pity... k.lynn.. jgn pksa2 kn diri sgt.. sbb blum btul2 baik tu.. tkt nanti benda yg blh baik cpt, amik masa lama plk... gee phm, as a wife & mother mmg t'lalu bnyk t.jwb, klu bkn kita sape lg nk m'buatnya... tp do concern about urself too... meski kita sgt syg pd org2 t'syg..jgn lupa sygi diri kita juga..do t8 care ye!

ayu said...

huhu..bahaya tu cik kak..
jgn bergerak banyak2 sgt ni..
tak baik lg tu...

malam ni, sama2 kita tgk bola ekkk..
sama la, tengah survey2 gak mana nak tempah baju ni..huhu

Marsha~ said...

adussshhh.. luka lama berdarah kembali...

noreed said...

ngerinyer bace...

ibuafiqahhuzaifah said...

OMG lynn..

naper x kurangkan xtvt tuh..
baru lepas operation kan...
risau dengar bleeding2 niey..
nyway,makan sup ikan haruan ker,gamat ker utk sembuhkan luka...
maybe kena pantang la kot..
take care yerr...

kakyong said...

lynn,
jgn ganas2 sgt..
serio jer baca n3 ni...

littlehumblelynn said...

gb;

mama otromen kan..huhuhu!!

daddyziyyad;
bila masa lak aku bersalin ni..baru pas op 2mggu lepas..

pyngees;

hehhe..susah betul nak sihat betul bila auni asyik nak berdukung.huhuhu!

ayu;
ko tau aje lah anak2 aku..buas ke main..dh pdi demand mcm2..huhhu..nak bjln sana-sini..mak dia dah rupa mama otromen tiga dah!!

marsha;

hehehe.. :)

irnie;

its ok..nampak kurang sikit bleeding pg ni..

kak yong;

hehehe..jgn takut kak !!