Pages

19 July, 2012

yes im cheapskate !!!

cheapskate :
Someone who has money but does not want to spend it. When said person does, they go for cheap rather than quality stuff.





gambar xde kaitan dgn entry :))

aku x malu mengaku
aku mmg cheapskate

rasanya bukan jenis kaki shopping sgt aku nih
kalo nak membeli pun 7-8 kali akan berfikir
perlu @ tak?

even nak beli blouse sehelai
dok belek punya belek
telek punya telek
kelebek rega pas sudah
truly said blouse ready made kat pasaran mahal beb
paling bodoh rm50
separa bodoh rm100
nak cerdik sikit designnya rm100++

sebab tuh mmg selalu tggu Sales 50%-70%
baru nak g selit2 beli baju sehelai-dua
buat ganti pakai g keja-g berjalan sama kanak2
if not kak ain pun sudah pandai melaser mama
"asyik2 baju tuh"

cissssss!!

beli online macam Asos, Gap
kadang2 mmg rega murah jugak
dan design pelbagai
tapi kita pulak rasa x seronok
sbb nak menunggu delivery sampai agak lama
2-3 minggu tau!!
kalo boleh nak beli--time2 tuh jugak nak tgk,nak pegang
sangat x bersabar ok!

aku bukan jenis branded type
semua aku belasah- baju longgok kat Jusco pun aku beli buat pakai
selagi selesa, rega masih munasabah
aku belasah jer
as long as sopan, x terdedah sana-sini
dan yang paling penting lohkong bagi green light

begitu jugak bab nak beli benda2 rumah
selagi boleh..cari jugak yang murah
kalo rega x berapa nak munasabah
nego sampai orang kedai tuh stress!!

contoh terdekat --masa kitorang nak move in masuk rumah setahun lepas
nego nak beli leather sofa
sampai nepal tuh pening
at last dr rega ribu-riban--kitorang nego sampai dapat rega rm1700
hahahahahah!!

bagi aku as long as kita ada kuasa membeli & memilih
tak salah kalo kita digelar "cheapskate"
as long as tak mintak
duit sapa-sapakan?

skrg tgh sibuk nak ke Bangsar Village
sudah tergoda nak cari mould cantik2
gara2 teringin nak wat puding dlm mould yang comel2 itu
spy kanak2 terliur nak makan
aci?

kat pantry magic
sapa mau ikut?
dgr citer murah2...
dasar......

heheheheh!!

8 comments:

gadisBunga™ said...

saya pun bukan kaki sopping dan memang susah nak spend kaw kaw on baju!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kena tgk gak time sales .. kdg2 harga tak munasabah ;-)

secangkir madu merah said...

bila nak soping raya? hik hik hik.. puasa pun belom dah nak soping raya kan? memang dasar..

Suliana said...

samalah kak.. su pun bila ada duit berkira beno nak kuar duit.. hehe.. nnti su tgk pantry magic tu mcm best je mould2 tu . hehe.. slmt berpuasa kak lyn!! ampun maaf dipinta :-)

Daddy Ziyyad said...

kita semua cheapskate, unless kita jutawan duit tak tahu nak buat apa..hahaha

sAyA said...

dah jadik jutawan nanti saya tak cheapskate

Imaan09 said...

haha.. yay! ada kawan..saya pun geng nih.. cheapskate.. cukup bangga klu berjaya dpt y kualiti tinggi, tp harga murah..ngeh2

indahhouse said...

Salam kak Lyyn,
Aiseh, kita pun menelan air liur. Lifetime guarantee tu.. cari-cari sudip silikon tak nampak pulak :D
Ada diskaun tu.. maceh atas info kak Lyyn. :))