Pages

13 July, 2012

Darjat & pangkat !

buah hati :))


at Pullman Putrajaya :))




darjat!!
orang mesti kata -
isu yang kaya & miskin
gap yang terlalu besar
orang tak berapa nak sebut
pasal isu pandai- bodoh
isu baik-jahat


kalo kita orang biasa
breakfast kedai mamak-sekali-sekala belasah MC-D breakfast yang weekday x sampai rm5 tuh
orang luar biasa akan ke Starbucks
minum coffee rega rm10 secawan
benda2 lain dah tentu lebih mahal dr itu kan


kalo orang biasa macam kita -aku
dok menunggu Sales kat SOGO
hopefully boleh dapat rega murah
utk baju2 yang tak mampu nak pegang kalo bukan hari Sales


orang luar biasa
dah x kisah ttg Sales bagai nih
diorang tak suka bersesak2 dgn lautan manusia
yang mengirai baju longgok dkt Sogo
oppsss esok MEMBERS SALES SOGO..(tahun nih mmg angkat tggi2 x nak pg )


mereka beli dekat butik
kadang2 siap dilayan dgn secawan air, sekotak air,sebotol mineral
salesperson datang tunjuk itu- ini
diorang tggu pilih-kalo perlu fitting-pg fitting
dan bayar pun salesperson tolong bayarkan
tggu amik barang & beredar sambil tersenyum puas!
bahagianya kan??


kenapa aku merepek ttg darjat pagi ni
terkesima dgn layanan double standard pihak ERL


agaknya ERL tren - transit ada masalah pagi ni
jadi mahu atau tidak
ERL EKSPRESS terpaksa jadi ERL TRANSIT jugak
so bila masa utk beratur ke luar
utk mereka pemegang tiket transit kena beratur maha panjang dgn 3 lane
dan selalunya pemegang tiket transit jumlahnya luar biasa ramai hari bekerja


dan mereka pemegang tiket Ekspress ada 4 lane yang dibuka khas utk mereka
of course kami yang pemegang tiket transit agak terpinga2 disitu
15 minit beratur & melihat shj lane Ekspress yang lengang
alasan-kami pemegang tiket transit
stupido!!


muhasabah pagi jumaat
kalo didunia pun terasa kerdil
dgn layanan manusia yang sama hina-dina
apatah lagi diakhirat nanti


dapatkah aku layanan VIP di akhirat nanti?
sukarkah laluan sirat utk aku kelak
mampukah aku jadi insan terpilih kelak..
wallahuallam bswb


manusia memang suka dilayan
dan tak hairanlah "hospitality" tuh
yang selalu kita carik


tak percaya ?


jadi kenapa rate harga hotel 1 bintang -5 bintang
reganya berbeza macam langit & bumi


itu namanya harga Hospitality !!


happy weekend peeps :))







5 comments:

sayadankamerasaya said...

lama tak naik kenderaan awam..


happy wiken yanggg

Marsha~ said...

bestnye sogo sales.... tapi tak dapat pergi.. huhuhu

zailamohamad said...

teringin nak bawa anak2 naik ERL

pedas kata2 mung tapi memang ada kebenarannya

mummY daniSha said...

memang lumrah hidup mcm tu kan....tp di sisi ALLAH lain nilaiannye...

Imaan09 said...

ohoo.. double standard boleh terima lagi, tp klu dah lengang, bagi je laa.. tak ke membazir namanya tu..