Pages

09 December, 2011

Sustagen Event - my Little Masterchef in action :-)

Last weekend aku merayap ke Alamanda-Putrajaya
alih2 ternampak event sustagen
ala susu sustagen tuh kan..

anak2 aku mengeletik nak masuk
sbb nampak sgt happening
siap dpt topi masterchef tuh
mmg ramai budak2  & parents kat situ


so aku pun ikutkan aje
saje suker2 dr berjalan x buat apa
ain mmg suker sgt kalo dpt join event2 macam ni..

mula2 diorg diberi topi chef
diberi buku aktiviti
dan kena main 5 aktiviti utk dptkan 5 sticker
lepas dapatkan 5 sticker
pg ukur tinggi & berat
serta dapatkan nasihat pakar pemakanan/nutrisi


comel kan..ada topi chef tuh!!


kena dukung..x sampai nak masukkan buah dlm blender

seronok dpt sticker tuh!!

aktiviti pilih gambar ayam,ikan

pening kepala nak jawab..hehehe

the most happier kid

us ^_^

main games...mmgler dia suker!!

with carrot pillow

ain- as usual mmg result x cantik ---->>> UNDERWEIGHT
auni- dia ni aku x risau sangat..mmg suka makan..dia NORMAL

so aku beli susu Sustagen utk kak ain
dan still maintain susu auni yang lama
sbb auni mmg x picky eater macam kak ain

lupa lak nak snap gambar goodies bag yang budak2 ni dapat
ada fridge magnet/sampel susu & buku aktiviti shj

overall- budak2 happy smp nak masuk kali ke 2
tapi mama-papa yang dah x terlayan
ramai sgt that time..

ohhh carrot pillow tuh utk sesiapa yang beli 3kotak sustagen tuh
dan harga sekotak RM26.10
mahal jugakkan kalo compare Dugro/Dutch Lady

Sustagen ini sesuai utk kanak2 yang susah nak makan
mungkin boleh mencuba
tgk perbezaannya dlm sebulan..

x cuba mana nak tahu kan?

5 comments:

azam said...

:) oklah tu......26 dah kira murah jugak dah tu

suka main game ye.....

eus said...

best nya!!!

zailamohamad said...

anak aku si Haziq & Husna pun minum sustagen coklat..bengkok mama nak beli sebab sekotak seminggu..tapi dek kerana abang Haziq ni picky eater so nak tak nak..berkorbanlahs ket duit demi anak2..kalo time sengkek kami belikan Dugro coklat..hahaha

Dalila Hamid said...

suka tgok budak2 joint aktiviti begini...

Syahada Ahmad said...

lepas anmum, try tukar ke sustagen, sibaik la anak sha minum. tp yang plain la, pernah bg vanilla flavor, tp muntah abis. aliya x cerewet ngat kot, tp susu mmg nk yang plain sahaja. baru ni saje nk tukar ke S26, ayahnye beli 4 kotak yang double pack kat dlam tuh, mak aih.
dah la s26 xde perisa plain utk umur aliya. langsung x minum. melayang 300++ macam tu jee.