Pages

27 December, 2011

Auni & her new 2nd home ..

sayang sgt papa dia!!


budak notti nih
1st day ke taska baru hari nih


mama yang bijaksana lagi paranoid ni
punyaler risau kot dia menangis melalak kat taska baru
melobi gula2
melobi coklat
melobi mainan

first impression--mmg macam xde apa2
bila mama cium..peluk2

terus nangis
uwaaaaaaaaaaaa...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

tapi kali nih mujur mama x banjir sama
sptmana kali pertama hantar dia ke taska slps pantang 2 tahun lepas

auni kan dah gedek!!




hobi tgh boring dok lama2 dlm keta-on-off lampu keta papa

hari ni urusan pembayaran taska auni
pendaftaran tadika ain telah selesai

so..x mo intai2 wallet dah
mmg kena bajet makan roti sampai raya cina
uwaaa..
hahahhaa...

yang mahal adalah taska anak
si auni--kalo full day rm250/half day rm220
compared taska di ampang hanya rm180 shj..
registration bagai nearly rm500 shj
gulp**

x kisahler..as long as anak aku ok
makan ok..kebersihan terjaga
jangan sampai luka jatuh..jangan sampai patah riuk sudah..
kalo dia buat salah tegur dgn baik
dont expect more for kids that only 2y/o+

begitulah kita ibu yang bekerjaya
tak boleh nak cerewet sgt
ttg pemilihan taska anak

yang penting cari yang bersih
ada enough staff utk handle kids
yang boleh tolerate dgn parents
yang x hadap kanak2 memanjang makan telur shj
susah jugak kalo jupe taska yg giler bajet macam tuh kan

selebihnya tawakal & berdoa smg anak2 selamat di bawah jagaan mereka

bagi aku kalo kita cerewet sgt even kita bayar mereka
kalo nak cerewet sgt-serba x kena
mmg kena buat keputusan dok rumah jaga anak shj ok
so redha ajelah..
at least dioranglah pembantu menjaga anak kita saat kita keluar bekerja

aku masih teringat pengasuh auni di taska lamanya
si auni sampai demam2 rindukan kak shanya
mmg bagus dia jaga anak2 aku
tapi nak buat m/mana jodoh x panjang
smg Sha sukses hdknya.

kalo chinese first thing yang diorang selalu tgk masa pemilihan taska
adalah diorang akan telek menu per week
bagi diorang makan paling penting tau!!

sbb itulah kalo tanya chinese rata2
rate taska utk seorang anak mencecah rm500
giler!!!
sbb itu jarang tgk chinese beranak ramai
kalo ramai pun sure diorang bagi mak jaga
atau pun hire maid terus..lagi berbaloi ..

apapun tepuk dada tanya selera
bagi aku its good to have a win-win condition

jangan cerewet !!
ingat--duit yang kita bayar x sebesar mana dibandingkan dgn jasa mereka!!

peace :-))

5 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

kak, betul tu
nak cerewet2 sgt takut depa taknak jaga anak kita kan..huhu

somi sy slalu pesan, if budak tu sihat walafiat, berat naik ok n balik umah takde nangis2..it should be ok..dont expect yg terlebih2..kang tamo jaga anak kita baru padan muke huhuhuhuhuhu

tapi skang bila aishah tamo susu kat umah pengasuh n sy kene balik lunch hour utk nyusukan dia..buat sy stress n cerewet..nak2 lagi aishah ade excema..sian anakku ..:-(

Lily@MamaZaraZareef said...

rata2 taska skang mmg rate 230-250 utk jaga budak baya2 auni or zara..takpelah..kite harapkan servis yg terbaik jek dari diorang..moga auni gembira kat taska baru nnti k..=)

ibuafiqahhuzaifah said...

lynn,

hari ni 1st day fiqah ke tadika baru..
harap suma ok2 je
rata2 rate kat sini 250++.
btul,xleh cerewet penjagaan anak ni..
mujur ada yg nak jaga sepanjang kita keje nie..
bersyukur n bertawakal smoga anak2 kita dilindungi Allah s.w.t sepanjang masa..
peace :)

Imaan09 said...

sokong..sokong..dan sokongg...!!
kak, taska ruhil RM 320/month.. nasib bek ok, malah ok sgt.. taun depan RM640 laaaaa..huuu, xpa,derang terer handle EBM pun dah kira bersyukur..

Lina said...

aleesya pun start taska baru hari ni.. nanges bagai nak rak, but hopefully utk seminggu dua ni je la.. kite sbg parents dh pilih yg terbaik for our kids, yg selebihnya kene tawakkal la.. i believe bile kite layan caretaker anak kite elok2, dieorg pon akan layan anak kite elok2..insya Allah