Pages

13 December, 2011

stress !!


anger management :-(
aku x tahu nak lepas marah,lepas geram pada sesiapa dan aku benci menjadi mangsa keadaan

puncanya pasal year end closingler
bila hujung tahun sumer org keja macam nak mati
nak deliver year end report yang superb
so sumer org kena paksa keja even cuti panjang

aku pun sabtu lepas dtg jugak keja barang 3 jam
mmg x lama..tp dtgler jugak tunjuk komitmen
yang lain x dtg mungkin sbb banyak komitmen lain
itu mmg aku x mo masuk campur

disebabkan ramai yang berjanji nak dtg
tapi yang datang hanya aku sorang
so natijahnya semua org pun terkena

ikut logik tgh2 cuti mmg patutler org bercuti
x payah dipaksa2 dtg waktu cuti umum gitu
orang rajin pun jadi malas kalo dipaksa keja time cuti

dan pagi ni boss mengamuk x pasal2
isu wajib selain produktiviti iaitu komitmen kerjalah..

yang membawa lebih malang
setelah disembur berdas2
hari ni sumer staff dipaksa stayback smp pukul 9mlm
wth!!!

dan the best things tiada pengecualian kecuali ada sesiapa yang nazak nak mati
mmg mendatangkan marah bila kita mendengarnya

takper..fine!
layan aje orang meroyan
ikutkan aje rentak orang naik hangin

but  dont expect the outcome as fabulous as you wish
sbb orang sure buat kerja separuh hati
what to expect ?
keja more than 10hrs & keep that momentum
that's sound ridiculous

badan pun perlu masa utk recharge jugak
dont expect with this strict rules
boleh bawak banyak perubahan besar
dah tentu tidak!!

malam ni jangan sesiapa sebut ttg Cinta Elyssa final episod pada aku

in case kalo boss hadap blog aku-silakan..
at least dia paham apa yang terbuku dlm hati aku.
this is my personal blog-suka hati aku apa aku nak rebel
terasa!

suka hati ko ler..

dah x kuasa nak jaga hati orang
hati kita takde sapa nak jaga pun!!


* pukul berapa nak sampai TPP malam ni..kalo kul 9pm dr PJ..hampeh betul!!

5 comments:

Imaan09 said...

ya ALLAH!
sabar je lahhh..

bujal X said...

takpe kak~~nanti esok layan cinta elyssa kat tonton.my~

sabar~~~

Syahada Ahmad said...

Oh! Mmg stress dan menimbulkan amarah bila dipaksa dan diri terpaksa tanpa kerelaan.

Rasa mcm nk marah sama jeee bila baca entry ni.

ayu said...

OWH..sabar je la lynn..

littlehumblelynn said...

LEA;

mmg tgh bersabar lah ni..kol 8pm masih dok di opis nih..

bujal ;
ada jugak yag menyebut pasal cinta elyssa..grrrrrr!!

syahada;

tahu takper!!sakit jiwa betul

ayu;

mmg bertabah je hr ni..uwaa..masih kat opis lgk nih...