Pages

22 December, 2011

edisi KIRAI kalendar...!!

kucing pun pandai tgk kalendar tau!!

kalo nak diikutkan dah x larat nak belek kalendar
hari ni baru 22/12
ada 9 harik lagi nak NEW YEAR

bekerja di hujung tahun
macam berkejar dgn masa
berlawan dgn tabie alam
bertentangan dgn motto keja aku

yang sokmo

SLOW & STEADY

sekarang nak kelebek muka kat cermin
pun rasa bersalah sgt
nak belek blog pun rasa macam penyamun
senyap-halus-licik-pantas

nak hadap email punyaler banyak
nak list out things to do pun x terkira banyaknya
keja yang pending
keja yg harus didahulukan
keja yg harus di follow- up
wahhhh..aku rasa berangan jadi PM skjp

pendek kata keja macam apa lagik hujung2 tahun ni
tp nak bebel pun x guna
dah ituler yang akan aku hadap seumur hdp
selagi aku bekerja disini
ini namanya PEAK SEASON
sumer nak kena tip-top -sumer nak kena excellent
prestasi hujung tahun nak dijadikan benchmark the whole year performance
mau x tercekik -mau x tersedak

contohnya--keta lama tersadai selama 11 bulan
dan kena repair dlm tempoh 1 bulan
xke senak perut nak hadap sekali harung

adoikkh!!

balik rumah mmg terbongkang dpn tv
mujurlah ada bonda di rumah
dia ler yang tolong memasak
yang tolong melayan kanak2 tatkala mama diorg kefengsanan
sejak seminggu yang lepas aku suffering back aches
gara2 keja x bergerak sgt
mengadap PC 8 -9 jam
mmg menyakitkan seluruh anggota badan-mintak nyawa kata org

bentang tilam tgh rumah
paksa kak ain.auni panjat belakang
pijak2..baruler lega sikit

uwaaa..rasa nak menangis ada 9 hari lagik
rasa macam jalan x pijak tanah dah ni

kebas kaki
kebas tangan
kebas seluruh sendi

jangan sampai parkinson sudah!!

ada yang nak tumpang meroyan?
atau nak tumpang countdown..

jom...!!

3 comments:

Daddy Ziyyad said...

kena ulang balik azam tahun 2011 yang tak di buat ke tahun hadapan! haha

Imaan09 said...

jgn smpi jatuh sakit, sis!

ibuafiqahhuzaifah said...

jaga diri bebaik..