Pages

16 December, 2011

stress down :-))

hurray!!!


after beberapa hari mr boss kurang bercakap
setelah melancarkan perang dingin dgn staf bawahan
dan begitu jugak staf yg begitu tensen sejak 3 hari lepas
hari ni mr boss mungkin telah sedikit sedar


"bahawa ketegangan antara orang atasan & bawahan "
"tidak membawa kebaikan pun pada sesiapa pun"


aku sbg staf pun rasa x seronok keja
mutu kerja pun merosot
buat keja ikut suka hati mak-ayah aku
dia sbg boss pun aku pasti dia rasa org lain buat kerja sambil lewa
xde respect pada dia lagik


tgk staff meroyan dlm FB
sure dia leh nampak
sentap ke ?
dah tentu dlm friend list kan!!


so bila hari nih dia bercakap baik2
bagi respon baik pd staff
semua orang pun rasa happy
sumer orang pun willing to co-operate
malah rasa sedikit bersemangat dpd 3 hari lepas


sbg manusia kan..
kita x mintak selalu kena puji
kena bodek 24 jam


tapi sbg manusia
kita perlukan sedikit "penghargaan"
perlukan sedikit "semangat"
dan yang paling penting adalah " mutual understanding"
serta "guide" kalo kita tersasar jauh


a little changes
can effect a huge impact to others


utk mr boss


thank you for your little  consideration
at this peak time
almost many people cant stand the pressure, the stress, the heating


but they can always adapt a new changes
as long as benefiting for both side


"peace no war "


happy weekend peeps

:))

8 comments:

kakyong said...

bagus lah mcm ni..

hepi weekend

bujal X said...

dia belanja kfc tak? he~~

gadisBunga said...

boss emo! *ni dia baca tak ni? heheh~

*

saya tak approve boss saya punye friend request. heheh~

indahhouse said...

Salam kak Lynn,
Bagusnya.. 3 hari cukuplah ;)

Mas Linda a.k.a Linda CumeY said...

3hari penuh penyeksaan....hari ke-4 aku cuti..muahhaha

Aku said...

aku tutup terus FB... senang citer.. kakaka

secangkir madu merah said...

biasalah lynn, kalau kita bekerja dibawah satu bumbung kalau muka monyok je sesama sendiri mmglah boleh jadi stress, hilang mood dan boleh jejas tugas seharian..

Lina said...

good to hear.bos i je yang x sedar2 diri.. ego tinggi! whatever pun, she's soon to be my ex-boss! coz i'm outta there for good.. woo-hoo!