Pages

22 August, 2011

the weekend story

image : google




semalam baru shj kembali dari kampung en papa
sgt fennat!!


balik kg sabtu lepas bertolak pukul 7am -pukul 12 tghr dah menghirup udara dungun daa
bapak laju bawak keta
mentang2 wife tido2 ayam..dia bantai pecut x hingat dunia


sabor je lah !!


balik kg cuaca x berapa nak panas
so melayan anak2 yg x rupa org kalo balik kg
smbl bantai titon ..dr kul 3pm sampai kul 5pm
heaven!!


bangun2 tlg kakak ipar masak2
dan bergegas ke Pasar Ramadhan Dungun
giler best!!


memborong kuih muih yg yummy2
memborong ayam percik yang sgt sedap
berhabis x tahu berapa ringgit..mmg x sayang duit lgsg kalo g Pasar Ramadhan Dungun ni


balik rumah MIL dr Param konon2 nak potong tembikai
dah siap potong 1/4 bijik
terpotong jari sendiri..mak aiiikkhh
sakitnya..dah ler dalam pulak lukanya
sampai 3x tukar bandage utk stop the bleeding...
giler cuai.. :-(


semalam balik ke KL..mengantuk tahap gaban
ntah berapa kali berenti x kira lak..
bertolak kul 10am smp 4pm lebih..
makan kat rumah bonda terchinta!!


balik rumah..fengsan..
dgn mengadap kain baju bertimbun-nak basuh..nak lipat
mmg wat pening sgt2
belum lagi bab kak ain yg cirit birit dr semalam
aku beli smecta- haramnya dia nak telan!!


tgh2 malam menangis bagitau nak buang air besar
berangkutler mama menunggu depan pintu


so pas sahur pg td
siap2 kan beg2 sumer
angkut kanak2 masuk keta
terus ke klinik idzham ampang
amik ubat siap2..
bahananya smp opis lewat sikitler pg ni..


kesian betul kalo budak2 kena cirit- birit ni
kalo aku yang kena pun mahu melepek bagai nak rak!!


hari ni iftar x tau nak masak menda lagik
hopefully sempat masakler..


minggu ni mood ke laut sungguh nak keja
bukan sbb hari ni hari isnin
tp mungkin sbb minggu ni minggu terakhir bekerja
dgn harapan leh start cuti raya isnin depan
sedangkan cuti pun x apply lagik
giler kentang kan!!

doakan boss yang baik hati , handsome lagik budiman
approvekan cuti aku nan 2 hari itu
if not harus aku nangis malam-ptg-malam
muahahhahahah!!

korang dah apply cuti ?

11 comments:

PynGees said...

weekend yg penat tp menyeronokkan..gee yg dgr pn tmpng seronok... kita org pn abiskan weekend di s.alam..hubby ada class sabtu & ahad...so.. i jenjalan cuci mata la...tp x menahan..crowd yg amat kt komp. PKNS tuhhh...at last dpt gak beli kasut utk Q..tu pn dpt kt JJ Bkt Raja..(cam kt melaka xde JJ kn...)..he..he..

sama la kita k.lynn..mood keja sudah menyusut....demam raya dh b'mula..Selamat Menyambut Syawal..

Daddy Ziyyad said...

jauh nya kan rasa kalau driving KL - Terengganu. Saya gi KT bulan Nov lepas, memang pengsan lepas sampai rumah! ekekeke

ibuafiqahhuzaifah said...

bestnya dapat sambut puasa dikampung..huhu..
cuti dah apply..lalaala..(sila jeles)

Elyn Sani said...

I dh lama apply cuti ekekke....

ayu said...

bestnya balik terengganu ye....

patut tak apply cuti jumaat ni, tapi tiba2 tak leh jadi..terus apply gak..

zailamohamad said...

zaila yg baca pon tumpang penat tau

zaila dulu matrik kat dungun, boleh imagine pasar ramadhan kat situ macamana..rindunyaaaa

Marsha~ said...

baca pun dah penat .. hehehe

Dr. Ben said...

borong tak borong... jangan lupa malam lailatul qadr

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Lynn,

Ala jeles, jelesnya kak ani dengar Lynn balik kampong. Tak aperlah.

Bestkan PARAM kat sura gate tu. Rumah kak ani somewhere di belakang hospital dungun. Kalau kebetulan sama2 di dungun bolehlah kita calling2kan. Jumpa2. Bestnya.

Apa pun selamat menyambut raya.

gadisBunga said...

jari bisa2 lagi tak? fuh!

littlehumblelynn said...

gee

mmg mood keja yillek..
selamat hari raya gee..

drdaddy;

mmg jauh..nak wat m/mana jodoh org jauh kan!!

irnie

lalalala..cuti kita dah lulus lah :-)

elyn;
itu x aci tau!!

ayu;

tuhler pasal..selamat bercuti ayu

zaila,

mmg heaven param dungun :)

marsha;
muahhahahah!!
ko kan tau aku suka meraban je dlm blog ni..

Drben;

tq for drop by :-)

auntyKK;

tuhler..aunty berapa lama raya dungun?kot ler seminggu 2 ke..sebab 10/9 saya balik sana lagik..

gb;

kurang dah sikit...berkat minyak gamat :)