Pages

11 August, 2011

IKEA -antara minat dan kegilaan 2




spt yang entry sebelum ini
leh check  kat sini


taraaaaaaaaaaaaaaaaa................
dah siap dah en papa pasang
our Tobo TV Panel



abaikan rumah yg bersepah itu ok.
biasalah rumah ada anak 2 kan!!
(ayat klise-rumah bersepah..huhuhu)

actually sebagaimana yg aku merepek sblm ni
Tobo TV panel ni aku beli tanpa beli complement product Tobo TV bench tuh
yes..aku mmg kedekut!!

so utk fit in dekat wall tanpa complement nih mmg agak susah sikit
as usual kena kreatif lagi menderhaka sikit
en papa telah membeli kayu (ukurannya  aku x tau)
kayu ni dia drill ke dinding menggunakan driller
dan Tobo Tv panel nih dia fit in kat ke kayu tuh menggunakan skru di tpt yg disediakan pada panel tersebut

- sila buat2 paham kalo x paham...x reti nak explain m/manaler-

so inilah hasilnya!!

just nice to accomodate our small tiny hall
and manage to save few hundred RM..
without burn the whole pocket !!
muahhahaha..

for those who likes this idea

kena rajin telek website IKEA
dan kena merajinkan tangan utk fit in the whole panel to your wall

mmg menggunakan tenaga yg amat sgt
lebih2 lagik bulan posa nih..

selamat deco kawan2



*apapun credit utk en papa
i lap u lah more & more ...


6 comments:

@e_da said...

cantik.. nampak kemas

zailamohamad said...

yang penting kreatif!! syukur kita dapat laki yang reti bertukang kan;)

mekchu said...

cane? mmg susah nak paham pasal panel2 tu.. mungkin mekchu je yg tak paham sbb puasa kot.. nnti lepas makan nak baca balik sbb mcm menarik..

littlehumblelynn said...

@e_da,
tq ,kemaslah skt dr sblm kejadian

zaila,
ituler mujurnya kita ni ;-)

mekchu,
alahai x reti nk explain,baca pelan2 ok.

gadisBunga said...

kreatif itu menjimatkan. heheh~

DrSinga said...

ikea ada kalatog baruuuuu!!!!
cantik2 ........