Pages

15 August, 2011

2 biji telur goreng

telur mata kerbau- image google !





jumaat lepas gigihler aku masakkan 2 biji telur utk ain
katanya cikgu sekolah suh bawak
ada projek menda ntah
sebabnya tiap2 hari jumaat mcm2 benda cikgu request anak murid bwk
so aku ikutkan je lah..
aku kalo bab pelajaran aku x kisah sgt..

balik keja aku pun tanyaler ain
apa sbb cikgu suh bawak telur goreng

"alah -silaplah mama..patutnya bawak telur rebus aje "

kenapa pulak?

"telur tuh cikgu suh makan- kulit dia cikgu suh kupas..tampal guna gam buat lukisan  cantik2"

tepuk dahi 3 kali !!!

laaa..nape ain suh mama goreng telur pulak?

"ain ingat cikgu nak main masak-masak"

muahahhahah!!



* hari jumaat lepas aku balik agak lewat dr biasa- kak ain tanya " nape mama x bawak keja mama buat kat rumah?---termenung sekejap!!

its only simple question but until now im not manage to answer her correctly :-(

11 comments:

DrSinga said...

wahahahahaaaaaa..!!
kalau tak bulan puasa.. cikgu boleh makan sekali!!

ayu said...

alahai..terkedu gak bila dengar soalan dari kak ain tu..huhu..

Imaan09 said...

alahai kak ain.. dah telur mata, dia tempek apa kt buku??

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eheheh so sweet..:-)

gadisBunga said...

sentap akak (cewah!) dgr soalan ain. wuwuwu~

Lily@MamaZaraZareef said...

kelakar n sweet ok entry kak lynn ni..so pe citer..tak dptlah kak ain buat tampal2 tu ek..???hehehehhe

eiela said...

aduihai, kesiannya, dia nak telur rebus tapi jadinya telur mata kerbau. takpelah, bulan puasa.

littlehumblelynn said...

drsinga;

ituler pasal pelik bila dgr ain mintak telur goreng smp 2 bijik mggu lepas..haaii ler anak :-)

ayu;

x answered question :-)

rose;
mcm2 dibuat dek ain ..

imaan09,

dia kata guna kawan dia punya.kongsi :-)\

gb;

tahu xper :-)

lily;

tuh ler pasal..dia mintak telur goreng..kak lyn wat telur goreng..tetiba rupanya cikgu nak telur rebus.buat jugak dia tp guna kawan punya

eiela;

x tau nak salahkan sapa..rasanya kalo cikgu tuh faham bhw budak2 ni suka buat ikut preference..sepatutnya diorang buat notes utk ibubapa..so kita alert..next time mmg kena tel cikgu dia sokmo.
tq for drop by :-)

Daddy Ziyyad said...

so ceritanya, Ain takde lah kulit telur yg boleh ditampal hari tu yer? ekekekeke

mzhany said...

huhu sabo je lah, cikgu nk main masak masak...hihihi

littlehumblelynn said...

DRdaddy;

jadi begituler ceritanya..dia xde kulit telur utk projek kraf dia..hehehe..

hany;

tahu xper..sabor jelah dgn jawapan kanak2 riang ria ni :-)