Pages

24 August, 2011

mood raya sudah mari :-)






rasa macam mau pasang pelita keliling rumah..best kan??
 di hari2 akhir nak berpuasa ni
perasan x
mood mmg ke laut
blogger pun sunyi sepi
dah balik kg ke ??


nak masak pun xde mood
pagi tadi makan singgang ikan tenggiri
itupun malam tadi mengigih menyinggang


hari ni pun x tau nak masak menda lagik
nak makan luar pun xde mood kot


lagi akhir2 posa ni
penuh shopping mall
gara2 ramai2 wat last minute preparation


cth terdekat semalam
aku berbuka didepan surau Alamanda
minum air shj
sbbnya penuh sumer restoran- dr sekecik2 food court smp ke fine dining
sumer full house!!
at last pas maghrib g makan kat Noodle Station sebelah Parkson
seriously xdelah sedap sgt!!


orang lain mungkin sbb mengemas dah..
aku haram x wat menda lagik
x wat audit lagi baju- bajan nak bawak sekali
kemungkinan besar akan bertolak rumah mak hari isnin tuh
last minute time ada hal yang lebih penting dr raya utk dibuat pada pagi isnin nanti
xleh reveal lagik..dah confirm aku canang ok!!
muahhahaha!!


preparation raya ??
as usual barang2 aku masih x cukup lagik
tudung sehelai pun xde lagik
mana feel pakai tudung lama kan??
lgpun x matching colour baju raya
ingat nak merayap jugak sabtu- ahad ni ke bangi


kasut raya pun xde lagik
semalam merayap ke vincci alamanda- as usual saiz xde hujung2 posa ni
design heel sumer aku mmg x minat & aku x pakai punya
paling bodos pun nak pakai wedges..so nampak comel lah sikit kan..
lohkong kata x mo kasut raya
save duit mama !!


anak2 dah settle
lohkong dah settle
kuih raya dah settle
mungkin nak g tempah kek kat SR shj utk makan pg raya
harus jugak nak ada kek "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI '
bajet meriah gitu bila ada kek sebijik kan!!
duit raya dah selamat tukar
cuma x dpt lagik..masih pada kakak..esok lusa pulun nak masuk dlm sampul pulak


rumah x siap kemas lagik
berserabut kalah anak 10 orang
harusler ada misi mengemas -mengemop tahap mega hujung minggu ni


pening tul nak raya kan..
macam2 benda..mujur beraya rumah mak
kalo jadi host lagi pening


apapun cant wait for long leave next week
mau balik kg..
mau makan puas2
mau jupe sepupu-sepapat yang ramai bangat itu
mau gossip banyak2...hehheeh


tahun ni moga sempat pg solat raya
xmo jadi macam tahun2 lepas
memanjang sangkut dgn anak2
harus jugak ada yg kena tggl sama mak su nanti

opppps lohkong
sila cepat2 bayar ZAKAT...!!
SELALU LAMBAT TAU!!
 

7 comments:

zailamohamad said...

zaila dah rasa sket mood raya tu tapi bila pk kan part mengemas tu..argghhh..malasnyaaaaa

Daddy Ziyyad said...

haruslah pasang pelita...barulah betul2 mood raya...:P

♥ manje ♥ said...

2 hari ini kita sah jadi malas mahu memasak juga... mood dah sampai kampung hehe

salam aidilfitri dan kenal2 :) ~

Lady of Leisure said...

rasanyaa mcm ramai dah mula baalik kampung kan.. kitorang belum haabis prepare lagi.. dh nak hujung2 ni baru nak mula.. :)

Imaan09 said...

mmg..mood dah ke kampung halaman dah kak lin..

Dr. Ben said...

jangan lupa mood Lailatul Qadr

ayu said...

wah..byk lagi tu nak membeli ni..hehe..selamat hari raya lynn...singah taiping, calling2 la ye..