Pages

16 August, 2011

RESTORAN RED WOK - BANGI

setelah meroyan 1/2 harik semalam ke en papa
dia dgn paksa rela hati telah membelanja wife & anak2 terchinta
berbuka di Red Wok - Bangi semalam
aku pun dgn cergasnya telah wat reservation tghr semalam
terus order makan yummy2 ikut tekak org lapar nih

yg bestnya Red Wok ni
samada nak makan ala carte macam aku
atau pun nak belasah steamboat pun leh jugak
konsep mmg chinese muslim food

korang yang berdekatan mungkin nak try test
ini websitenya
sila click sini
korang sure rasa lapar serta-merta
itu aku x jamin ok!!

semalam aku order :-
siakap sweet & sour
marmite chicken ( ini mmg recommended)
Salted HK kailan
tomyam bangkok
watermelon juice
honey dew juice




tuan tanah nak enter frame jugak ok..sambil melayan si auni mamam


abaikan gambar x semenggah..en papa x zoom in betul2..

overall tempat ni mmg penuh giler semalam
mungkin sbb kitorang pun sampai lagi 5 minit nak berbuka
parking pun dekat luar
makanan mmg marvellous
harga mmg munasabah
x cekik darah

it cost us less than rm100 only
percaya jangan x percaya!!

dan portion agak banyak jugak
siap leh tapau bawak balik makan utk bersahur pulak.

kak ain siap cakap- mama,esok kita dtg lagik ok.beli chicken marmite ni..ain sukaler..

chicken marmite nih mmg sgt sedap
the taste its slightly sweet+crispy outside & juicy inside
mmg totally recommended!!

so for those yang nak try
sila dtg sini tau!!
mmg x kan menyesal :-)

psst : ada hati nak g makan steamboat pulak minggu depan..muahahaha!!

14 comments:

DrSinga said...

marmite as in marmite yang tak sedap tu??

littlehumblelynn said...

drsinga;

this chicken marmite totally different rasa dia..sgt yummy..x tipu !!

DaZzlingLilLy said...

ok jugak harga tu kan..berbaloi lah kalo sampai leh tapau utk sahurok jugak harga tu kan..berbaloi lah kalo sampai leh tapau utk sahur

zailamohamad said...

alahai, terus telan air liuq

Imaan09 said...

dearest kakak.. next time nk dtg gtau laa.. it's less than 1km from my house.. n redwok is VERY7 Highly recommended!! so far.. dah >20x makan ctu, belum penah kecewa hoccay!! even tersalah menu pun, y tersalah tu tetap sedap.. lenkali nk dtg gtau..bleh singgah pick up sedikit macaron for souvenir.. :)

ayu said...

wahhhh...bestnya..mcm menarik je tempat ni lynn..hehe

littlehumblelynn said...

lily;

dear,portion dia mmg banyak..sedap lak tuh..kalo dtg bangi - mana tau kot nak honeymoon lagik- kat KL..sila singgah ok!!

zaila

yaaa...ampun!!

lea;

mana akak tau ko tggl situ..harus..next time nak pg akak roger..nak jugak rasa macaroon tuh m/mana..almaklumler x pernah rasa,

mmg sedapler makan kat situ..yummmehh!!

littlehumblelynn said...

ayu;

sila terjah ayu..xkan menyesal..mmg sedap !!

gadisBunga said...

less than 100...murah...murah...!

littlehumblelynn said...

gb;

belanja mak- ayah makan kat sini..mmg sedap :)

gadisBunga said...

yee....cadangnya gitu le. tapi nampak gaya boleh grab mak je sebab ayah sokmo di mesjid. terawih. tapau je la jawabnye. huhu~

mekchu said...

wah.. bagus tu siap boleh tapaw.. kenalah ikut ckp kakak nak makan kat sana lagi..

Lily@MamaZaraZareef said...

sy pernah skali makan kat red wok ni..mmg sedap kan foods die..service pon cpt jek..tp tak pernah try chicken marmite tu..aritu mase pi suka ngan soft shell crab masak goreng apa ntah ngan udang tempura..beshhhhh...=D

Elyn Sani said...

Mcm pernah dgr! Kene try gak nnt ni...