Pages

18 August, 2011

lose weight or lose fluid ?





as usual antara good point kita berpuasa ni
kita macam diet lah jugak kan..
aku x tau org lain
tp aku ni bila posa kurang makan tp kuat minum
bergelen2 leh teguk sekali harung
sbb tuh kalo g buffet sgt rugi nak membayarnya sbb makannya x beria2

makan takat sekali hadap
xde nak bertambah2 sgt macam bulan x posa
suka meratah lauk aje kerjanya dah rupa meow
dan time bulan posa confirm akan penuh stok buah kat rumah
sgt x faham disitu

bila sahur makan nasi separuh pinggan  and as usual air bercawan2
air teh o..air masak
dan mesti makan pisang berangan sebijik
itu wajib!!

aku x pegi menimbang lagik
tp rasa macam badan lebih ringan sejak berpuasa ni
tp sebagaimana yg sedia maklum
bila kita puasa ni sebenarnya kita kehilangan banyak cairan dlm badan
so losing 1-3 kg during fasting usually due to the lost fluid in body system
x percaya..percayalah..

sbbnya badan kita akan senang naik semula
lepas bulan puasa..tgkler 1st week raya nanti
muahhahaha!!

nak kurang berat badan ni kena workout kan
tp bab workout x berapa nak rajin
m/mana tuh??


berapa kg dah turun kawan2 ??
sila share yek...


8 comments:

ibuafiqahhuzaifah said...

kita lost weight n lost fluid skali..
suma tegur kurus sangat..
tp ntah la brp kg..
mau 50kg jer kot..

littlehumblelynn said...

IRNIE;

giler kurus ler gitu..kita rasa mahu 60kg lagik..huhuhu!!

Imaan09 said...

saya hilang 5 kg! sbb posa..sbb first trimester..sbb gastrik y mkn apa pun cm xsdap.. huhu..
tgu laa sminggu pas raya, confirm dpt balik berat asal!hehe

secangkir madu merah said...

lyn, akak tak pernah timbang tapi badan rasa ringan sikit.... nanti lepas raya berat balik kot hehehehe..

mzhany said...

harharhar hany rasa hany xturun kot ahaha, tak timbang lg scary owh tgk penimbang;)

ayu said...

rasa dah turun gak..tapi tak tau berapa kg..yg nyata baju dah longgar2 sikit..huhu

al-lavendari said...

tengoklah .. kalau timbang dekat nak buat puasa, banyak juga turunya ..

lepas habis orang buat rumah terbuka nanti, ada juga cadang nak eksesais. tapi itulah azam setiap tahun yang belum pernah terlaksana ! hehe

Elyn Sani said...

Sejak jd hsewife mmg berat turun secara mendadak! Jgn raya kang naik mendadak dah la ek heheh