Pages

01 November, 2011

pink eyes ?

pink eyes -- pink yang macam ni kita x mahu ok !!


jangan main2 siku anak kecil berusia 2 tahun
gara2 siku auni
yang tersiku mata kanan mamanya yang tgh sedap landing
dan natijahnya >>>>

mata aku sakit
merah,bengkak & berair pagi ni

bangun2 pagi
berselepet mata dgn lendir hijau tuh
sampai susah nak bukak mata

confirmed - sakit mata

tapi disebabkan baru sblh kanan yang terkena
hadap jugak pg keja dgn jayanya
wpun rasa bijik mata macam gatal, rasa mcm nak terkeluar

serba x kena
spy xde orang meroyan kat opis
andaikata sebelah kiri pun terkena jugak
itu mmg wajib mengMC kan diri

produktiviti x produktiviti
aku sakit-sapa nak tanggung kan?
nak keja pun x serupa orang
nak hadap monitor pun pedih rasa mata
haaiiiihhler anak..bertuah sungguh!!

kata orang letak breastmilk cepat elok
tp celah mana nak carik

apapun akan mengadap GP cepat2
supaya ianya x melarat
sgt x selesa rasanya

mode: masih menunggu result KPI bulan lepas dgn debar di hati :-(

7 comments:

Imaan09 said...

y saya pun dah jadi kolestrum..muahaha..

ayu said...

moga cepat sembuh lynn…alahai..sakit tuuu

Suliana said...

alahai siannya akak.. siku besi namanya tu.. hehe

littlehumblelynn said...

Lea,

tahu xper.kering lgsg nih

ayu,
mmg sakit.huhuhi

sue,

mmg lasak ank dara sorang ni. :-P

secangkir madu merah said...

kena kuarantin ni.. mana boleh pergi kerja nanti menjangkit hehehe pergi cepat ke klinik letak ubat lynn.. jgn sampai anak2 yg kena jangkitan, kesian kat budak2 tu

gadisBunga said...

erk. kene kuarantin ni!

Lily@MamaZaraZareef said...

alahaiii..kena sakit mata ye kak..semoga cpt sihat k..