Pages

08 November, 2011

40 km/ j

picca taken yesterday at Bentong :-(

menangis balik kg raya2 ni
tgk meter keta lagik rasa nak nangis
bantai 40km/j
huhuhuhu

aku balik kg jumaat lepas
konon2 nak kuar awal
at last kul 3.30pm jugak baru keluar rumah
sampai tol gombak keta makin banyak
sure ramai yang menuju ke kelantan ikut kuala lipis
mak aiiiihhh bapak banyak kereta

sepatutnya sampai kuantan dlm 3jam
kali nih aku hanya reach kuantan stlh 6jam
gilesssssssssssss...

disebabkan aku & lohkong dah penat
aku dgn pening kepalanya x tahan sgt
pg check in di Suria Resort Cherating
smp situ jek dah dkt 11pm
nak meneruskan perjalanan ke Dungun
mmg flat habis

keesokan pagi pas breakfast yang sgt sedap di hotel tuh
baruler meneruskan perjalanan semula ke Dungun

raya di Dungun-biasa2 jerk
sumer masak last minute
apapun aku tetap tender rendang ayam setiap kali balik
rata2 kakak2 ipar x pandai masak rendang
wpun bukan makanan pilihan/wajib ada raya di sana
tp rendang ayam aku tetap licin dahulu ( ^_^)

sepagian raya aku tak berbaju raya
kelam kabut tlg mengemas dapor
dan tolong kakak2 ipar menyiapkan menu last minute diorang
ada yang masak laksa
ada yang tanak pulut kuning
dan jugak masak gulai ikan tongkol

belasah pakai t-shirt
keja aku seharian setelah penat didapor
mengadap makan-pas sepinggan-sepinggan
mmg asyik makan
muahahaha!!

menu pagi raya
pulut kuning - rendang ayam+ gulai ikan
laksa
ketupat  
lemang
tapai pulut ( ini wajib ada )
gulai kambing

maaf tuan blog x sempat nak tangkap gambar
asyik makan jer smp x hingat nak snap sekeping dua

semalam bertolak semula ke KL
aku keja hari ni wpun lohkong masih cuti
nak wat m/mana boss x bagi cuti

dan natijahnya
berjam2 tersangkut dlm jammed
bermula dr Karak- Tol Gombak
untunggggggggggggggg sgt2

malam tadi smp rumah mmg flat
mandi2 terus fengsan x sedar diri smp ke pagi

x tahu nak marah sapa pasal jalan jammed teruk sgt
tp aci x nak marah jugak pada MTD
sbb x buka laluan kontra sejak dr Karak
bukak laluan kontra nun atas bukit bentong tuh
x sesuai ok !!

apapun Salam AidilAdha utk semua kawan2
x sempat nak ucap awal2
last day sblm bertolak
wat spring cleaning dirumah macam nak pindah

huhuhuhu...


* tetiba teringat tapai pulut dlm icebox..sedap weiiii : ))

8 comments:

Daddy Ziyyad said...

saya dah terbayang jem nya kat highway Karak tu, sebab kat pantai timur sambutan raya haji kan meriah..

saya pun jem jugak balik dari JB ke Shah Alam semalam...jem kat area PLUS dari Rembau ke Seremban..tu standard..

check in kat resort tu last minute punya plan ke? ada pulak kosong :P

ayu said...

semalam balik kl dari sg siput jam 5 ptg..huhu..jem gakkk..dah la ayu yg drive, sebab suami tak larat..2 hari berturut2 tolong ayah dia pi lapah lembu..huhu...maka, bila ayu drive, apa lagi kan..hahaaa...ikut lane kecemasan je la..hehe..tapi, tak le selalu..asal kereta berhenti je, potong kiri..lepas tu masuk la balik.. sampai kl jam 10 malam, stop solat kg jejantas sg buloh n tukar drebar plak..huhu...mmg ngantuk tak ingat la hari ni..

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

memikirkan jemmmm panjang gtu so,xjadi nak balik kuantan..
tangguh balik hingga awal muharram nnti la..
lagipun mak ayah kat mekah..
sabar byk2 yer..

bujal X said...

tahun depan kena naik flight la~~keh keh~

DaZzlingLilLy said...

Selamat hari raya aidiladha lynn..cabaran utama nk blk kg selalunya pasal jem ni kan..tapi nak raya pny pasal terpaksa redah jugak..

zailamohamad said...

penat kan kalo balik Pantai Timur, asyik jem manjang ajerk

Lily@MamaZaraZareef said...

umangaiiiii..baca entry kak lynn pon dh terasa penat..nasibla balik johor tk macam tu sesaknye..klu tk mau lenguh pinggang gak dok penat duduk dlm keta jek..huhuhu..kak lynn tk amik cuti extra ker..smbut rehat2 kat umah..=p

littlehumblelynn said...

DrDaddy;

mmg giler jammed..nasib baik ada hotel yang masih kosong..ikutkan mmg penuh sbb berderet keta plat kelantan tersadai di hotel,mungkin mereka balik kelantan ikut tganu..

ayu;
giler kentang driving tgh2 jammed...pengsan weii!!

irnie;
ohh mak irnie kat mekah kan...xperlah x tersangkut..bila mak balik tuyh?

bujalx;

aku x nak balik kg aci?hehehe

Lily;
tuhler setahun sekali mmg x leh elak penyakit mcm ni..jammed....huhuhuhu

zaila

tuhler penuh warga pantai timur kat KL nih..heheheh

Lily;

mmg xde cuti dah..nak x nak kena keja gak...boss kedekut cuti,.