Pages

15 November, 2011

menanti dan terus menanti

Aku x tahu smp bila

mana mungkin menelah rahsia Allah yg satu ini

ajal.maut -jodoh pertemuan


MIL masih begitu

masih kaku di CCU

masih x t/ balas positif

heartbeat turun naik

blood pressure masih begitu


smlm ada serangan strok sblh kanan

kesimpulannya kedua-dua kiri & kanan infected with stroke attack

kata doktor tiada harapan utk pulih

tiada cahaya utk disuluh


adik beradik suami masih menanti di CCU

masih dgn tekad utk x membawa pulang MIL

bg mereka biar shj MIL disitu smp tiba saatnya

atau berharap pd sedikit keajaiban disitu?


Dan aku,


x tahu smp bila akan meneruskan cuti kecemasan tanpa gaji

bkn berkira psl gj yg dipotong

tp mengira smp bila aku harus menanti disini


tiada kesudahan yg pasti

utk kembali ke KL

serba salah utk meninggalkan anak

serba x kena


aku tekad kalo MIL masih di CCU ptg ni

aku tawakal aje utk kembali ke KL

in case apa2 terjadi

aku akan balik semula ke sini


kerja ttp kerja

banyak tuntutan sbg pekerja


ujian ini bukan aku minta

tp aku yakin ALLAH menduga setiap hambanya dibwh kemampuannya


sbg umat islam

percaya pd qada' & qadar ilahi itu wajib


dan yakin setiap yg hidup pasti akan mati

hanya cara.waktu &  dimana yg berbeza


yg harus kita doakan selalu

moga mati dln keadaan "husnul khotimah"


mati dlm iman

yg mengakui "tiada tuhan yg disembah selain ALLAH & nabi Muhammad s.a.w itu pesuruh Allah.


Subhanallah


-gambar terakhir rasanya MIL & auni masa bulan posa lepas


Published with Blogger-droid v2.0.1

9 comments:

bujal X said...

sabarlah kak~apa2hal tabahkan hati~

Imaan09 said...

aii..sedihnya kak..masa ni apa lg y jalan?wayar2 dah bukak kan/ubat masih on ke?..pilihan terbaik, cuba letakkan diri MIL pada kita..agak2nya pada saat ni, apa y MIL nk kita buat?? sementara tu, tunggu dan tunggu saja la..

ibuafiqahhuzaifah said...

Allah menguji kita sbb Allah sayang kita..
tabahkan hati..

azam said...

sabar ye.....
banyakkan berdoa...insyaallah ada cahaya yang muncul dan keajaiban dariNYA

makcik rehan KJB said...

Baru baca... begitu kisahnya ko berkampung di hosp. Perancangn Allah adalah yang terbaik. Bertabah ye kawan. semoga Allah permudahkan segala urusan.

Wan said...

lynn, take care and be strong for your hubby. saya doakan yg terbaik utk your MIL.

my advice, family comes first than work. be there for your hubby,dan discuss baik2 dgn hubby pasal kerja,cuti etc..kalau tak, in case jd apa2 nnti, takut menyesal sepanjang hayat dan akan affect hubungan suami isteri.cam saya, sampai harini still rasa terkilan tak balik masa MIL sakit tenat dulu..

*hugs*

ayu said...

lynn...bawa bersabar ye...nak ulang alik ke dari kl ke nanti?

mekchu said...

dugaan demi dugaan.. semoga lynn terus tabah dan terus kuat..

Arezee said...

Adikku Lyn, aku tahu ko kuat.. kuatkan semangat... tabahkan hati... Semoga allah permudahkan segalanya... amin...