Pages

27 November, 2010

x boleh discaj lagik!!!

masih bersiaran dr ward paediatric hosp tawakal
nampak gayanya harapan konon2 nk discaj hr nih tggl harapan aje
kata dr..not now...mungkin nak monitor smp seminggu

sat lagik auni akan dibawa utk phlegm suction
kata doktor still banyak phlegm dlm lung dia
telinga auni still mengeluarkan nanah tp x sebanyak 3 hr lepas
kata doktor itu yang paling merisaukan 
as he sd he cant seen her ear through inside as still full of fluid

aku x suka phlegm suction
seksa budak2 dibuatnya
tp kata doktor we have no other choice
as medication given still x help it
so terpaksa guna cara ini..
kaedah brutal untuk mengeluarkan kahak degil
dgn bantuan mesin penyedut yang akan pam kahak dan keluar melalui tiub panjang yang dimasukkan melalui rongga hidung
jadi bayangkan betapa seksanya anak aku nanti

auni pernah kena masa umur dia 4 bulan
nasib baik hanya 1 sessi..yang kali nih harapnya x banyak jugaklah..
gambar masa auni 4 bulan-phlegm suction-sgt sadis!!

actually aku yg lebih risau..lebih paranoid
kesian auni.....

ya allah...sembuhkanlah anakku ini
semoga anakku takkan lagi melalui siri menyakitkan ini lagi
kasihanilah si kecilku ini

lagi lama auni di ward ini
aku lagi susah hati
kerana terpaksa bekerja separuh hati
meninggalkan dia atas jagaan en papa..
kasihan jugak pd kak ain kerana aku x dpt jaga dia
dia terpaksa tggl sama opah sementara adik dlm hospital
kesimpulannya the whole family terlibat sama
kasihan auni...anak manja kesayangan aku & papa..

semoga cepat sembuh sayang!!
boleh balik umah..main sama bebear..main sama kak ain..naik basikal auni..
alahai anak!!!






















10 comments:

Lelaki Ini said...

adeyh
sabar la ek..
moga anak kamo baek2 saje!

gadisBunga said...

sama2 kita doakan supaya Auni cepat sembuh...amin...

Marsha~ said...

sabar ye.. doa banyak2.. at least kat hospital doktor monitor keadaan auni.... semoga dia sembuh cepat..

Marsha~ said...

sabar ye.. doa banyak2.. at least kat hospital doktor monitor keadaan auni.... semoga dia sembuh cepat..

zailamohamad said...

Anak Zaila pon kena masa Haziq masuk wad di SALAM haritu, memang kesian sangat2 tapi kan Lynn, lepas je buat sedut kahak tu..Alhamdulillah dia dah xde batuk2 berkahak dah so kesimpulannya benda yang kita xsuka tapi sebenarnya baik untuk anak

Moga Lynn & Auni tabah menghadapi dugaan yaa, insya ALLAH Auni akan makin sihat tu

Lady of Leisure said...

sabar banyak2 k.. memang sedih tengok anak sakit kan, kalau boleh nak jer pindahkan sakit tu ke badan kita.. i doakan moga Auni cepat sembuh..

PynGees said...

sian si kecil auni...t'lalu hebat dugaan utknya meski msh belum tau apa2...

mama auni,tak pernah ke m'cuba kaedah perubatan tradisional utk auni?

littlehumblelynn said...

lelaki ini,gb,marsha


tq for still dropping by :)
i/allah smg auni cepat sihat..atas doa kwn2 jugak!!

zaila,
tq still drop by :)ituler,lynn tahu kaedah baik utk reduce phlegm tp sgt brutal kan!!sian kat bdk2!!

pyngees;

tq..tq..still drop by sini :)
yea ler anak akak sorang nih..mmg mencabar kesabaran papa& mamanya..masa anak sulung kami x pernah rasa tido ward jaga anak..kata mak..ada hikmah sebaliknya !akak redha aje..tak pernah mencuba apa2 kaedah lain utk auni..teringin mencuba..slps discaj kami nak mencuba kaedah terapi utk dia..didoakan smg serasi!!i/allah..

kakyong said...

lama betul sakitnya kali ni yer... semoga auni cepat sihat & aktif mcm selalu...

ibuafiqahhuzaifah said...

awak,

irnie mmg mengikuti perkembangan awak n auni...
irnie doakan smoga auni cepat sembuh..
better buat suction tuh sbb bila dah buang kahak lg ok dia..
mmg cam zalim tp we don't have a choices lyn..
rentetan kisah auni sama macam ank irnie huzaifah masa admit an-nur ari tuh...