Pages

25 November, 2010

allah sayangkan aku..dia tak berhenti menguji aku!!aku redha ya allah ..doakan aku tabah!!

dalam aku sibuk mencari pelbagai alternatif lain
untuk mengubati penyakit auni
malam tadi auni sesak nafas..batuk non stop & aku perasan yang telinga kirinya mengeluarkan cecair macam nanah & busuk baunya
malam td aku x berapa nak tido
auni macam sesak nafas berulang kali
aku lak rasa macam nak putus nyawa tgk anak mcm tuh

pg2 tadi aku & en papa
amik keputusan bwk auni ke tawakal semula jupe dr b.kishore
sblm tuh pg amik refer letter kat panel klinik
dr naza di panel klinik
dgr lung dah start wheezing
check left ear..dia kata mungkin OTITIS MEDIA..
aku bile dgr aje......terus hint to Pneumococoal..
sbb aku mmg selalu membaca ttg pneumococoal

g Tawakal hosp..Dr B Kishore
sinced last treatment she 's still x okey
i must admitting her again tdy
masuk ward kul 11.45am
terus check darah..amik x ray utk lung
dapat result confirmed pneumonia,otitis media infection

doktor run antibiotik 12jam sekali
nebulizer setiap 4jam
ubat titis telinga setiap 6 jam
ubat nasal drop setiap 8 jam
singulair oral utk cairkan kahak 1x utk malam shj

dan aku............wpun sedikit susah hati..sedikit rasa sedih..sedikit rasa penat
aku rasa lega bila auni dah mula dirawat secara berkala macam tuh

esok aku akan pg keja
hari nih terpaksa EL jaga auni di ward
esok,en papa take over jaga anak di ward
esok nak melayan org fussy sgt ttg kesihatan anak aku
kalo dia tanya lebih2..confirm aku akan bahan kaw2 esok..
aku ni manusia ada hati..tiap kali ko mengata anak aku
takkan ko nak aku senyum lak..kan??

hati..tabahlah hdknya
mungkin ini dugaan Allah pd hambanya
jiwa..kuatlah ngkau
demi untuk anak terchinta
semoga bila auni besar
dan membaca coretan ini
dia akan tahu betapa mama & papanya
terlalu menyayanginya tanpa batasan!!

x tau insuran auni still boleh tampung @ tidak
dah malas nak fikir......as long as auni sihat
asalkan auni sihat...duit belakang cerita
duit boleh cari...i/allah sentiasa ada rezeki utk anak2!!

kawan2.........doakan auni yea..
jangan bosan membaca entri auni & hospital yg x berkesudahan
aku x kan bosan bercerita sbg catatan masa akan dtg
biarlah anak aku x rupa /sihat mcm anak org
asalkan dia anak aku..darah-daging aku..

smp mati pun aku akan berusaha utk kesihatan dia
selebihnya terletak pd ALLAH..
sakit & sihat itu kurniaan ALLAH kan?


Auni Irdina fresh from my womb last 17-8-2009..she always my lil angle & im rather die for her!!mama loves you so much,sayang..





utk auni,semoga auni cepat sembuh..mama & papa & kak ain syg auni..mama kesian tgk auni asyik kena cucuk sana & sini..mama janji pd diri mama..mama akan cuba usahakan yang terbaik utk kesihatan auni..insyaallah..auni kena kuat ok!!



















21 comments:

Lelaki Ini said...

hmmm..
sabar la ek..
Kalau Allah uji kita mknenyew Allah syg kita
dan kte actually memg boleh memikul cabarn tue

zailamohamad said...

insya allah..jangan sedih2..

zaila dulu pon memang rasa sedih sangat2 bila haziq masuk hospital dek kerana athma, tapi pastu cuba untuk berfikiran positif yang at least anak kita dirawat dengan baik & mendapat perhatian dengan sepenuhnya..Pasal kerja jangan fikir sangat, insya allah bos akan memahami..

semoga cepat sembuh auni

Marsha~ said...

ya Allah... auni sakit balik?? kesiannye dia... sedihnye dengar berita ni.. pneumonia?? Ariq pun baruuuuuu je kuar hospital.. takut sgt dia sakit lagi.. sy doakan auni segera sembuh.. Lin doa banyak2 ye lin.. InsyaAllah, auni tak ape2....

indahhouse said...

salam mama-wisyah,
sedihnya baca luahan hati kak. Teringat anak adik ipar yang kena jangkitan kuman 2 tahun lepas. Memang berumah di hospital jer. Terpaksa pindah rumah yang dekat hospital kerajaan. Memang bila kita susah, banyak sekali ujian datang bertimpa. Moga kak tabah. Saya doakan Auni cepat sihat.

Abah Yie & Ummi Na said...

salam ziarah :)

semoga auni cepat sembuh dan semoga kalian sekeluarga diberi kekuatan dan kesabaran dalam menghadapi ujian ini.

- sama nama dgn anak saya, AUNI NAFEESA (^_^)

Elyn said...

sabar ye lyn.... i doakan auni cepat sihat..... amin amin amin...

mekchu said...

tak tau plak auni sakit lagik.. aduh sungguh berat dugaan itu.. auntie sue doakan auni sayang cepat sembuh dan boleh main2 ngan mana & papa..

littlehumblelynn said...

lelaki ini;

tq for drop by & tq for the words :)

zaila,

sedih jugaklah..bulan ni berulang kali auni kuar masuk ward..tp nak wat m/mana dah sakit kan..tq for drop by :)

marsha;

ituler auni..bulan sakit agaknya november nih!!seronok baca ariq dah sihat..kuar spital hr tuh!!

indahhouse;
tq for drop by..doakan auni yea..

elyn;

tq..tq..still drop by..doakan auni yea ;)

abah yie & ummi na;
salam..tq for drop by..nama auni sgt popular agaknya zaman skrg..heheh..

mekchu;

tq for drop by;) tq for the prayer as well..smg masin mulut mek chu..

cik puan akish said...

sabar ye yunk...mudah2an allah permudahkan sume masalah neh...

get well soon my dear auni..=)

Mama Qiestina said...

alahai auni..

antie yat titipkan doa je dari sini yeee.semoga auni cepat cehat.mama be strong eh.beti tu kak lin, semua ni dugaan dari allah.mana tau in future auni lah kebanggaan semuaa.

sabar ye kak.allah menguji pada yang mampu je.

ibuafiqahhuzaifah said...

awak...

irnie dapat rasa ape yg awak lalui sekarang sbb irnie pun lalui benda yg sama sebelum nie...
sedih btul bila anak kita kena cucuk sana sini tp utk kesihatan dia kita kena redha kan...

masa huzaifah mula2 masuk spital doc sahkan dia kena pneumonia sbb bila x-ray kat lung dia dh penuh kahak..
2nd g specialist kuantan disahkan kena bronkitis...

tp doc kat specialist ckp kat irnie anak irnie xleh hantar ke taska dah..
mmg kena duk umah jerrr...
sbb bila g taska mmg akan kena jangkitan semula...

n kedua2 spital tu suggest amik suntikan pneumokokal...utk bg ketahanan body budak2 nie...
n irnie ingat mmg nak amik utk kedua2 anak irnie..

duit leh cari lynn tp nak tgk anak sihat bukan senang..org yg xpaham keadaan kita mmg senang kata macam2..
sabar byk2 yer lin..kita terpilih lin oleh Allah utk diuji olehNYA...
think positive ok!
kita kena cekal n kuat sbb kita nie ibu..
bila kita cekal n kuat anak pun bersemangat utk sembuh!

p/s:sori entry kali nie panjang..hehe

Suliana said...

sabar la kak lynn.. sian auni.. saya faham perasaan akak.. anak sakit mmg ibu & ayah la yg paling terasa kesakitannya.. moga auni cepat sembuh ..

littlehumblelynn said...

cik puan akish;

tq..tq..for keep drop by the sweet notes..doakan auni yea..

yatt;

tq yatt..akak harap auni cepat sembuh hdknya..i/allah..kata mak' anak yang selalu sakit masa kecik..mak& ayahnya susah menjaganya..i/allah besar nanti dia akan menyenangkan kita..i/allah :)

irnie;

auni mmg problem dr umur 4bulan lagik..dia dah kena acute bronchitis umur 4 bulan,HFMD umur 8 bulan,influenza,pnuemonia umur 1 tahun..and now pneumonia recurrent back + otitis media infection umur 1 tahun 3 bulan..mmg ada amik pelalian pneumo tuh..mungkin x ckp dosage aje lagik..

ttg taska..mmg terpaksa cari maid jugak..x choice..kalo tidak dia akan sakit memanjang smp bila2!!

littlehumblelynn said...

sue;

tq for keep drop by,,.ituler susah hati..bila anak2 sakit nih..kita lagi sakit..susah hati,tak cukup tido,nak pikir anak sorang lagi..nak pikir keja lagi!!!!!!!pening pala..tp nakkan dia sihat tpaksa berkorban jugaklah!!

PynGees said...

Mama Auni,

Berat mata saya memandang, berat lagi bahu mama auni yg memikulnya...Doa saya semoga mama & papa auni sntsa kuat dgn dugaan Allah swt...

"Kadang2 kita b'doa utk kuat, tapi bnyk pula dugaan yg dtg..kadang2 kita minta cerdik, tapi masalah pula yg b'tandang..kadang2 kita minta kebahagiaan, tetapi huru hara pula yg m'jelang...MOGA dugaan m'jadikan mental kita kuat, mslh m'jadikan kita b'fikir, huru hara m'jadikan kita tabah"

Semua aturannya ada hikmah t'sembunyi..Ya Allah! tabahkn lah hati seorang IBU, mama auni...amin..

lily azliyana @ mama zara said...

banyak2 sabar ye kak Lynn..harap2 ade penawar jugak utk Auni satu hari nanti..sape yg tak sedih bile tgk anak tk sihat mcm tuh..org yg suka tanye lebih2 tu mmg langsung tk sensitif..dpd tanye lebih2, baik doa banyak2 utk Auni kan..

utk Auni, be strong k..and get well soon..=)

Mieja@2001 said...

auntie doakan auni cepat sembuh....risauuunya hati auntie:(:( auntie pernah lalui masa kakak allysha dulu....perasaan risau/sedih sama sprt mama & papa auni....

cepat sihat yer sayang...
kena minum singulair setiap mlm nk bg sembuh semula...kalaou auni tk suka campur dlm botol, bancuh dgn air masak minum dlm cawan yer sayang:)

littlehumblelynn said...

pyngees;

tq dear for still drop by to this blog!!yea..berat betul nak menanggung kesakitan anak2..risau dihati..allah aje yg tau.dan smg Allah yang dapat memberi kesembuhan kpd auni.i/allah.tq atas doa ikhlas kwn2 sumer..

lily;

tq for drop by :)sgt terharu tgk kawan2 maya menitip doa utk auni..smg anak lily sihat hdknya..x sakit macam auni..didoakan smg lily selamat melahirkan 2nd baby nanti..br singgah td..baca ttg zara nak tgk movie..

mieja2001,

tq..tq..allah aje yg tahu hati ibu ini bila anak sakit!!sedih sgt2..tp sbg ibu doa ajelah yg kita ada.kesembuhan itu di tangan Allah..smg Allah mendengar doa seorg ibu ini..amin..

ayu said...

ya allah,

kesiannya awak lynn..macam bertimpa2 masalah awak kan...lynn n suami kena kuat tau...baru dapat jaga anak2 nanti...pedulikan kata2 orang lain mengenai anak kita yg sering sakit ni....tabahkan hati & kuatkan fizikal n mental ye..

littlehumblelynn said...

ayu;

tq for drop by :)
allah x berenti menguji..tanda allah sayang kita agaknya..
redha & belajar utk terima semua dgn hati yg cekal!
auni..my lil baby..and always the lil one for me & hubby :)

Ayin Masliza said...

salam persahabatan..

my 1st son ada severe eczema, 2nd lambat cakap, 3rd macam-macam.. dulu saya sampai terdoa bagi jer la sakit diorg kat saya sebab saya dah tak sangkup tengok anak sakit, kena operate..

bila sedar, siapa kita nak mmpersoalkan Allah naper bagi kita anak sakit tak sihat macam anak2 org lain... kita kena belajar cari kekuatan walaupun sebesar zarah.. InsyaAllah...