Pages

26 November, 2010

auni..mama pg keja kejap tau..ptg nanti mama terbang g TH ok!!auni jangan notti2 ..sian papa..

aku terpaksa keja hr nih
pukul 6.50am en papa dah terpacak tepi katil auni
aku punyaler ngantok tahap gaban
sbbnya as usual x cukup tido

kejap2 nurse dtg bagi auni nebulizer
aku lak berperang memegang auni yg meronta2
pas tuh ada nurse lain masuk lak
amik temperature auni..tanya minum susu ke x?buang air ke tak?
haaiiiiyyyaaa.........aku leh darah tinggi macam nih..!!
masuk lagi nurse lain bg ubat hidung..ubat telinga..ubat kahak
kesudah.........tak smp 2 jam tido yg berkualiti

belum lagi bab kejap2 bangun..adjust temperature aircond
jiran sebelah kulit buaya..sabar je lah!!
temperature paling sejuk dia tibai
aku mengerekot macam apa lagik.........
auni aku pakaikan stokin,selimut smp 2..kesian anakku
harapnya jiran tuh dah discaj hari nih..........
x kuasa aku..dah ler memekak,lgsg x de adab kaum H**** nih..

aku tgglkan auni & en papa
tepat kul 7.30am
dgn sebeban pesanan itu..ini..
pening en papa
belum lagi bab menelepon 1jam sekali
hehehe....

bukan apa..bila anak sakit
kita tau dia perlukan kita
tp nak wat m/mana kerjaya & anak sama penting
aku yakin en papa boleh handle auni nanti

utk my lil auni
jgn notti2 tau
jgn panjat katil..jgn cuci lantai ward ok..(dia merangkak bwh katil)
wpun sakit--buas ya rabbi anak aku sorang tuh!!

kawan2 tq........
ayat2 korang buat aku sedikit tersenyum pagi nih
mmg kita x pernah berjupe
but as im always said
walk by my side--always stay in my heart!!

tq for the friendship
tq so much...........

sgt terharu..sob..sob !!


psst :baru aje balik klinik panel
tekak sakit bagai nak rak-telan air liur pun perit
batuk dah seminggu..x baik2
check BP..tekanan darah rendah
gara2 x cukup tido dah berminggu2
dan the best thing dah turun 2kg hurray!!!!!!!!!!

9 comments:

ayu said...

siannya...apa cerita auni ni..admit kat tawakal plak ke..
harap cepat sembuh..siannya...
lynn, awak pun kena jaga diri ye..

littlehumblelynn said...

ayu,

as usual auni anak bertuah aku..bak kata mak 'anak emas lynn"..dia prolong cough..after neb still x ok..malam khamis hari tuh dia bantai sesak nafas 2-3 round..telinga lak kuar nanah..tuh yg terus mtk refer tawakal...tp dia x demam cuma dia punya lung mmg confirmed Pneumonia 2nd degree & ear infection due to pneumococoal..sian sgt kat dia!!

Marsha~ said...

semoga auni cepat sembuh ye sayanggggg

Farah said...

harap lynn tabah and auni cepat sihat..sedih tgk anak sakit ni.

Lady of Leisure said...

moga cepat sembuh ye, jaga diri baik2 skrg cuaca pun tak menentu.. huhu

Farah said...

lynn,

just nak tanye.auni minum susu ape?
sebb anak jiran saya punye kes macam ni jugak.kahak tak berhenti2 and setiap 2 hari kena neb sampaila satu hari bbsitter die soh tukar susu ke isomil (soya base)..baru kurang sikit kahak tu and slowly recover.

saya rase fm biasa ni penyebab kahak budak jadi lebih pekatla.

saya saja share kot2 boleh membantu.

PynGees said...

mama auni...

Tahniah! u mama yg kuat...kuat m'hadapi situasi yg penuh dgn kekalutan...saya mgkn blum mampu sekuat mama auni...

apapun t8 care of ur self too... nnt klu mama auni x sihat, who r going 2 take care lill auni??..may God bless both of u & family...always be strong!

DrSinga said...

kesiannya auni....
take care lynn!

littlehumblelynn said...

marsha,farah,lady;

tq for drop by :)i/allah dgn doa kwn2 auni akan cepat sembuh..amin..

pyngees;

tq for still drop by here.nak wat m/mana..tpaksa tggl anak sbb dah mmg x de cuti..kalo ada cuti mmg xkan sanggup tgglkan dia punya..jadi mama mmg kena kuat!!

dr;

tq for still drop by!!doakan auni yek!!