Pages

23 November, 2010

sonotron therapy?

aku dok godek2 dlm google nih
actually mmg ada kaitan dgn buah hati pengarang jantung aku
si lil Auni Irdina lah
dia actually wpun nampak bertambah sihat
aku still worried sbb dia dah kena flu hampir sebulan lebih lamanya

as usual paed mmg x on any medication
selain nasal drop utk keringkan selesema dia
tp smp skrg mmg x worked out

aku mencari alternatif lain utk treat masalah flu auni yg melarat2
flu auni sgt jahat ok
tiap kali dia flu akan melarat smp batuk
dan melarat2 ke acute broncholitis

aku terjumpa pasal SONOTRON THERAPY
katanya sgt mujarab utk mengatasi masalah ini
untuk mengeringkan kahak yg masih x habis keluar dr paru-paru
dan merupakan punca utama auni sering flu on & off

aku mencari kepastian & keberkesanannya
dalam pada itu aku look into for 2nd opinion
atau ada blogger2 yang pernah cuba kaedah ini?

mungkin leh baca lebih lanjut disini


image dr google
sonotron therapy untuk kawalan bronchitis pada kanak2/bayi
bagi aku..aku nak try g wat appt dgn doktor dahulu
nak mintak pendapat dia m/mana
aku x nak auni disogokkan dgn drugs memanjang
dia masih kecik lagi
jadi mungkin ada alternatif  yg mungkin sesuai utk dia

ps: irni @ ibuafiqhuzaifah
nak g wat appt sama2 tak?

12 comments:

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

mama, auni ada brocilitis ker?

biasanya baby yg ada broncts mudah alergik kpd habuk/cuaca/pemakanan kena jagakan....siannya dah dkt sebulan....lama jugak tuh...

littlehumblelynn said...

mieja@faiza amir

yea..auni dah start kena umur 4 bulan lagik..itu pasaller risau sgt..flu dia lama sgt nih..tq for drop by dear :)

lily azliyana @ mama zara said...

first time dgr psl sonotron therapy nih..cubelah refer pd dokter kot2 sesuai ngan Auni tu kan..harap auni makin sihat k..=)

I want to lose weight said...

Takut lak tengok mesin cam pistol GUTS tu..

PynGees said...

saya tak arif sgt psl penyakit nie..tp sgt prihatin dgn mslh si kecil..selagi kita mampu, buatlah apapun yg t'baik utk dia & selebihnya tawakal pd yg Esa...moga Auni m'besar sihat sprt knk2 lain..InsyaAllah

littlehumblelynn said...

lily,

tuh ler nak try wat appt..the whole week doktor tuh full pulak schedulenya..pack betul patient dia..

zell,
fungsinya mesin ala GUTS tu macam hair dryer tp ia sbnrnya laser aliran ringan yg mengalirkan haba ..

pyngees,

tuhler as a mommy mmg tgh struggle very hard to provide the best utk anak2..tq for concern :)

ComeyBelako said...

1st time jugak cb dengar nih. thanks for sharing.

ibuafiqahhuzaifah said...

awak,

Tq sbb ingat kat irnie..lagipun kes anak kita sama kan...
bila baca artikel awak tuh,interesting gak..
tp sabtu lepas g paed kat specialist hospital kuantan,paed tu xder suggest pun benda nie tau..
awak nanti buat appointment auni kat hospital mana?

littlehumblelynn said...

irnie;

ini adalah therapy khusus..kalo irnie google..mmg akan jupe banyak testimonial guna kaedah ini.sy wat appt dkt klinik dkt hulu kelang..kita cubalah mana tau rasi dgn anak kita..tp bukan sebarangan org leh try,.doktor akan wat check-up dulu..kalo compatible baru dia akan suggest utk buat.utk anak kita yg kena acute broncholitis/bronchitis mmg digalakkan amik.sbbnya anak kita sgt fragile..dia x leh terdedah pada apapun yg boleh menyumbang kepada tekanan allergy pada dia?sbb itu anak2 kita x digalakkan lgsg ke taska..jadi mana tau kot rasi,x de lah kita pening kepala pas ni..x pernah baca lagi testimonial yg x elok pasal nih lagik..

makcikrehan said...

tak jumpa kotak jerit. kiter jerit sini ehh..
Haiiiii... hehehe

littlehumblelynn said...

makcikrehan;

kita mmg x letak shout box..menyampah tgk org letak iklan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siann...acute bronchitis ni utk bdak bawah 1 tahun kan? above on dat..dikira asma..

mintak2 takdela melarat sampai ke situ..

cubala treatment alternative if rasa ok..ikut gerak kata hati

nti update ye..tgk camne keberkesanan..