Pages

11 November, 2010

preparation for raya haji


ingat raya posa je nak prepare bagai
raya haji pun raya jugak kan..
sunat kita meraikannya
membesarkan hari itu
mengikut sunnah Rasullullah

raya haji raya umah mak aku..dah raya hr tuh raya umah MIL
tahun lepas dpt dok pg je semasa raya haji kat umah mak
pastuh ada org tuh sibuk nak balik umah mak dia..


checklist :
  • cuti--jangan harap mmg xde cuti dah..ke leh amik NPL lagik..huhuhu :)
  • baju raya---harus nak beli sepasang setelah baju raya baru nih aku belasah buat pakai hari2 g keja..en papa sila alert ok..sunat tuh memakai baju baru di hari raya kan??hehehe
  • baju anak-yes..wajib sepasang sorang sbbnya as usual baju yg elok2 sumer buat pakai harian..macam nih tokei balak pun bangkrap ok..
  • baju en papa-----x payah ler kot!!aci?
  • kuih raya?x de kot..tp ingat nak order kek/cheese tart nak makan reramai dgn adik-beradik yg ramai tuh
  • juadah pg raya--itu pun confirm x sempat nak menolong mak tuh..sbb selasa tuh masih keja..berangan ada lontong,ada rendang ayam,ada nasi lemak...aci ?  x leh order nanti mak mengamuk..sbbnya x leh tlg dia wat keja dapur..
  • tahun ni x wat aqiqah/korban sbb tahun lepas baru buat aqiqah utk si auni tuh..so bgtau kat kak ain..thn nih x de lembu..tergelak besar dia!!
apapun x sabar nak tggu raya..dah lama aku x berkumpul dgn adik-beradik aku..
wpun dok sama2 kat KL..sgt susah nak berkumpul sama2

harapnya sempat g solat raya pg tuh..kot ler leh tgglkan auni pd adik pg tuh...

kawan2..ada preparation gak ?
ada yg cuti panjang.......sgt jeles ok

psst : kat mana ada sale ?hehehe

6 comments:

DaZzlingLilLy said...

i raya haji ni setakat wat baju baru jer..kuih muih tu tak tempah pun..

DrSinga said...

5 hari cuti Babe!!!!
yeehaaaaaaaaaaaaa............

littlehumblelynn said...

DazzlingLilly;

wah sempat tempah baju..sgt jeles!!
smg beraya sakan!!

Dr;

ko mmg Dr..memanjang cuti lama.uwaaaaaaaaaa..sobb...sobb..!!ke klinik sendiri kan??mana aci??

Marsha~ said...

opppsss.. sy pon blom beli baju raya ni....

kakyong said...

raya haji di Ipoh ni cam biasa jer.. bawa anak2 tgk lembu/kambing yg bakal dikorbankan, walaupun kami takde berkorban...

baju raya? raya pose pun dah 4 tahun berganti.. jadi cukup lah sekadar baju bersih, tak semestinya baru... ;)

littlehumblelynn said...

kak yong;

baju raya hr tuh dah belasah pi keja..jadi mau x mau nak jugak sepsg yg lain..lgpun wedding invitation berderet2..heheh..

marsha;

cepat2 shopping baju utk qila & ultraman skali..!!