Pages

01 November, 2010

bila air takde?


tgh malam td perasan dah air xde
dok main teka-teki
takkan sbb x bayar bil baru berapa hari dah kena potong
ke tuan rumah x bayar water maintenance bil lagik
kalo sesiapa yg tggl kondo/apartmen
mesti alert yg water bil kena bayar pada pihak maintenance bukannya pd syabas

dok berkira2..dok cungak2
nak stay kat umah..atau nak lari g umah mak
tp tgk anak2 dah lena tido
malas pulak nak kejutkan budak2
nk packing kain baju lak..
jd en papa kata esok pg tgk dulu
kalo xde kita terjun kolam kat bwh..huhuhu

so aku pun malas nak pikir panjang
tido ajelah..tp tido2 ayam
pantang dgr bunyi air..mulaler aku g check pili air
dgn auni yg non stop batuk
refused feeding mmg wat aku rasa kesian sgt kat dia

pg2 nih en papa g mandi kat bawah umah
kat washroom dpn pool side
ntah kul berapa dia turun aku pun x sedar
agaknya kul 5am kot..
dia kejutkan aku g mandi kat bwh
aku punyalah malas nak bangun
rasa mgantuk yg amat sgt...malas sesgt
kali ke 2 en papa kejut kul 615am
aku bgtau en papa
pg nih htr aje lah anak2
aku nak uruskan pasal bil & nak confirm dgn maintenance apa masalah sbnrnya

pg2 sms en katik
bgtau air xde kat umah
dia g jawab "g mandi masjid"
x kuasa aku nak layan........org giler macam nih!!

aku belasah tido semula
kul 9am baru bangun
terkial2 mandi guna stok yg ada dlm baldi
by 9.10am dah siap
turun bawah g pejabat maintenance
berderet org tunggu kat luar pejabat tuh
ada yg muka x bercuci pun ada jugak..hehehe
rupanya sumer org xde air

kata pihak maintenance
water pump failure
sejak ptg semalam
dorg tgh cuba nak fix it tp x berjaya
so hr nih tgh tggu org SYABAS dtg tlg katanya

ekeellleh.........ada lak gitu..
the best part "x confirm boleh siap ke x hari nih"
abis tuh....anak2 aku nak mandi guna apa?
nak masak pakai apa?
hangin satu badan dgr ayat diorg nih..

apapun dh bgtau en papa
in case by 2pm hr nih
air still xde pg larik sat umah mak
hopefully by petang ni
sumer dah ok
kalo x ok..harus maintenance opis tuh kena bakar lak malam nih..
ada kemungkinan tuh!!




2 comments:

DrSinga said...

sila belajar dari P Ramlee

littlehumblelynn said...

dr,

x sanggup sy doktor..im a kind of person that can spend 30min just for taking bath!!hehehe!!