Pages

18 November, 2010

when i has a fever..im always like this :(

aku jenis jarang sekali kena demam
tp bila sekali aku demam
it will took times to recovered
dan sesiapa yg tgk aku sure akan cakap
"teruknya ko demam"

aku kalo sekali demam
macam apa lagik
sbb dah terbiasa aktif kesana-sini
bila sekali Allah bagi demam mmg melepek macam sumi jelly..

aku x sempat pg klinik kat bwh
wpun bdk opis bising suh turun bwh g klinik
aku dok congok lagik kat sini
dgn harapan fever temp leh turun dgn sendiri
dan mengigil2 di bawah aircond nih
kebetulan tpt duduk bwh aircond
nak naikkan temp..kesian kat kawan2..
at last beku aje kat sini.........

bulan nih terlalu banyak ponteng keja
bukan ponteng tp macam2 hal..
auni skt ..aku terpaksa EL smp 3x
so nak x nak aku xmo MC lagik
kalo MC pun akan tercongok jugak kat opis nih
tayang muka pada katik..aci?

masa kecik2 aku masih ingat kalo aku demam
arwah abah akan tanya nak makan apa
aku akan jawap nak makan "burger"
masa tuh burger merupakan makanan paling mahal utk aku rasanya
so bile demam adik-beradik yg lain akan kecur air liur tgk org demam nih makan burger
itu kisah 25 tahun yang lalu ok..


dan skrg aku terasa sgt nak makan nih............

puding koktail
by google :)
 sejuk jer lalu kat tekak kan..........


tp sapa nak masak utk aku
kat mana lak ada jual..

terus rasa emo.........nape yek!!!!!!!!
dah macam auni lak rasanya,........
uwaaaaaaaaaaaa nak mak..........!!!!!!!!!!

demam cepatlah baik...aku ada anak2 yg kena dijaga
terutamanya auni yg x sihat tuh
smg aku cepat kebah hdknya!!

kan best kalo en papa pandai masak..
mood berangan**


6 comments:

Ezzu Raza said...

Semoga cepat sembuh..Aminn

kakyong said...

semoga cepat sihat.. cuba minum 100 plus..
kakyong pun jarang demam.. kalo demam 1st day msti flat , memang tak leh nak bangun.. kurang2 10 jam terbaring.. memang riso kalo sendiri yg demam

littlehumblelynn said...

EZZU RAZA;

tq :)

kak yong;

auni tgh sakit..takut berjangkit lak demam ke dia..tq kak yong bg tips..x larat sgt nih..

lily azliyana @ mama zara said...

semoga cpt sembuh yek..mmg sadis klu kaum mak2 yg demam..sbb bile badan dh lembik, mcm mane nk layan n jaga anak2 kan..huhu

Inchik Moza said...

sama lak nama anak -mine Auni Zara

puding koktel tu, wife baru buatkan minggu lepas, tengok macam senang je dia buat. semalam pun beli lagi bahan2, nak buat ptg ni...sedap tuuu makan sejuk2 :)

love said...

get well soon ya.... take care!