Pages

29 February, 2012

AV TRANSMITTER



ini memang kegilaan lohkong
segala jenis gadget dia suka
ini yang terbaru yang dia beli


fungsinya :-
supaya channel Astro juga dapat dilihat melalui tv di tingkat atas
kebetulan ada 2 tv- 1 dkt main hall
1 lagi dkt family area tgkt atas
since xnak subscribe another astro package semata2 nak tgk kat atas
so lohkong invest beli benda alah ni
its cost us RM210.00

ok lah jugak
wpun aku tgk masa nak memasang benda alah ni
jenuh jugak nak adjust reception
mujurlah menjadi jugak akhirnya
if not burned duit saje2

reason nak sgt benda alah ni
sbb aku selalu bawak anak2 naik tido kat atas kul 10pm
of course aku x dpt tgk tv
so bila adanya benda alah ni..so dptlah aku tgk tv sambil dodoikan anak2 tido
muahahahha!!

kebaikannya :-
save ler drpd nak subscribe another astro package bulan2
gambar cantik jugak tanpa perlu pasang antenna bagai

keburukannya:-
kalo2-2 tv bukak
kalo tv bawah on 104- begitu jugak akan terjadi dgn tv diatas
tapi drpd atas pun masih boleh tukar channel even decoder astro dok kat bawah
cool kan ?

tapi oklah...sbbnya xde sapa pun yg berebut nak tgk tv atas @ bawah
anak2 aku kalo aku dok atas..berderetlah ikut naik atas jugak

apapun utk yang berminat
mungkin leh cari thru mudah.my
aku g beli ahad lepas
sampai ke pandan indah

malam tadi layan vanilla coklat
smbl popok2 anak2 tido

heaven!!


28 February, 2012

mencari rezeki itu MUDAH , mencari BERKAT itu yang SUSAH :(

refer sini utk kupasan lebih baik

mulakan dgn questionnaire utk diri sendiri dahulu :-

pernah tak kita terlewat datang keja?
balik on time
+ pernah & selalu

pernah tak kita pergi keja tapi melangut ?
tak tau apa yang kita buat 8-9 jam tuh
+pernah

pernah tak kita mintak kawan2 tlg punchkan card kita?
sementelah kita masuk lewat
+ ini tak pernah sbb punch card guna id card masing2

pernah tak melama2kan lunch break, tea time & solat time?
dari sejam jadi 2 jam
+ aku pernah buat

pernah amik MC sbb cuti takde/tak mau gaji ditolak kerana NPL
+aku pernah buat

jadi mana nak datang berkat gajinya itu :(

memang bunyi macam remeh temeh
tapi itulah punca gaji tak berkat

bukan membuka pekung didada
tapi inilah realitinya

sebab itu selalu rasa baik berenti keja
cari rezeki halal dari rumah
x berhutang masa
x payah mengelat macam tuh sekali
x payah nak kira berapa hari cuti tinggal



rezeki yang berkat
selain dicari dari sumber yang Halal
perlaksanaannya harus betul, dilakukan dgn amanah
maka berkatlah ia

ini entry muhasabah diri
kena counter back dgn diri sendiri
betulkan apa yang tak betul

perbaiki niat pergi keja utk mencari rezeki yang halal
biar menyampah macammana pun dgn boss2
kena keja jugak betul2

kerana itulah sumber yang akan dibeli makan
bagi anak2 makan kat rumah
dan itulah yang akan menjadi darah daging membentuk akhlak anak2
masyaallah..

ya allah
permudahkanlah segalanya.
amin...

semoga berjaya mentarbiah diri sendiri sebelum mentarbiah anak2 ..doakan yea :)

27 February, 2012

rezeki itu hak ALLAH : x


google :)

anak?
belum rezeki lagik
masih berusaha & smg Allah murahkan rezeki anak

teringatkan kawan2 yang mengalami nasib yang sama atau mungkin lebih tidak bernasib baik
terutamanya utk kawan baik aku yang sampai sekarang belum dianugerahkan cahayamata
betapa tabahnya dia

how's frustated to know that until now you can't conceived !!

tapi kembali kepada persoalan rezeki
agaknya banyak hikmah tersembunyi
sampai sekarang x berjaya conceived
with 2 years continuos miscarriage

tipulah kalo aku kata aku tak sedih

at my age now-kena cepat2..or else risiko makin tinggi utk conceive & deliver nanti
im 33 this september  & im proud of it !

aku x pernah ada isu utk org lain tau berapa umur aku
its just only number
and im happily live at this age

aku rasa mungkin sbb kerja yang sgt stress skrg ni
mungkin jadi penyumbang kepada siri kegagalan itu

im know its sound rushing
tapi sometimes we urge to get it as soon as possible
but maybe the time is still not come yet

but still, has hope to try
and keep trying till the end

kalo mmg x boleh jugak..still kena bersyukur banyak2
sbb dah ada 2 orang anak dara yang jadi penyejuk hati,
yang blh doakan aku kalo aku meninggal nanti
insyaallah!!

apapun Allah itu maha pemurah & maha mengasihani
jangan lupa berdoa & berusaha
dan kemudian tawakal shj pdNYA

utk my dear fren :

yang sedang join LPPKN fertility programme
smg Allah beri ketabahan & kesabaran utk beliau & suami
dan dimurahkan rezeki utk pembiayaan kosnya
dan dipermudahkan urusan serba-serbi

im always adore her +ve spirit
good luck my fren :)

25 February, 2012

Successful wean off her pacifier ^__^

misi berjaya !!


gambar arkib blog - masih x mau lepas puting


still hisap puting


jangan mimpi nak cabut puting tuh!!




auni & puting( pacifier ) sgt signifikan hubung kaitnya
aku pun x tau dah berapa duit hancur lebur kerana membeli puting sejak dia dalam pantang lagik


aku tau mmg x patut aku ajar dia puting dulu
tp masa pantang kalo baby lain bukan main lena tido
anak aku bantai x lena tido
so aku try ajar dia  puting
sejak guna puting..aman sikitlah tido mamanya ni


tp masalahnya sejak itu
lgsg  xnak bukak puting
benda wajib ada selain bantal busuk dia tuh
kadang2 naik stress bila tetiba tertinggal puting dia
mmg dia mengaruk tahap gaban punya


tp sejak dia dijangkiti HFMD baru2 ni
mulut penuh ulser sampai ke lelangit
automatik dia xmo puting


jenuh pulak aku & lohkong propa
yang puting tuh punca dia sakit mulut


dan alhamdulillah
MENJADI !!


jadi inilah rahmat dari sedikit ujian yang Allah berikan
mungkin xde makna pada org lain
tapi sgt bermakna utk aku & family
terutamanya mak aku yang bising sgt2 tgk auni yang masih hidap puting di usianya sekarang


apapun lega sgt2
sekarang sedang usaha utk Potty train pulak..

still x berjaya lagik!!



24 February, 2012

HFMD , AUNI & HOSPITAL COLUMBIA ASIA , PUCHONG :(



Isnin lepas mmg auni demam
balik aje dr keja aku mengulit dia
dia mengadu sakit mulut
mmg xmo minum & makan
aku ingatkan ulser biasa sbb panas dalam
aku bantai belikan icecream cup tuh
itupun dia x mo makan..

malam tuh sblm tido
dah jadi tabiat aku dr dulu mengulit anak sblm tido
suka belek badan anak.tgk kaki, kuit tangan,
masa ni lah perasan ada blister 2-3 biji celah jari
terus panggil papa..
dan menurut pembacaan -->>aku mmg confirm yang itu adalah simptom  HFMD

so mmg x salah ler penyakit habit aku
telek anak 24jam
if not mmg xkan tahu anak sakit gini
dan x salah jugakler habit aku yang suka browse ttg isu kanak2
dalam babycenter,google
itu mmg hobi sejak 5 tahun lepas..


dan malam itu jugak malam paling disaster
dia menangis bagai nak rak smp ke pagi
mungkin sbb sakit mulut
dan dia pulak x leh nak menyusu
dah ler sakit & lapar pulak..
esok pg bawak pg klinik
aku mmg terpaksa MC kebetulan sakit perut sgt2
doktor klinik kata auni nampak dehidrated
refer to hospital

terus ke Columbia Asia Hospital
itu option terdekat
terus ke ER
jupe MO- MO advice utk warded lah
sbb dia refused feeding sejak hari sebelumnya
set IV line --melalak x hingat!
ditempatkan ke ISOLATION WARD-59


hari pertama warded- blister here & there even in buttock


ini bila dapat perlepasan bukak IV ..lepas geram dok bwh katil

mujur dah discharge semalam
amik masa utk discharge 5 jam
x tau salah dimana..call insuran, insuran kata x dapat apa2 fax dr billing
billing kata dah fax
rupa2nya silap fax number
mmg kurang efisyen disitu

Columbia Asia Hospital Puchong
mmg totally boring
tp in term of service, ward & doktor still as expected
dan rasanya Hospital kena provide kiddy playground
sbb mmg budak2 yang dok ward ni boring sgt2
lgsg xde entertainment utk diorang
selain dok dlm ward & ngadap tv

in term of food -- mmg hampeh!
mmg x leh lawan KPJ hospital terutamanya Tawakal
sbb pernah pg Tawakal & APSH
APSH food x leh compared jugak dgn Tawakal
aku x kisah kalo mmg xde variety menu pun
as long as the food is not tasteless
orang sakit makin sakit gini..

tp what to do
ini yang terdekat dgn rumah
nak g govt di putrajaya
lagi packed kat sana
so kita gunakan insuran yang ada to the max

apapun syukur alhamdulillah
nampak lebih ok hr ni
masih ada 4 hari utk amik antibiotik
ada spray mulut
calamine lotion utk sapu

auni..hai...auni
bila auni besar
mama harap auni baca blog mama
its not easy to raise you, my dear
but still.. im always will do anything for you

you always be my little angle :-))




20 February, 2012

bila tiba musim SAKIT !!!!

lohkong demam
auni pun demam
mujur kak ain dah baik demam
cuma batuk x ok lagik

lohkong demam package dgn flu/batuk
dan bermula semalam start back pain
teringat pulak rungutan yang sama
masa dia kena pneumonia dulu -bulan Sept 2011 :(

so semalam pg klinik
gp as usual..kata mungkin bukan spt yg dijangka
dia bagi ubat , antibiotik bagai
hari ni lohkong mc
tp kesian xleh nak rehat jugak sbb si auni mula demam pg ni
takkan nak hantar taska jugak

rumah aku ni
kalo sorang start demam
mulaler yang lain pun berjangkit sama
so far aku masih kategori sihat
alhamdulillah ..smg berkekalan hdknya

tapi bila sampai musim sakit macam ni
jd sgt susah hati ler
tido pun x nyenyak
auni muntah tgh2 malam
bersilat nak bagi ubat - sbb kalo dia tgh mamai tido
jangan harapler senang nak bagi ubat
kalo sedar molek2 mmg mudah bagi ubat


tapi kalau dah smp kes melarat2 smp esok..
nak tak nak kena jugak cuti
mungkin nak bwk lohkong g refer hospital
dia pun nampak pucat & x bermaya
kesian lak tgk dia gitu :(

apapun berdoa
semoga demam lohkong x melarat
sakit auni tak serious macam dulu

moga2..
insyaallah :))



18 February, 2012

Takde rezeki @ takde TUAH ?

berbalik citer AIRASIA big sales
so  hari ni aku amik keputusan xmo mencuba nasib lagik
dah x kuasa nak hadap website AA

serious aku x tau 
m/mana org lain leh dpt better deal dgn AA
adakah sbb mereka lebih tekun menelek
atau sebab lebih sabar menunggu
mungkin jugak sbb rezeki mereka mudah
wallahhuallam

semalam dah dpt apa yg aku nak
dah tulis detail guest bagai
smp 8 org
konon2 nak bwk mak - adik beradik sekali

elok nak confirm payment
mariler gambar BUZZ BEE
yang konon2 comellah tuh

tp yang buat aku rasa x comel
rasa nak henyak2 aje PC dpn mata
punyalah gigih mengisi guest detail yang maha panjang
decline itu & ini
tetiba smp tahap situ aje

cuba lagi 3-4 x..sama jugak
mmg hampeh!!

so next time..malas nak hadap lagik
sbb rasanya xde kekuatan dan kesabaran maha hebat 
serta mungkin xde LUCK mcm org lain

baik aku tggu MATTA fair bulan 5-6
layan sampai muntah

mana tahu kat MATTA leh booking tiket terus g tokyo ke
kan...??

mari kita verangan kwn2 :-))


ayat pujuk diri sendiri



ada sesiapa yang berjaya ?
sila kongsi tip boleh?

so next year bila AA wat giler macam ni
aku leh ler praktikkan tip korang

meleleh airliur tgk tiket g kuching RM13 jer wei...
pg - balik baru RM58 campur tax + fee
mmg giler!!

uwaaaaaaaaaaaaaaaa :(


17 February, 2012

Ain & her tonsil problem :(

semalam petang balik keja
mengadu nak telan air liur x boleh
batuk non stop
dan mula demam

bawak klinik jupe GP
as usual penyakit tonsil bengkak

ain & tonsil
masalah biasa sejak 2 thn lepas

GP suggest utk buang aje
aku pulak yang ngeri
anak aku baru 6 tahun..
rasa kalo nak buang pun tahun depan kot..masa umur dia 7 tahun

sian dia!!

tapi kalo x buang lagi sian!!!
hari ni dah ponteng tadika seharik.


pic : google
 ada sesiapa yang pernah buang tonsil?
tetiba nak tahu macammana rasanya..

dalam masa yang sama
akan merajinkan tangan google jugak
so kena prepare mental+emosi
sblm hantar anak ke OT room

sayang anak weeiiii!!

16 February, 2012

Queue please !

kan comel queue macam nih ?

pagi2 bangun sedikit lewat
konon2 nak bawak lohkong gi klnik
dah 2 hari demam
tp elok pulak tgk dia bangun
bersiap2 nak g keja
rasa badan dia..mmg demam lagik
ishhhh degil sungguh


bersilat dgn anak2
suh bangun mandi nak g tadika
nak g taska
sempat pulak bergaduh 2 beradik tuh rebut sepit
haaiisss...sabor je lah!!

kul 7am hantar ain/ auni terus
aku lak terus ke Putrajaya amik ERL
sampai di ERL tgk next tren ada 4 minit
kelam-kabut queue..ada 4 org di depan
elok smp turn aku ada 1 pompuan terhegeh2 potong queue
macam hampeh!!

aku dgn mulut x reti nak bersabar pg2 ni

"tak tau nak beratur ke ?"

terus pandang aku
dan buat ayat sgt sarcastic defensive

" saya beratur apa dari sini "

hello..orang beratur dari belakang
mana ada beratur dari tepi lane

diam..dan blah!!
tahu malu!!

kadang2 mulut aku ni bukan leh percaya sgt
kadang2 melaser x ingat kiri-kanan
kadang2 mmg jadi kurang SABAR dgn manusia macam ni

macam masa dia aje yang paling BERHARGA
masa kita takde NILAI langsung

so mood pagi2 ni mmg OUT
geram dgn mentaliti manusia yang masih tahap zaman batu

itu pasal masa sekolah
kecik2 cikgu-cikgi dah ajar beratur
nak masuk kelas-beratur
nak beli makan-beratur
even nak balik- beratur
bersukan-beratur dulu

ke tak sekolah dulu ?


mode : kedaung !!

15 February, 2012

mmg STRESS !!!!!!!







dr kul 7am aku telek menatang ni
dan dr pg tadi jugak AA campakkan aku dlm bilik menunggu
sabor jelah!!

dan sampai skrg tak nampak bayang aku leh book gi mana2
baru verangan nak g tgk meow besar kat Kuching nun
cis..cis...sgt STRESS!!

selalu x bernasib baik
tgk jerlah macam awal tahun hari tu
promo 0.10 sen..x dapat jugak!!

kena mandi bunga jugak!!

AIRASIA---next time jgn gatal2 nak fwd email kat aku
aku dah stress langsung x leh nak menelek keja skrg nih!!

uwaaaa :(

14 February, 2012

Proses pembelian rumah 2nd hand -sekadar perkongsian pengalaman :-)

ramai yang bertanya thru email
ttg prosedur pembelian rumah terpakai secondhand
sebagaimana rumah yang berjaya aku beli tahun lepas

so aku rasa baik aku kongsikan shj dkt blog ni
so boleh baca puas2
nak baca -reply on the dot
mmg x sempat lalink !

aku & hubby rasanya amik masa dlm 6 bulan utk house hunting
mula2 kami tentukan bajet utk beli rumah
macam kitorang--kitorang fixed bawah 250k
setelah mengira2 kedudukan liability lain
cari landed house-dah jenuh dok rumah tinggi2 nih
x kira single/double
dan mmg mencari rumah 2nd hand jerk

then baru tentukan kawasan mana kami nak survey
dah tentukan tempat baru start proses survey
masa survey tuh
segala jenis website kitorang hadap
daripada property agent sampailah ke mudah.my
cari jugak thru paper/yang tampal dkt traffic light pun bantai amik jugak
dan kitorang jugak terus survey sendiri di kawasan perumahan
amik no telepon yang diorang tampal dpn rumah
call sendiri owner/ agent

rumah yang aku berjaya beli nih
aku dpt ikut rezeki sebenarnya
aku pegi survey secara rawak
amik no tel & call next day

kebetulan rumah aku skrg ni
mmg owner nak let go
hari ke 2 hubby pg tgk
dan puas hati..nego dgn agent
dr RM195K masa mula letak harga
kitorang berjaya nego jadi RM190K
alhamdulillah

bayar deposit permulaan 2% drpdnya harga rumah
dalam rm3800
dan ditetapkan dalam tempoh sebulan kena sign S&P

after bayar dgn menggunakan S&P lama owner tuh
kitorang start window shopping survey dgn banyak jenis bank
dr BIMB, MAYBANK,HSBC,CIMB,HLB
sumer kitorang terjah
diingatkan setiap bank ada macam2 jenis produk pinjaman perumahan
samada Konvensional/ Islamik
berbeza dari kadar faedah,rangkuman perlindungan,pembayaran macam2 jenis
ada yang offer Legal Cost yang ditanggung sepenuhnya oleh pihak bank
tapi mungkin x offer insuran MRTA- dimana kita sbg pembeli yang kena cover kos itu
jadi diingatkan kena rajin study offer dari bank2 ni

kalo  diikutkan konvensional offer agak bagus
sbb banyak kos terlindung yang bank cover
berbanding islamik yang ada few cost owner mmg kena bayar
tp disebabkan aku prefer islamic loan
dan kadar tetap faedah yang ditawarkan adalah tetap sepanjang tempoh pinjaman
ianya tak fluctuate due to economic condition
aku & hubby memilih BIMB

dalam tempoh 7  hari loan dah lulus
tunggu masa 7hari lagik sign loan agreement dgn bank
dan kelam-kabut pg cari panel peguam utk draf S&P kami
kesilapan terbesar kami  adalah tidak mencari peguam lebih awal
kerana dok risau takut loan tak lepas

sebaiknya jika anda yakin & percaya
loan boleh lulus
anda sepatutnya mencari panel peguam lebih awal utk draf S&P
supaya masa tak terbuang begitu shj

alhamdulillah
we manage to signed S&P prior one day before expiry date
dan bayar baki sebanyak 8% menggunakan banker cq yang berjumlah RM15200.00
yea..mmg banyak utk orang x berduit macam aku
ituler kos permulaan yang telah aku keluarkan RM3800+RM15200=RM19000 utk tuan rumah

itu baru kos membayar initial 10% dr harga rumah
kos guaman juga ditanggung oleh pembeli
aku x ingat berapa..tapi kalo x silap keseluruhan kos tak sampai RM5K termasuk dgn cukai kepada LHDN yang dapat 50% diskaun utk pembelian rumah pertama
jadi kos duit yang lebur begitu shj adalah lebih kurang RM24K
gulp!!!

selepas proses ini semua..
skrg ni mmg keja lawyer shj utk jalankan tugas dia
banyak proses jugak
dan ini adalah crucial step dimana kita kena pastikan lawyer buat keja
kena selalu follow up,kena selalu tanya progress dimana

ini utk memastikan loan disbursement bank kepada owner
x boleh lebih daripada 4 bulan dr tarikh selepas sign S&P
kalo lebih drpd 4 bulan..pembeli yakni aku
diwajibkan membayar penalty sebanyak 8% p.annum kepada tuan rumah

pendek kata mmg sgt mencabar membeli rumah 2nd ni kawan2
terutamanya utk orang x berduit macam aku
sbbnya every minutes count $$$
kalo terlewat duit lebur
mmg disadvantage disitu..tapi nak wat m/mana kena usaha jugak smp boleh

proses disbursement mmg amik masa
mmg sedih kalo nak cerita
sepatutnya hari terakhir utk disbursed loan adalah seminggu lepas raya tahun lepas
boleh pulak BIMB tersilap taip akaun number pada cq utk dibayar pada bank owner(means utk bayar baki pinjaman rumah owner dgn Maybank)
nak tggu bank issue 1 lagi cq baru amik masa 2 minggu
sbb pegawai bertugas cuti raya pulak

mmg rasa nak menangis menunggu
dan kesalahan total pada bank & lawyer upahan banklah for their careless
loan kami lewat disbursed selama 1 bulan
masa ni redha ajelah..at least selamat dah loan disbursed
kalo x serabut dgn owner yang kejap2 tel  tanya duit dia
sgt annoying!!

pesanan masyarakat
utk mereka2 yang mahu membeli rumah 2nd hand ni
pertama kena ada duit tunai dalam tangan
kedua kena cekal hati, tabah & sabar melayan kerenah birokrasi yang menyakitkan hati
ketiga kena jadi kuku besi/takde lemah-lembut  utk push lawyer to the max
keempat kena tawakal pada ALLAH atas segala usaha yang telah dilakukan
kelima percaya pada konsep rezeki jugak

apapun good luck utk kawan2 yang sedang mencari
semoga ketemu yang berkenan di hati
berkenan di poket

rumah 2nd kalo nasib baik pasti jupe yang tip top
kalo yang kurang bernasib baik mungkin banyak yang perlu direpair sana-sini
takper buat yang penting2
as long as selesa & selamat utk diduduki

apapun ini pengalaman paling mahal dlm hidup aku
smg dapat berkongsi serba sedikit dgn kawan2 yang bertanya

sila refer entry ini


taken before painting process

rumah bertuah kami :))

jangan takut baca entry ni
utk mereka yang berhajat membeli rumah 2nd
percayalah..smg ada rezeki utk anda ok!

happy hunting lalink!!

13 February, 2012

saya selalu bagi mama saya sakit jantung !!!



gambar sedikit blur-guna tabby aje nih!



bulan ni 17/2
si kecik mulut murai ni akan berusia 1931 bulan
kak ain dulu masa umur macam ni
si auni ada dalam perut dah

budak nakal nih
jatuh lagi malam  semalam
elok sgt2
luka  lagi betul2 bawah jahit kat dahi tuh
sagat kulit lutut
lebam pipi kanan

alasannya berlari kejar mama

mmg suker sgt BERLARIK
x suka jalan elok2
nak jalan sopan2
lagiler x mau..
kejanya berlarik x cukup tanah

elok sgt2..semalam tersembam kat jalan tar
menangis bagai nak rak

adoikkhhh!!
kalo cikgu taska tgk
sure dia ingat mama auni  kaki dera pulak
sedangkan anak yang x reti dok diam

semalam pagi2 mintak mandi
pas mandi sibok request nak pakai baju chantik2
siap carik baju dlm  gobok dia
dah pakai cantik2 suh tangkap gambar pulak
alahai anak!!

uwaaaaaaaaaaaa....
naper rasa macam anak aku dah besar nih!!

kenapa cepat sgt kamu membesar
atau pun mama yang makin tua

:(

10 February, 2012

Jom jalan2 mahu ?




sekadar berkongsi di blog aku ni
kotler ada sapa2 nak recce peluang bercuti
dan mancari pakej bercuti ke luar negara
yang murah2 & berbaloi2
mungkin ini membantu

SELANGOR MATTA ISLAMIC TRAVEL FAIR
yang akan berlangsung bermula hari ini
di SACC Shah Alam

aku x pernah pegi
tp ingat nak pg jugak tgk
kot ada yang menarik kan?

jom...jalan2 cari pasal..
hehehehe :)





09 February, 2012

the unforgiven SCAR !

saja nak tempek gambar si auni
buat kenangan smp aku tua nanti
kalo panjang umur




jahitan di dahi sebanyak 6 jahitan-3cm hari ke 2 selepas kejadian


gambar yang di ambil semalam.hari ke 8- baru bukak jahitnya


dan ini yang terjadi-->>still membuas semula !!


dah x tau nak wat menda
kang ada yang kena ikat kaki-tangan
suka benar main tangga
suka benar panjat sana-sinun
suka sgt buat aksi stunt
bisa buat jantung aku gugur


grrr....anak sapalah ni!!!

x tau takut
x tau serik
x tau apa2..
yang dia tau main aje..

tp still anak kesayangan mama & papa
pagi2 tadi kul 6am..dlm mamai2 suh mama cium pipi dia..dan dia nak salam mama..
dia tau mama kena kuar pg work cari duit



alahai..anak!!
nakal2 pun ttp mama sayang

08 February, 2012

HOLIDAY VILLA BEACH RESORT & SPA, CHERATING -adhoc planning !

ahad lepas aku & family ke Cherating
spend semalam disana
ada program family day
Holiday Villa Beach Resort & Spa
xdelah segah namanya
hotel pun oldies
giler klasik!

tp kawasannya besar
ada 2 pool dewasa , 2 pool kanak2
ada private beach
dan sgt cantik sebenarnya!

layan gambar ajelah yek
tuanblog banyak keja nak hdp
dah cuti 5 hari non stop



auni dlm pool


private beach


awas...ada binatang yang mengigit


klasik x resort ni ?


pagi ke 2 -ready utk sukaneka


budak ngada2 mintak dukung sokmo


game has started


ain dapat no 4 game ni..jadiler


musical chair..ain no 2 kena sacked out.huhuhu


seronok sgt dpt hadiah!!

apapun seronok jugak bercuti secara ad-hoc ni
budak2 happy
mak-pak pun relax sikit

cuma penat sikit
almaklumlah lama dalam keta
anak2 wat perangai pelik2
sabor jelah..

ok..will BW pelan2..
banyak keja beb!!

02 February, 2012

Aduhai si anak -kamu buat mama sakit jantung :(

ini kes pertama melibatkan auni
kemalangan di dlm rumah
berlaku di rumah adik aku di Putrajaya

tak tau nak salahkan siapa
tapi tetap nak salahkan si kecik yang x tau dok diam seminit ni
dan jugak total blame to myself
yang x sempat nak tgkkan dia masa tuh

she's kind of kid that use to run than walk !!
akibat berlari sgt
kaki tersadung terkena bucu dinding

darah memancut2
tgk open wound di dahi
sepanjang 3cm
depth nearly 1 inches
subhanallah!!subhanallah!!

aku punya cuak..rasa nak pengsan tgk darah
bergegas ke Hospital Putrajaya
terus menuju ke Unit Kecemasan & Trauma
masuk triage terus bandage & nurse help to stop the bleeding
allahhuakhbar..punyalah aku takut!!
sgt menakutkan..dada berdebar rasa macam nak pecah



after bandage - waiting for seeing doctor
its been too long to see doctor rasanya amik masa 2 jam menunggu smp Auni tertido
jupe doktor bertugas
doktor kata kena pg x-ray
takut ada keretakan/ patah tempurung kepala
allahhuakhbar..mengucap panjang aku!
berdoa x henti2 smg x smp ke tahap itu

orang yang paling cuak depan bilik x- ray ni adalah aku agaknya..x putus2 berdoa smg x seteruk yang aku bayangkan!!


alhamdulillah..result x-ray ok
sumer negative
xde retak- xde patah
kena proceed utk stitching

time ni aku yg lagi kalut
aku bayangkan anak aku meronta2
mmg nitemare betul!!

smp 4 org yang handle Auni masa proses stitching
aku pulak duduk luar
x dibenarkan masuk- takut aku lak yang join anak melalak berjemaah
kata ibu kan?

prosesnya dlm 15minit
elok..kena 6 jahitan
sepanjang 3 cm
kena monitor 1 minggu


baru balik masa ni...

alahai anak
kalo mama ada sakit jantung
rasanya dah 4-5 kali mati terkejut macam nih

anak sapalah
buas sgt nih!!

gara2 nak anak boboi kan mengandungkan dia
kan dah terkenan ?

aduiiikhhh

doakan auni cepat2 sembuh yek
skrg tgh melayan dia yang asik merengek aje
smlm aku dah EL monitor dia
hari ni mintak tlg opahnya tgkkan dia

total time spend at Hospital 4 1/2 hours
kesian doktor2 bertugas
smg Allah memberikan sebaik2 pemberian atas jasa2 mereka yang tak terhingga!!
thumbs up for HPJ :)