Pages

21 May, 2011

Our future BAITI JANNATI :-)

sekadar memenuhi permintaan kawan2 blogger yg mintak nak tgk gambar rumah kami
semoga jangan ada yang menganggap aku riak @ bermegah2 disini
semoga dijauhkan jauh2 sifat riak yg keji ini
nauzubillahimindzalik!!

inilah astana idaman kami yang jenuh aku usahakan dr awal januari tahun nih
rumah ini kami beli atas dasar rezeki sebenarnya
nantilah aku elaborate-sbb ceritanya agak panjang jugak
tunggu yek!!

x besar mana..x kecik mana
sedang2 sahaja..cukuplah aku 4 beranak setakat nih
kalo ada sedara-mara mari jauh pun boleh ler nak tumpang berteduh
if not bersempit-sempitan dirumah mcm skrg nih
apapun syukur banyak2 ke hadrat Allah.


gambar rumah diambil sebelum di cat

future "baiti jannati "

apapun the house still in minor renovation
masih dlm proses mengecat lagik
masih dlm proses utk install kitchen cabinet lagik

aku mmg x wat major reno- seriously x mampulah!!
banyak betul pakai duit pindah rumah kali ni
apapun smg ada rezeki lebih nanti-leh tambah sikit2
nak wat sekaligus..bukan aku ler orgnya
we cant afford for that extravagant cost
nak pasang awning pun pikir 4-5x..mahal sgt2 skrg ni!!

ada few things yang x siap lagik
en papa masih x install railing-kipas & lampu lagik

apapun hopefully dlm seminggu ni
sumer benda dah settle

selagi x settle-mood nak packing pun xde lagik
kalo ikutkan nak aje packing barang sehari-dua sblm pindah je
sbb menyampah tgk umah berserabut ngan kotak2

smg segala urusan Allah permudahkan hdknya
smg segala kekusutan cepat2 terlerai hdknya
smg sumernya berjalan spt yang aku harap2kan..

moga-moga..
amin!!!

9 comments:

Wan said...

besar nya umah! mmg puashati lah, eventhough susah2 skit pon kan.. :)

Suliana said...

hmm.. cantik umah kak lyn.. su minat umah jenis cam ni, ada tanah.. senang anak2 nak main kan.. rezeki kak lyn.. alhamdulillah.. su tmpg gembira :-) siapla ye rabak poket pas ni, ada je nak kuar duit. hehe.. eh, kat area mana rumah kak lyn ni?

OneSimpleMother said...

syukuuur... dah dapat rumah sendiri kan.. ala renovation tu nanti2 pun boleh kan. yg penting ada tempat berteduh kan.. kami pun masa pindah tk buat apa2 pun. pasang grill jer. tak mau smpai berhutang semata2 nk renovet rumah cantik2.

ayu said...

peghh..rumah..cantiknyaa...

ummu said...

assalamualaikum Lynn
wah oklah rumah Lynn.
alhamdulillah...cantik ummu lihat
terima kasih ya Lynn sudi berkongsi.
rumah Ummu di Gambang waterpark,tapi ditakdirkan kami berpindah pula.

Farah said...

alhamdulillah! berjaya gak daapt rumah idaman.

mzhany said...

kaklynn, alhamdulillah..bersyukur kan kak. InsyaALLAH....selesa walaupun tak kecik tak besor kan...ameen.


seronoknya kak, hany ni masih dlm proses lagik...hurmmm harap sgt dpt masuk seblumpuasa ni...fuhhh

littlehumblelynn said...

dr wan;

alhamdulillah..puas hati jugaklah..mungkin ini rezeki namanya...syukur!!

sue;

rumah di taman putra perdana-jadiler sue..wat nak hidup smp akhir hayat..kot panjang umur..tuhler duit tgh banyak sgt kuar skrg ni..pening!!

onesimplemother;

alhamdulillah..xde wat reno sgt pun .setakat re-paint baru & pasang kitchen cabinet je..jadiler ..

ayu;

alhamdulillah..ini aje yg mampu!!

ummu;

tima kasih ummu.mmg ini rezeki agaknya..jadiler buat kami anak beranak..ummu tggl kuantan kan?

farah;

tq...at last made it after 6 yrs marriage..

hany;

alhamdulillah!
akak tertanya2 jugak..hany dlm proses beli..s & p dah selamat sign ye?area mana?
ikutkan loan kami x disburse lagik..tp kitorg mmg mintak dgn owner utk masuk awal sinced tenancy agreement tamat jun nih...jadiler..x besar..x kecik..alhamdulillah!!

ibuafiqahhuzaifah said...

tahniah lynn awak dah ada umah sendiri..
kita suka umah tu sbb ada tanah..
dapat la cucuk tanam skit2..
hehe..
nnti buat deco2 lak ye..