Pages

10 May, 2011

its not that easy :(

maafkan kehilangan tuan tanah ini
tgh sibuk up & down
still tgh cope keja di tempat baru ni

banyak citer nak membebel
terutamanya cerita weekend lepas
besday anakanda terchinta & besday bonda tersayang
dan semestinya mothers day celebration
tp as usual gambar2 x sempat nak transfer lagik

semalam hidup sedikit kelam-kabut
on morning time pg keja macam biasa
tgh melayan keja yg berlambak
pengasuh auni telefon
inform muka & badan auni penuh bengkak2 merah
dan auni mengaru2

sebenarnya dr sabtu lepas dah perasan kulit dia macam swollen..tebal semacam
dia pun nampak x comfortable sgt
aku dh bwk ke GP
GP kata mungkin kind of allergy
so GP bagi ubat allergy,calamine & ubat demam

tp tgk gaya macam x nampak kurang pun
aku lak mmg x leh nak stay jaga dia smlm
berbekalkan ubat bagai aku still htr auni ke taska

so padankan muka aku
sbb kena rushed balik jugak at the end
bawak auni back to previous GP
mintak refer to dermatalogist
seriously mmg blur kat mana aku nak refer dia

sms sana-sinun
at last call APSH- tanya siapa specialist utk skin
APSH bgtau Dato Dr Biduwiah

rushed ke APSH
mak aaaaaaaaaaiii ramainya manusia
rupanya klinik tuh buka 2.30pm
padanler ramai umat
Auni dpt no 24
aku smp ngam2 kul 2.30pm - aku kuar APSH kul 6.30pm

jenuh main kejar2 dgn auni
dia punya notti
anak sapa ntah dia ajak bergusti
en papa lak demam panas semalam
so mmg aku ler yg sorang2 terkontang-kanting dgn si kecik yg x cukup tanah berlarik ni
hilang ayu sang mama yg elok berbaju kurung semalam
dh menjerit ala raksasa gorgon
sbb tgk anak main panjat2 tangga
main tarik2 rambut dgn anak pak arab
alahai anak...

Doktor yang aku jupe semalam
is malay lady doctor
sgt lembut..sgt professional

dia cakap mungkin allergy sahaja
wpun dia kata tgk gaya mcm eczema
tp doktor kata dia prescribe ubat allergy dulu
tgk progress dlm seminggu
in case x ok lagik
kena dtg semula

and as expected mmg allergy pun
lepas makan ubat sekali aje malam td
alhamdulillah nampak ok sgt pg nih
tp still continue makan ubat smp seminggu as per doktor request

so after this no NUTS at all for auni
actually dia hanya makan coklat eclairs yg ada filling HAZELNUTS tuh

so mmg after this kena telek betul2
apa benda nak bg anak makan

ntah genetik siapa yg dia ikut
sbb aku & papa mmg xde alahan macam nih

apapun its not that easy to become mommy ok!!
kena sentiasa sihat-supaya boleh jaga the whole family

en papa demam-lembik selembik2nya
sian2 sgt..

apapun


will be right back!!



* maaf x sempat BW lagik..reply komen pun x sempat..pelan2 kayuh!!

9 comments:

Imaan09 said...

ya..pelan-pelan kayuh..sian Auni..xpe, klu x jadi xtau kan apa y dia allergi..

Suliana said...

aduh siannya auni dan mama nya :-) hope cepat baik ye auni ..

DrSinga said...

Dr tu memang baik...lembut je kannn

psst...
'Biduwiah"
:)

Lady of Leisure said...

cepat baik auni.. :)

Lily@MamaZaraZareef said...

lame dah tak singgah cni..nmpaknya puan blog pon sibuk benar yek..hehehe..nway, sian auni leh plak kena allergi..smoga cpt sembuh k..=)

littlehumblelynn said...

imaan09;

yea tgh sibuk sgt skrg ni..tuh ler benda nak jadi..mujur tahu awal :)

sue;

sian sgt2...tebal rashes nya..nak jadi..hehe..tp nampak elok sgt skrg

dr;

pernah pg yek?
alah..bab typo error ku --sgt alert dia ,..hehhee...

lady;

tq :)

lily;

biasalah kdg2 kita sibuk- x dan nak singgah blog sesapa pun..sama ler kita..hehee..tq :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sama-sama sibuklah kita ni...

;0(

DaZzlingLilLy said...

get well soon dear..teringat plak iklan hiorlick kot yg mommy tu asik pentingkan keperluan anak2 dia,tapi keperluan dia horlick yg kena jaga..hehe

Daddy Ziyyad said...

kena jaga betul betul..memang leceh..