Pages

20 May, 2011

Auni Irdina milestone at 21 months

haiiiiiiii........ ler mama
selalu lupakan nak update milestone auni

dah lewat 3 hari pun

berat auni yg terbaru : 10.5kg--dah turun 0.5kg..gara2 membuas ke main skrg nih!!

gigi : baru perasan ada 12 batang gigi..jenuh nak merasa gigi dia..memanjang nak gigit aje!!

wording : fav word sekarang nih  nanak= tak nak
                                                 bebird= burung
                                                 asue= mak su
                                                 ayong=pak long 

the things yang aku betul2 notice skrg nih
auni sgt B.U.A.S ok

dia leh selamba panjat meja makan-almari baju-almari buku
panjat tangga jangan citerlah..hobi dia tuh!!

kalo bergaduh ngan kakak-suka sgt tarik rambut panjang kak ain..jenuh nak meleraikan 2 beradik ni
auni is fighter--janganler sapa2 nak buat dia..mmg dia pukul habis2..aduhai anak!!

risau lak aku..kot dia cubit anak org kat taska tuh..
kepantangan dia kalo kak ain start menjerit2..x pasal2 dia g tarik rambut kakak..mmg pantang sgt2!!

apapun aku harap bila auni makin besar
dia makin berakal
xdelah dia wat style wrestler gitu lagik!!

the new things i has discovered recently
she has an allergy to nut

so kena lebih berhati2 nak offer apa2 makanan pd si kecik sorang nih
if not mama yg lebih merana tgk anak sakit2

si cheeky buah hati mama-pengarang jantung papa-kawan bergaduh kak ain!!


doa yang x putus2
smg Auni x jatuh sakit lagik macam dulu
dan terus membesar bagai johan..jangan notti2 sgt2

x sabar nak tggu bulan 8-auni will turn 2 yrs old..

hurray!!

1 comment:

ayu said...

wahhh..garangnya auni ni...hehe..bila la nak jumpa auni lagi ni ye..