Pages

20 February, 2012

bila tiba musim SAKIT !!!!

lohkong demam
auni pun demam
mujur kak ain dah baik demam
cuma batuk x ok lagik

lohkong demam package dgn flu/batuk
dan bermula semalam start back pain
teringat pulak rungutan yang sama
masa dia kena pneumonia dulu -bulan Sept 2011 :(

so semalam pg klinik
gp as usual..kata mungkin bukan spt yg dijangka
dia bagi ubat , antibiotik bagai
hari ni lohkong mc
tp kesian xleh nak rehat jugak sbb si auni mula demam pg ni
takkan nak hantar taska jugak

rumah aku ni
kalo sorang start demam
mulaler yang lain pun berjangkit sama
so far aku masih kategori sihat
alhamdulillah ..smg berkekalan hdknya

tapi bila sampai musim sakit macam ni
jd sgt susah hati ler
tido pun x nyenyak
auni muntah tgh2 malam
bersilat nak bagi ubat - sbb kalo dia tgh mamai tido
jangan harapler senang nak bagi ubat
kalo sedar molek2 mmg mudah bagi ubat


tapi kalau dah smp kes melarat2 smp esok..
nak tak nak kena jugak cuti
mungkin nak bwk lohkong g refer hospital
dia pun nampak pucat & x bermaya
kesian lak tgk dia gitu :(

apapun berdoa
semoga demam lohkong x melarat
sakit auni tak serious macam dulu

moga2..
insyaallah :))



5 comments:

ayu said...

moga suami n anak cepat sembuh ye..take care ye lynn..

gadisBunga said...

get well soon akak laling.

rasa mcm dah lamaaa tak jalan2 lompat blog ke blog.

secangkir madu merah said...

semoga semuanya cepat sembuh.. jaga kesihatan ya lynn

Lily@MamaZaraZareef said...

semoga cpt sembuh auni n papa..harap2 mama terus kuat n sihat utk jaga2 mereka yg sakit tu yek..byk2 sabar kak lynn!!

ketikketok said...

Hidup lebih ceria dengan Perap Cenderawaseh..rahsia hilang segala sakit dan tingkat ketrampilan dengan khasiat alam semulajadi nano mikrofungus dan tumbuhan