Pages

25 February, 2012

Successful wean off her pacifier ^__^

misi berjaya !!


gambar arkib blog - masih x mau lepas puting


still hisap puting


jangan mimpi nak cabut puting tuh!!




auni & puting( pacifier ) sgt signifikan hubung kaitnya
aku pun x tau dah berapa duit hancur lebur kerana membeli puting sejak dia dalam pantang lagik


aku tau mmg x patut aku ajar dia puting dulu
tp masa pantang kalo baby lain bukan main lena tido
anak aku bantai x lena tido
so aku try ajar dia  puting
sejak guna puting..aman sikitlah tido mamanya ni


tp masalahnya sejak itu
lgsg  xnak bukak puting
benda wajib ada selain bantal busuk dia tuh
kadang2 naik stress bila tetiba tertinggal puting dia
mmg dia mengaruk tahap gaban punya


tp sejak dia dijangkiti HFMD baru2 ni
mulut penuh ulser sampai ke lelangit
automatik dia xmo puting


jenuh pulak aku & lohkong propa
yang puting tuh punca dia sakit mulut


dan alhamdulillah
MENJADI !!


jadi inilah rahmat dari sedikit ujian yang Allah berikan
mungkin xde makna pada org lain
tapi sgt bermakna utk aku & family
terutamanya mak aku yang bising sgt2 tgk auni yang masih hidap puting di usianya sekarang


apapun lega sgt2
sekarang sedang usaha utk Potty train pulak..

still x berjaya lagik!!



6 comments:

Mixed-family in da house.... said...

Tahniah auni.
Anak sy sulung pon umur 2 thn setgh baru berjaya pisahkn dgn puting dan potty train.
Go go lynn....kena 'cekal' utk potty train.

Suliana said...

Tahniah auni! Good luck.kak.lyn :-)

ayu said...

tahniah lynn..ayu pun dok train danial gak potty train ni..tapi, tak menjadi gakkk..kena take time gak laa

littlehumblelynn said...

Mixed family,

mmg haru bdk2 kalo hsp puting nih. Mujur bole bukak dah.lega

littlehumblelynn said...

Sue,

hurray!!!sdg mgajar potty lak.

littlehumblelynn said...

Ayu,

succeed!!!!

Potty train ikut mood dia,kdg2 dia nk pki,kdg2 nk bukak .mmg bertabah aje nih dgn dia.