Pages

16 February, 2012

Queue please !

kan comel queue macam nih ?

pagi2 bangun sedikit lewat
konon2 nak bawak lohkong gi klnik
dah 2 hari demam
tp elok pulak tgk dia bangun
bersiap2 nak g keja
rasa badan dia..mmg demam lagik
ishhhh degil sungguh


bersilat dgn anak2
suh bangun mandi nak g tadika
nak g taska
sempat pulak bergaduh 2 beradik tuh rebut sepit
haaiisss...sabor je lah!!

kul 7am hantar ain/ auni terus
aku lak terus ke Putrajaya amik ERL
sampai di ERL tgk next tren ada 4 minit
kelam-kabut queue..ada 4 org di depan
elok smp turn aku ada 1 pompuan terhegeh2 potong queue
macam hampeh!!

aku dgn mulut x reti nak bersabar pg2 ni

"tak tau nak beratur ke ?"

terus pandang aku
dan buat ayat sgt sarcastic defensive

" saya beratur apa dari sini "

hello..orang beratur dari belakang
mana ada beratur dari tepi lane

diam..dan blah!!
tahu malu!!

kadang2 mulut aku ni bukan leh percaya sgt
kadang2 melaser x ingat kiri-kanan
kadang2 mmg jadi kurang SABAR dgn manusia macam ni

macam masa dia aje yang paling BERHARGA
masa kita takde NILAI langsung

so mood pagi2 ni mmg OUT
geram dgn mentaliti manusia yang masih tahap zaman batu

itu pasal masa sekolah
kecik2 cikgu-cikgi dah ajar beratur
nak masuk kelas-beratur
nak beli makan-beratur
even nak balik- beratur
bersukan-beratur dulu

ke tak sekolah dulu ?


mode : kedaung !!

17 comments:

gadisBunga said...

eii...kalau mcm tu mmg harus dilaser!!!

*

saya penah buat sebenarnya. tgh tunggu cab, pastu cab berhenti. tetibe ada pompuan dari mana ntah masuk dan terus tutup pintu. wah wah banyak cantik!

terus saya bukak pintu cab tu dan buat isyarat tgn dgn pandangan mata je suh pompuan tu keluar.

gaya samseng kan? sebab pompuan tu keluar jugak. takut kot. hahaha!!!!

Imaan09 said...

haha..sabo..sabo..

Imaan09 said...

haha..sabo..sabo..

mzhany said...

kak,huhu mmg ptt sound cenggitu. lg kita diamkn lg la dia brani buat mcm tu...

sy prnah kena time bratur nk masuk toilet, ms tu cuti raya dr kelate ke KL, bygkn kita ni Q punyalah lama, ko sedap2 je nk potong Q, igt dia nye kencing je nak keluar dah,org lain ni dah hujung tanduk dah kencin,tunggu nk tubik jer. ahahaa emo ok emo...ahahaha

Daddy Ziyyad said...

manusia berperangai sampah macam tu mmg patut di laser directly. Saya pernah buat masa kat Tesco. hahah...lepas tu org2 lain yg beratur pun maki sama(lepas saya marah)...Tu je cara ajar manusia spesis ni

ayu said...

erkkkk..berani ye lynn sound..hari tu pernah gak sekali masa nak test beli vacuum kat tesco..kitaorg elok2 je beratur, alih2 dtg sorang perempuan ni, bawa kipas angin terus je bagi kat tester tu..apalagi kan..tak sempat kitaorg sound, tester tu yang sound dulu suruh dia beratur duluuuu..bab2 ni memang tahap kesedaran masih rendah lagi la kan..

sue zainun said...

hoh mmg tak patut..kita penat2 beratur dia lak potong..saya pun mmg cukup hangin kalau jumpa org mcmtu

littlehumblelynn said...

Gb,

mmg pompuan tuh nsb x berapa nk baik.pg2 dh kena laser.suka ht dia ptg queue mcm dia sorg nk cpt.

littlehumblelynn said...

Lea,

mmg pg td pg mencari pasal.hehehe

littlehumblelynn said...

Hany,

skt ht tau dgn org mcm tuh.x tau adab.mmg emo pg td.

littlehumblelynn said...

Drdaddy,

ini pesen x phm bhs,dh tentu2 wat salah still x mgaku lgk.tuh yg mmg kena pg2 td tuh.

littlehumblelynn said...

Ayu,

selalu x suker jgk nk mrh2 tp pg td nsb dia x baik.tgh moody .mmg caei nahaslah tuh!

littlehumblelynn said...

Sue,

mmg x suka btl jupe spesis mcm nih.selfish & x tau adab dok dlm msykt.

Kunang-Kunang said...

Lynn,

Di mana-mana ujud orang macam ni. Menguji kesabaran betul kan.

littlehumblelynn said...

Aunty kk,

mmg jd hlg sbr jugak dibuatnya.haihhhhler mcm2 jenis manusia ada .

indahhouse said...

Salam kak Lynn,
Ciannya kak.

Tapi bila pandang patung anak (ayam/itik tu ya? lama dah tak tengok ayam/itik menetas, hehe..)

Saya mmg terfikir macam mana org naik ten pagi2. Ada sorang isteri kawan hubby, ambik tren dr rawang ke Cyberjaya. Ntah duduk ke tidak. Setau saya, pagi memang sesak. Bagi saya.. memang mereka tabah mngharung keadaan itu. Bgtu juga kak Lynn, di antara org2 yg trpilih. Insya Allah, mintak2 dimudahkan perjalanan kak Lynn setiap hari.

littlehumblelynn said...

Nurindah,

salam kembali,

pg2 merupakan perjuangan antara rajin & malas.tp malas m/mana pun,kena bgn utk pg keja.mgkn belum smp masa utk jd fully housewife,keja utk mbantu ekonomi keluarga.

Kalo nk fikir ttg pjlnan yg jauh ke tpt keja mmg akn buat rasa down shj,tp bila fkr ttg mencari rezeki itu suatu ibadah.kena hdp jugak.

Doa adik sama mcm doa mak k.lin.itu yg dia selalu doa utk k lin sbb dia tahu ssh k.lin pg keja tetiap hr.tq dik.