Pages

03 July, 2011

very troublesome :-(


aku tak pernah booked ticket thru airasiago.com
dulu pernah beli tiket airline shj
x pernah pulak beli pakej airline ticket & hotel sekaligus
tp sbb niat nak g penang tertangguh dr hujung tahun lepas
so aku & en papa wat ad-hoc planning utk ke penang


mmg kalo ikutkan harga pakej
lagi murah beli pakej drpd beli tiket airline semata2
tp kalo kwn2 perasan bila beli thru airasiago.com
kita hanya beli tiket & hotel..serta tour package kalo berkenan

bab nak check in baggage kita kena daftar online dekat airasia.com
kena daftar sbg ahli
then thru manage booking baru lah kita leh check in baggage
baru leh pilih seat..baru leh pilih menu on board
very troublesome :(

as customer aku rasa airasia patut memudahkan customer
patutnya semasa proses nak book ticket tuh
dah boleh siapkan sekali harung 

nasib baik ada kwn yg bagitau 
yang baggage kena check in awal if not will be charged as airport rate
which is higher..expensive

apapun still x sempat nak check in baggage
next week monday baru nak hadap betul2
nak telek bg puas hati

kalo kat rumah nak hadap internet
macam pencuri lagaknya
kena cepat..tangkas..ligat

if not anak2 akan sound mama
"mama ni asik main komputer je"

anak2 skrg...lg berani kan..
bab menjawab no wahid!!



* opps..kawan baik dah dtg semalam...hehehe




4 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

tak pernah booking airasiago nih..slalu booking tiket kapalterbang jek..hotel sy suke booking thru internet mcm agoda.com, asia web direct, booking.com sume tuh sbb lebey murah selalunye..apepon, happy holiday k.=)

Aku said...

...kawan baik datang...? ahaks..

Daddy Ziyyad said...

saya selalu booking ticket aja online..

kalau hotel ni, either guna agoda, or call direct to the hotel..lagi murah.

Imaan09 said...

haah..jgn laa buat menda y menyusahkan orang kan..pastu xinform awal2..tu klu kawan x gtau jenuh... beza banyak rate kt airport ngan rate bagasi masa booking awal..