Pages

29 July, 2011

ini mmg kerja gila!

Aku berkesempatan utk ke sogo sales hr ni
masyaallah!
ramai betul umat manusia - x kira bangsa,umur,darjat

ada yg dtg sorang2 mcm aku
ada yg dtg couple
ada lak yg dtg bwk anak2 kecik
yg dtg dgn pelbagai misi gamaknya

frankly- mmg aircond kat sogo lgsg x rasa dah
panas- bersesak2- bertolak2
nak memilih pun agak2 style pasar malam
sumer saiz bercampur aduk
kesian lak tgk staff sogo
sure penat mcm nak mati mlm nih

aku hanya sempat beli baju en papa 3 psg
dan seluar slack serta jeans serba satu
itupun jenuh memusing
belum lg bab angkat sehelai - letak sehelai
gara2 ada pilihan yg lebih berkualiti pd harga yg lebih murah sikit

as usual mesti baju sndr x beli lgsg
selalu mcm tuh
agaknya mmg habit suker beli utk org lain drpd dr sendiri
sbb itu x sdh2 ulang tayang baju lama
kesian kan :-(

bab harga- ini mmg keja giler
banyak baju yg aku beli sumer 70% + 20%
so itu antara sebab kenapa bila sogo wat sales utk members
mmg berbaloi2,mmg rasa amat berpatutanlah

tp bab nak q kat counter mmg sgt mencabar kesabaran
kaunter mmg byk tp slow
mungkin byk problem dgn scanner
ataupun harga pd tag x sama pd scanner
mmg meletihkan disitu
aku amik masa 40minit hanya kerana menunggu masa di kaunter pembayaran
nyaris mahu duduk bersila aje

apapun bagi aku ini mmg kerja gila
sgt memenatkan

sgt kasihan pd kanak2,bayi yg diheret para ibubapa ke tpt sesak mcm tuh
kalo aku simpang malaikat
aku xkan amik risiko mcm tuh

nasihat percuma
dont bring your kids to this kind of places
leave them with the childtakers

if not jgn kata nak belek baju
we wil end up to stop them cry.
as usual the kids xkan suka tpt sesak mcm tuh
sgt panas,x selesa,sesak serta bising
aku yg tua nih pun rasa nk fengsan setelah berada hampir 3jam disitu

apatah lagi budak2!!!

so sekian khidmat masyarakat hr nih :-P




Published with Blogger-droid v1.7.3

7 comments:

Chik Att said...

shopping untuk raya kaaa..

Lily@MamaZaraZareef said...

bukan stakat budak kecik, sy yg tua bangka ni pon tk suka tpt sesak..sbb tu sangatttttttt jarang pi sales yg gile2 mcm ni..warehouse sale apetah lg...bukan tk suka harga murah..cume tk larat nk bersesak jek..so klu shopping slalu tunggu sales biasa2 tu jekla..mostly kat jusco la kan..=p

Imaan09 said...

90% off?? berapa hengget je tinggal harga tu..?uihhh,besnyaa.. tp biasa laa klu dh murah cm tu mesti laa bersesak kan..

Suliana said...

su pun pegi!! mmg best dpt soping tapi penat nak beratur masya-Allah.. sian tgk budak2, ada yg ciken pox mcm su ni pun ikut mak dia sekali, sabo je la.. mak pun tak mikir2 nak bawa anak2 kat tmpt cam tu. huhu

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Atie,

Akak dah lama selamat dari menyertai keramaian ini.

Arezee said...

Well done my sis...aku dah lama x wat kerja giler tue... hehehehe... kalo nk wat pun cuti time kerja.. senin-kamis.. but not on friday ok... take my advised... tp shopping di sogo mmg berbaloi2... member aku smlm balik dari sogo terus demam.. hahaha,,,

ayu said...

salam lynn...saya juga buat kerja gila hari ni dimana pada awalnya bajet nak pi sogo ngan en suami sahaja since parents dah ada kat rumah..tapi, siapa sangka siapa menduga...mak abah saya juga mau ke sogo..so, hari ni, bangun awal2pagi, jam 8 lebih dah keluar sogo..time tu dah hujan sikit2..sampai kurang daripada 15 minit jam 9..buka jam 9 la..budak2 ni hantar kat tingkat 7 ada tempat budak2 main tu starz fun ke starz kid, tah ..lupa plak..ayah jaga budak2 jap, saya n mak pergi shopping baju budak2 , en suami car baju kerja..5 jam kat sana, lepas tu terus keluar la...lega sbb pergi awal2 sbb beratur tak lama kat bhgn budak2, cuma kat bhgn perempuan je yg lama sikit..huh..mmg penat!!!!

sekian laporan dari saya..hehe