Pages

19 July, 2011

Penang Trip FINALE

the journey its continue
akhirnya berjaya jugak upload gambar dgn laju & pantas melalui perisian dropbox


setelah sesat larat melayan en Garmin
we manage to locates Lebuh Chulia yang panjang itu
kalo melihatkan gayanya
macam pekan lama..ala2 dekat Kampar/ Taiping..
sgt padat ..sgt sesak dgn org
tp muat aje nak parking keta sewa kami



 
sibuk browsing lauk :-)



gara2 nasi kandar punya pasal
sebagaimana entry sblm ini
the taste of penang nasi kandar much+much more different then what we have in KL
kuah dia ntah berapa jenis dia campur sekali
ayam goreng berempah dia sgt sedap
harga pun masih tahap munasabah bg aku


After makan & bersilat dgn auni yg muntah bagai dkt kedai nasi kandar tuh
masa baru 130pm-so melilau ke Prangin Mall
sempat jugak sambar blaus barang sehelai-dua
harga murah-mmg x kan dpt kat KL kalo material macam tuh
so mmg puas hati




and then baru ler kami carik Vistana Hotel yang terletak di Bukit Jambul
kali nih en Garmin menjalankan tugas dgn baik
kami x sesat kali ni
sampai hotel check in
dibawa ke Family Suites di tgkt 20
kalo menurut airasiago yang aku tempah-ianya hanya 2 bilik apartment shj
Ntah apa tuahnya-kami diberi 3 bedroom apartment beserta 2 bilik air..sgt besar & luas
Ada kitchen yg lagi besar dr rumah sendiri
Dining & ample living room
mmg selesa sgt2


siap ada bath tub bagai,so good reason for not taking kids to swimming pool
"mandi-berenang aje lah dlm bath tub tuh"




en papa tido smp ke petang-penat sgt2
aku lak jenis x berapa suka nak tido siang lebih2 lagik nak menelek budak2 yg x reti dok diam tuh
risau lak sbb memanjang menjengok beranda masing2








the master bedroom :-)







living room
dlm kul 6pm baru terhegeh2 ke Batu Feringghi dalam 30 minutes driving jugak
mungkin sbb kerana kereta banyak menghala ke sana jugak
dr Tg Bungah ke Batu Feringghi
jalan agak berliku2 dgn selekoh tajam
so agak ngeri jugak tgk en papa bawak keta disitu


Tp Batu feringghi-mmg best..
dkt sinilah terletaknya Lone Pine hotel yang terkenal tuh
serta Hard Rock Hotel
kiri-kanan banyak restoran -ada western & jugak timur tengah


aku xdelah mandi disitu


Sbbnya dah nak senja sgt
dkt sini banyak aktiviti air yg sempat aku tgk
antaranya parasiling.boating


Banyak jugak gerai2 makan
serve the best local food
x sempat nak makan disitu sbbnya auni menangis-melalak
mungkin sbb sgt takut dgn ombak laut
2-2 anak aku..sgt takut laut..x tahu kenapa..
mungkin ombak besar tuh aje buat diorang rasa ngeri kot!!


apapun mmg next time akan dtg lagi ke Batu Feringghi
mmg happening..kalo lama2 boleh jugak memusing tawaf aneka kedai ala2 uptown sekitar batu feringghi
macam2 benda ada jual
dr sepandai2 benda- ke sebodo2 benda agaknya
maaf x sempat nak snap picca area tuh..tp mmg happening!!
tuan tanah bukan pandai nak wat travelog -


Tp dlm happening2 Batu Feringghi
the dark side tuh tetap ada
aku perasan macam Minuman Keras dijual secara open-malah kedai seafood pun ada jual
dan yang paling best "orang kita " melayu kita "muda2 lagi"
minum beer macam minum teh-o ais limau
astaghfirullahaaladzim..
smg Allah juga yang memberi taufik& hidayah pd mereka
Amin...




malam tuh jugak sempat ke Padang Kota Lama
aku punyalah bayangkan rupa Padang tuh
rupanya saling x tumpah macam dataran merdeka rupanya
punyalah ramai umat manusia


kalo x sebab nak makan
mmg x sanggup nak turun tp turun jugak
sempat pekena Laksa Penang-it only cost me rm3.50
dan ianya mmg sedap!!




en papa pulak makan Char Kuey Teow-this cost us RM8.00
aku rasa mmg sedap..tp not as per expectation sbb dok membayangkan Char Kuey Teow shouldn't be too gravy..
mungkin taste aku lebih kepada yg lebih kering sikit kot!!


anak2 makan nasi ayam-ini mmg wajib ler
anak2 aku seleranya mesti ada sup..mesti ada ayam / telur
if not neihi..x mo makan!!




char kuey teow- RM8/=


asam laksa -best in town :-)






acara lepas makan adalah melepak di padang ..
sgt ramai org..kat sini ada pula yg jual macam2 benda mainan lampu
layankan aje bila anak2 mengaruk mintak mainan
lepak smp pukul 10pm




Really have fun & exteremely tired that nite
balik hotel zasss...mmg ketidoran
dan the best thing that never happen at our own home
the kids sleeping with their papa while mama sleeping like beauty queen in Master bedroom that has a king size bed..mmg heaven!!




so auni x kacau mama mintak susu
ini baruler bercuti kan..


next morning berkejar-kejaran dgn masa
sbb kena check in kul 715am
flight balik KL kul 815

PESANAN MASYARAKAT :-
jangan wat plan ad-hoc macam aku kalo nak ke penang ok :-)

 





14 comments:

DaZzlingLilLy said...

i pn pnh stay apartment tu tapi lupa nama apa...ok gak price murah and selesa..

Imaan09 said...

mintak maap tuan tanah..sedang mencatit2 maklumat dr blog ini.. weekend ni bakal ke penang jugggaa.. waaaa..harap diizinkan tuhan..sbb mr asben sgt susah nk coti!

zailamohamad said...

zaila xpernah lagi sampai ke Penang..teringin juga nak makan nasi kandaq;P

ayu said...

lynn..serius mcm best je trip lynn ke penang ni...wallahhh..ni yg macam nak tambah satu lagi trip ni..hehe...

littlehumblelynn said...

Lily,
mmg murahlah.masa nk check- out tgk harga br rm 128 shj.

Lea,

alah.kita main terjah aje.xde proper guide tp lyn nasihatkan sila bwk en garmin tau.

Zaila,

penang mmg best.harus pg tuh!

Ayu,

raya nanti g ler jln penang,dh x jauh tuh dr taiping.mmg x puas pg penang kali nih.

Byzura Mj (By) said...

kak lin berapa sewa? by nak g gak ni. ngah plan :D

CIK JATT said...

best kan jalan2 penang:) kite stay kat sini dah 4 tahun lebih dah. tapi bab jammed yang tak tahan tu

littlehumblelynn said...

By,
kak lin booked thru airasia.go- pakej hotel&tiket flight pg balik.kalo by nk book hotel shj,mungkin leh refer online.tp recommended pg Lone Pine kat Batu Feringghi kalo ada bajet;-)

cik jatt,

untungnya dok penang yek.lain kali akak pg nk cari awakler jd tourist guide.hehehe
tq dtg singgah sini.

littlehumblelynn said...
This comment has been removed by the author.
littlehumblelynn said...
This comment has been removed by the author.
littlehumblelynn said...
This comment has been removed by the author.
Jiey^Mien said...

Serious terliur tgk char kue teow tuh!!

Nampak cam best jer apmnt tu..

:-)

Byzura Mj (By) said...

Lone Pine tempat pe kak?

littlehumblelynn said...

by

LONE PINE tuh hotel--sgt2 chantik..sebelah dgn HRC PENANG..berdekatan dgn Bt feringghi..kalo diberi pilihan akak suka pg Lone Pine dr HRC..