Pages

07 July, 2011

Any recommendation -a must place to visit at PENANG ?

sabtu akan datang
aku, en papa & anak2 will fly off to penang


seriously ini mmg ad-hoc planning
gara2 nak bercuti sblm posa ni


dan kerana ad-hoc punya pasal
i've no idea kemana tempat2 yg menarik sekitar island yg harus kitorg pergi?


so nak mintak tolong kawan2 yg mmg origin penang
atau biasa pg penang
utk suggest A MUST PLACE TO VISIT di penang


actually we only have 24hours
utk pusing Penang --definitely island only


so rasanya macam paling banyak tpt yg boleh pg mungkin 3-4 tempat aje kot
we will be stay at Vistana Penang,Bukit Jambul


tp org yg kuat makan macam aku ni
dlm kepala nak pegi Padang Kota Lama


gara2 terpengaruh dgn citer Anak Mami ler nih


apapun kindly help the blur me
mmg x tahu mana hala tuju lagik


huhuhu!!!


mencari the best nasi kandar at penang :-)




* smg berita sms en papa td hanya provokasi semata2..jangan kerana BERSIH govt servant kena keja pulak sabtu ni..wth!!!!!!

6 comments:

gadisBunga said...

penang....um....

pantai feringgi kot. ada night market kat situ. jual barang2 best.

tapi masalahnya tempat tu GB pegi 10 tahun lepas. ngeee~

Daddy Ziyyad said...

Penang for me is a food heaven..so if u ask me, this is my suggestion, a must try within 24hour :P

- char koey tiau at Bayan Baru..should try Sani CKT...dah dekat dah tu Bayan Baru dgn Vistana

- nasi kandar hameediyah or nasi kandar Line Clear

- Laksa Penang at Feringghi.

As for places, u can go to

-Botanical Garden
-Bukit Bendera (they have new ride)

gadisBunga said...

terer la daddyZiyyad. ngeh ngeh ngeh!

mzhany said...

wow kaklyn, bercuti yer...eh eh tak jadi buat jamuan ker...hihihi bleh jumpa kaklynn...

ayu said...

lynn, malam semalam baru je ada cerita pasal nasi kandar penang..yg keluar tv smlm nasi kandar line clear dengan nasi kandar beratur (tapi yg ni buka pukul 10 malam ke atas)

try makan kat padang kota..fuh..pemandangan mmg best..lagi2 pergi malam.. n sama juga idea kawan lynn di atas, try makan laksa kat batu feringgi ye..

opsss...jgn lupa beli jeruk pala ye..

Buzu Ediany said...

Salam Tuan Rumah

Just sharing...
If u looking for food :
Rest.Hameediyah @ campbell street (best nasi beriyani in town) or else kapitan..
nasi kandar definitely line clear or nasik kandar beratur (10pm above)

Tempat yang menarik :
Quensbaymall/1st avenue
Feringghi Nite Market
Buy jeruk @ chowrasta market
Png Hill

Act food yang sedap2 mostly kat area town..but from ur hotel tak jauh sgt...lbh kurang 20mins to town...happy holiday!!