Pages

20 July, 2011

Kenduri Kesyukuran,Tahlil & Majlis Menyambut Ramadhan - 3 in 1 :-)

17-7-2011


Aku & hubby selamat mengadakan majlis 3 dlm 1
spt tajuk entry di atas


majlis hanya melibatkan saudara mara terdekat,jiran tetangga & kawan2 rapat shj
almaklumlah budget sgt terhad
so jangan marah kwn2 blogger mana yg x dijemput
insyaallah lain kali..kalo ada rezeki lebih.


dlm masa yang sama aku sempat sambut besday auni 2 tahun
awal sebulan..sepatutnya yg bakal disambut 17-8 bulan depan
dah bulan depan kan bulan posa
so xkan nak wat majlis pulak tgh bulan posa
atas sbb2 diatas dan jugak menjimatkan kos serta tenaga
aku wat sekali harung belaka






kek besday auni..minnie mouse fav dia :-)
food is ready - ada kari daging,ayam goreng berempah,sayur campur,ikan tongkol masak singgang,sambal belacan--sumernya aku tempah dgn katering kecuali masak singgang--itu aku & kakak yg masak :-)


tema raya cina kerusi,meja,table cloth even canopy ..merah itu saga :-)
cutting cake ceremony :-)


the guest -earlier edition

the guest again :-)


apapun majlis berjalan dgn baik
cuaca pun baik..the food was delicious
sumer kaw tim at the end..
malah ada yg leh tapau bawak balik rumah

tetamu ramai jugak yg dtg
jiran2 sumer hadir--malah ada yg hadiahkan auni sebijik kek lagik
sgt baik-hati :-)

cume next time kena letak kanopi kat luar pagar rumah
sbb macam sempit letak kanopi kat laman rumah
ini semua loh kong punya idealah
bijak sgt2!!

apapun lega semua dah settle
just tggu good news dr lawyer shj
for loan disbursement matters only :-)
baru2 ni lawyer inform tgh tggu Bank procedure shj sbb all procedure dr pihak lawyer mmg dah settle
syukur..syukur..syukur sgt2..

smg selepas ini Allah mempermudahkan segala urusan

amin....

10 comments:

Imaan09 said...

alhamdulillah..selamat sudah..

Suliana said...

sori kak lyn tak dpt hadir, ada jamuan juga kat umah MIL.. hehe... alhmdlh settle dah pasal umah kan, mesti dok tgh deco2 lagi ni kan :-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sonotnye...3 in one..ehehe jimat belanja

secangkir madu merah said...

Alhamdulillah selesai sudah perkara2 yg baik2 semoga selepas ni datang cerita2 dan khabar2 yg gembira saja...


Hepi bufday AUNI...


.

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Lynn,

Happy birthday auni.

Semoga dimurahkan rezeki boleh buat kenduri lagi.

mzhany said...

kaklynnn, hany mintak maaf ye xdpt pergi hari tuh. terkilan gak sbb nak jumpa kaklynn, tapi seyes, keadaan tak mengizinkan.

kaklyn, kitorg punye proses boleh tersekat dekat lawyer owner. eiii sakit hati, delay sbb kan patutnya bank akn byr duit mana yg owner tak setelkn lagi kan, skali bank xdpt release payment uh kesnya owner xbyr duit maintenance, then owner tak tahu sbb lawyer owner tka inform ape2 pun. eiii sakit hati tau. lawyer sblh kitorg dah setel semua dah. geram sgt kaklynnn. yg owner tu pun secoet duit maintenance pun tak leh byr, gerammmm....

PynGees said...

amin...selesai sudah satu bab kn k.lynn... xpe la, x dpt jemputan... duk jauh pn terasa kelazatannya jgk..he..he...

penat tp sronok kn k.lynn?

littlehumblelynn said...

lea;

ituler..jdler wpun kecik2 je..

sue;

xper sue..paham..family always come first :)

rose;

jimat masa-tenaga-duit jugak tuh..

kak yatie @ scm;

alhamdulillah kak..lega satu perkara ..

kak kk:

yea ler kak...lega sikit dh buat majlis sikit..mintak berkat dr ALLAH moga rumah ini bawa kebahgiaan & keberkatan dlm hidup kami sekeluarga..

i/allah..ada rezeki lebih mmg suka wat makan2..

hany;

xper hany..akak faham

ttg lawyer tuh...kalo lawyer owner wat hal..kena take notes

so owner xnak bagi kerjasama then proses disbursement mmg akan jadi slow..bila proses ini jd slow yg teruk nanti nak bayar penalty 8% p.a tuh buyer..

so lawyer hany mmg kena pushed sikit..

kita dah bayar dia..nak tak nak dia kena wat keja jugak..


gee;

tuh ler nak ajak gee..xde hp number plak..lagipun tau tentu susah gee nak travel dr melaka semata2 nak attend majlis kecik nih..lgpun en hubby xde that time kan..

mmg penat tp berbaloi2...

ayu said...

lynn...bestnya...sori tau tak dapat hadir juga pada majlis tu..time tu PIL datang kl..

mzhany said...

ok kaklynn, tengkiu yer...nnti sy ckp dgn husband lak...tq again