Pages

11 September, 2013

Auni Irdina-dia anak yang kuat!

Auni sejak umur 4 bulan
Masih setia dgn 2 benda nih
Selain botol susu & bantal busuk

Wpun sakitnya on-off
Benda yang 2 nih
Still kena ada jugak
Utk saat2 kecemasan

Keberuntungannya
Auni ditanggung sepenuhnya oleh insuran
Jadi kuar masuk hospital @ klinik,sesen pun mama-papa tak payah bayar
Memang fully utilised insuran yang ada
Tapi utk rawatan alternatif
Makanan tambahan
Vitamin Auni
Mmg kuar dari bajet mama-papa lah

Aku mmg tak lokek mencuba
Macam2 jenis rawatan utk Auni
Dari yang tradisional
Homeopathi
Moden
Yg mudah ,yg payah
Sumer aku cuba
Kawan2 jual shaklee-try
Kawan2 jual madu-beli
Kawan2 suh beli probiotik -beli
Usaha kan?

Alhamdulillah
Sakitnya tak seteruk 3 tahun lepas
Tapi ada masa2 tertentu
Terutamanya musim hujan
Mmg tak boleh elak

Auni mmg ada cold allergy sejak bayi lagi

Apapon pagi ni
Auni bertambah baik
Apa lagi yang lebih baik dari itu utk aku
Sujud syukur!!

Doa mama Allah perkenankan
Semoga bertambah sihat
Dan suatu masa boleh buang terus aerochamber & ventolin nih 

Moga2!!



6 comments:

Imaan09 said...

alhamdulillah..

Daddy Ziyyad said...

Auni sekarang on corticosteroid inhaler tak? ( inhaler mencegah)

littlehumblelynn said...

Drdaddy,

Auni no longer on flixotide.dah stop lama dah.dia on ventolin bila start lelah shj.

littlehumblelynn said...

Lea,

Legaaaa!!

Dr Singa said...

jangan buang... simpan jugak untuk masa depan

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

lyn..
anak kita sama lelah sbb sejuk + taska skrg pun aircond.hopefully satu hari dia xpakai aerochamber + ventolin jgk..
kesian...