Pages

31 January, 2012

end of month- breathless :(

aku giler busy hujung2 bulan ni
intai2 aje blog kawan2
intai2 aje blog sendiri
x habis2 merempan dlm FB

tp takper smp hari ni aje
keja macam org giler

esok aku keja macam biasa
hujung bulan masa2 kritikal merepair KPI apa yang patut
hujung bulan meeting bagai
hujung bulan baru nak bentang strategi bagai
hujung bulan  nih aku selalunya stayback
cover apa yang patut


paling best dlm email dr en boss
boleh senyum smp esok agaknya :)

betullah dlm hidup ini
RECOGNITION is a must

so bolehler staff rasa motivate sikit nak bekerja dgn jayanya

kan?

tak sabar mau cuti panjang jumaat ni -mau main sama kanak2 ini!!

tggu aku yek
nanti sambung merepek lagik

^___^

28 January, 2012

Accident dgn seekor anjing :(







kesian si putih ku ini :(






kronologi :-


seekor anjing dewasa dok tgh divider
teragak2 mahu melintas jalan
at time keta bergerak mmg confirm anjing tuh di tgh2 divider
ntah masa mana dia menuju ke jalan 

x sempat nak elak
terlanggar anjing itu
mujur anjing tuh x bleeding
keta dipandu 40km/j
kemujuran lagi satu anjing tuh boleh bangun & berlari ke seberang jalan

dan ini yang terjadi pada keta 
no plat patah
dan bengkok body kit sebelah bawah

apapun sgt menyesal
kalo apa2 terjadi pada anjing tuh
sure lebih rasa menyesal


#kesiananjingitu




27 January, 2012

LET TEST THE EYESIGHT 2

merujuk entry sebelum ini
di sini


sure ramai x jupe kan...

oklah..kasi can..kali ni
ingat baru nak bg hadiah tadi di jumaat yg mulia ni..


tgk dlm red circle tuh


nampak tak ?

mmg susah kalo x telek betul2..

happy weekend peeps :))

esok aku kerja..
uwaaaaaaaaaaaaaa

LET TEST THE EYESIGHT :))

sila cari seekor kucing ?
ada...mesti ada..jangan kata tak ada
tgk betul2..telek sungguh2
sure jumpa..












dah jupe ?


very good lah !!


salam pagi jumaat kawan2
pagi ni bos x berapa nak ok...so kena keja dgn tekun..



kang x pasal2 kena tempias jugak...hehehehe

26 January, 2012

Proposal for having multifunction oven at home :-)

We dont stop playing because we grow old
we grow old because we stop playing
George Bernard Shaw


i dont know about others people
but im keen to have one small tiny, super cute @ super duper baking oven that has multifunction purpose
even can cook satay inside ..muahhahaha!!

huhuhuhu..
that's sound silly !!

sila verangan!!gulp!!

so the proposal is started about 1 week before :-

the reason is listed here :

1) to pampered my sweet tooth- kata giler makan kek,brownies,tart-->>so kalo ada oven x payahler memanjang aku mengorderkan..save duit di situ ok!!

2)to brush my baking skills--dah xde oven, of cos ler x leh baking..xde feel ok..

3)selain urusan baking kek,kuih..aku jugak leh start wat pizza sendiri kan..drpd perabis RM mengkayakan Pizza hut..baik belajar wat pizza sendiri..aku & anak2 suka makan pizza..

4)the nice kitchen does not complete without OVEN...(boleh guna x alasan ni ?)

5) to lead the healthy cooking style..asyik goreng bagai..kita belajarlah bakar dlm oven plak kan..

6)to help lohkong save during raya celebration--or else we keep apportioned RM300-RM500 only for cookies...what a waste...

7)as mom-daughter  activities at kitchen ..as im always force my kids to leave kitchen while im cooking as the normal stove not allowed them to get nearby- this is done for security purposes.so by having oven, i thinks its a great idea to have them together for baking activity...sound nice rite...

8)buying oven also an investment ok..who know im gonna be a good baker..then can set up my small baking biz..(ayat x menahan..)

9)at least when we have an oven at home-- then we know where the RM gone..hahahaha

10) all as above.. boleh ??

meratibler..44 hari gamaknya
kot lulus..merasaler oven baru hujung bulan nih kan?

agak2 leh lulus x proposal aku ?

: )

24 January, 2012

its more than worth it :)

Nobody can go back and start the new beginning,
but anyone can start today and make a new ending
by Maria Robinson

kata lohkong
cukuplah hanya 2 anak
umur pun dah meningkat
risiko pun makin besar bila mengandung di usia banyak

kata aku :-
kalo ada rezeki apa salahnya seorang lagi
mana tahu kali ni lelaki pulak
kan??

apapun back to rezeki jugak
kalo dpt pompuan lagi pun
syukur alhamdulillah!!

having kids is really tiring 
but trust me its worth it!!

and picca of us
everywhere!!!

and i know im getting bigger
at Cyberjaya Lake

pengarang jantung hati papa & mama

Pullman again

they like to be together


us :-)

she likes this stone same like me..

slide times

"peek a boo"

us & will always us :-)
may Allah grant our wishes
show us the right path
and guide us when we not on right track

 
mood : mengira cuti panjang lagik!
           x puas main2 dgn 2 orang budak notti tuh


^___^





23 January, 2012

Teluk Kemang,PD - great time to get together :))

first of all
layan gambar dr Tabby aku jer yek :-


betapa ramainya manusia di PD semalam :(

bukti sgt panas di PD..anak hamba pakai shades ok..with her maksu

si ain & sepupu-sepapat main air laut..si papa & auni..si auni sgt takutkan ombak..

menangis bila ombak sampai..haaiihhh!!


ad hoc planned bersama abg & adik serta family masing2
adik bongsu & mak pun turut serta


pagi2 dah bangun , siapkan anak2
siapkan bekalan perlu dibawa & pakaian mandi
hujan pulak...tp nasib baik smp PD cuaca mmg elok
tp amak aiiikkhh ramai betul umat manusia

even nak salin baju, nak pilih tempat pun jenuh
at last jupe 1 tpt , sewa kanopi rm50
so agak selesa jugaklah...
x tggu lama melepak..terus salin baju & terjun laut
sad to say this..pantai PD sgt kotor
so mmg x mandi lama
dah ler kotor , dan cuaca panas terik

balik PD melepak rumah adik di Putrajaya
lunch & dinner disana
sambil layan Songlap ASTRO1ST

mmg masa cuti jer lah nak melepak pun sama adik beradik
dah keja nanti payah nak jupe
apapun seronok jgk x travel balik kg raya cina ni
baca dr FB merata highway jammed

sedikit lega sbb dah selalu sgt tersangkut berjam2 lamanya atas jalan
petang ni kalo xde aral mau JJCM ke KLCC
anak2 nak pg Aquaria
kebetulan ada 2 kupon dr Bodyshop yang masih x redeem lagik

apapun slmt bercuti
wpun bercuti dah 3 hr aku x masak
gara2 hubby pg2 sibuk melatih anak murid utk kejohanan pingpong
so xde sapa nak ke pasar
alasan ***

till then ...kalo rajin aku merepek lagik yek!!




22 January, 2012

CANON EOS 550D & others accessories to let go :-)

>>>>SOLD<<<<











my hubby intend to let go all his stuff as above picca

the price is still reasonable as still under warranty

we let go at RM3300 ( its still can be negotiate )

kindly email us mamawicah@gmail.com @ aldunjuni@yahoo.com
 -we will call you back shortly

do not hesitate to leave comment if you interested ok :-)

reason to let go : we had EOS 7D already


This kit consists-

EOS 550D Body
Lens 18-55
Lens 50mm
Lens 90-300
Battery Grip APURTUR
Speedlight Nissin
UV Filter 2units :-50mm & 58 mm
Flower Hood 58mm

Bag Canon ( original)
Bag ( winner )

Tripod
Monopod

19 January, 2012

Ianya kecil tapi sangat bermakna :(

Love all, trust a few & do wrong to none
William Shakespeare


gulai tempoyak ikan pari


aku merupakan peminat tegar gulai tempoyak
dan arwah ibu mertua paling rajin buatkan tempoyak utk aku
kadang2 tuh berbekas2 dia siapkan utk aku
ini nilai kasih sayangnya pada menantunya ini

mmg dia tak pernah cakap dia sayangkan aku
tapi aku tahu dia sayangkan aku

buktinya sejak aku berkahwin
tak pernah arwah lupa siapkan bekalan tempoyak utk aku
sedangkan arwah bukannya orang yang suka makan tempoyak
malah suami serta adik beradiknya tak pandai makan tempoyak

dan baru2 ni aku sempat masak gulai tempoyak ikan pari
ini mmg faveret no wahid
dan ianya bekas terakhir yang arwah mertua bekalkan utk aku
aku begitu sayang mahu menghabiskannya

ini sgt mengharukan
kerana selepas ini tiada dah bekalan tempoyak dr arwah setelah ketiadaannya

dan saat ini aku rindukan mak
dia bukan hanya ibu mertua
dan sampai sekarang aku cukup rasakan pemergiannya

malah utk menyebut nama arwah
sudah menerbitkan sayu dalam dada
apatah lagi melihatkan nilai kasih sayang yang sekecil ini
tapi ianya sangat bermakna buat aku

utk arwah mak
al fatihah
semoga roh arwah ditempatkan bersama roh orang2 yang beriman..

missed you very much
:(









random rambling again :-)

Live without pretending.
Love without depending.
Listen without defending.
Speak without offending.
by Drake :)

 
cari mana kak ain?



lama dah nak tempek gambar ni
x berkesempatan sebenarnya
ini gambar ain & kawan2 yg aku curik2 snap
masa 1st day sekolah hari tuh

lupa plak nak crop gambar anak
senang citer anak aku dok meja depan
pakai baju biru
rambut takat leher jer tuh
alhamdulillah..ain ok kat sekolah
x menangis..x meragam


belakang kerusi kak ain yang dok kat lantai tuh jiran aku
anaknya menangis bagai nak rak even smp skrg
almaklumlah x pernah pg kindy
selama ini mak dia yang homeschool kan dia
tp by 6 year mak dia ( jiran aku ) paksa g tadika
utk preparation masuk darjah 1 tahun depan

bercerita ttg jiran aku ni
dia fully housewife
anak sulungnya lelaki sebaya dgn ain
dan anak bongsu dia perempuan sebaya si auni
kebetulan agaknya!

buat masa ni dia lah yang aku harapkan hantar & amik ain dr tadika
mmg sgt2 bersyukur dpt jiran macam ni
aku ingat nak bagi saguhati sikit
x banyak pun dlm RM150 je
tapi dia tolak mentah2 --katanya betul2 nak membantu aje
subhanallah!!

skrg aku plak yang pening
apa aku nak bagi dia hujung bulan ni
at least nak jugak bagi something sbg tanda orang berbudi kita berbahasa

hari ni selain lewat masuk keja
aku sedikit lega sbb auni dah kebah demam
cuma batuk aje lagik

hopefully auni cepat2 sembuh
so kita leh qongxi qongxi
kot ler nak g piknik mana2..

tq for all the prayers, kawan2
will blogwalking pelan2 yek.



18 January, 2012

Day 4 :'(

at the end of the day , it's not about being pretty & popular
it's about being healthy & happy

semalam aku terpaksa EL
auni & demamnya nampak gaya macam xnak kebah
hari ni masuk hari ke 4 demamnya
dah runned antibiotic 48 jam
doesn't look ok @ aku yang x tahu sabar

tp kalo ikut pengalaman sepatutnya 48-72 jam dah blh tgk kesannya
tp setakat pg ni..masih gitu lagik
demam & hari ni tambah satu pakej lagik Batuk!!

kata GP tonsil bengkak aje
makan pun x berapa nak mahu
aku buat bubur..adaler 2-3 suap
susu pun sama..

tp yang bagus air zamzam opah dia..dia teguk mcm air sejuk!!

malam tadi mmg aku & dia pun x berapa nak lelap tido
dia batuk sgt2
asyik menangis aje..pujuk makan ubat adaler dkt 1/2 jam baru nak telan PCM
mujur ada mak..dia sabar sikit
tolong sponging si auni & pujuk pelan2

pagi ni aku tinggalkan dia sama opahnya
mmg tak sampai hati nak hantar taska kalo tgh demam2 gini
jenuh pulak pujuk pg2 tadi
ikutkan dia -nyaris aku x gi keja..
aku malas nak cuti lama2 ..susah keja macam aku ni nak cuti lama2

aku monitor lagik sampai jumaat ni
unless papa dia boleh cuti esok..
bolehler bwk auni jupe paed kalo still x ok lagik
hopefully not reach to that extend..
x kuasa nak qong xi qong xi dlm ward  tau!!

semoga anakanda terchinta
cepat2 sembuh
aku sgt susah hati tgk dia macam tuh

me & my sick baby :(

get well soon , nunie :(

16 January, 2012

not a good start for a week :-(

smile through hard time,even thought its doesnt seem to get any better ,
cause a smile is first step to fixing things.


banyak sebab x best hari ni

 #1- Auni demam dr semalam..sepanjang malam merengek & aku pun jadi x cukup tido..dah kejap2 bangun tgkkan dia yang merengek x habis2 tuh..W/pun Auni demam, aku x cuti pun tgk dia..so far pagi tadi lohkong dah bagi ubat demam & tadi aku dah roger taska utk bagi ubat lagik tengahari ni & mandikan dia..by 130 lohkong amik..hopefully x melarat demamnya..kalo tidak confirm aku EL esok..huhu

#2-Walaupun kuar rumah bukan main awal..aku still sangkut jammed di Kinrara...sampai opis lewat lagik!cis bedebah betul!!

#3-as usual...mood keja hari Isnin--ke laut :(

#4-apasal ramai sgt Big Bosses  datang hari ni...serba x kena nak mengular masuk pantry...mmmmm..

#5-x rasa excited pun w/pun gaji bulan ni awal..sbb tau at the end mesti sangap nak menunggukan next gaji pulak!!


rasa macam nak amik half day
x sanggup nak tggu sampai petang

teringatkan si auni...

rasa menyesal x cuti dr pagi tadi..if not takdelah rasa huru hara macam ni,,teringatkan anak sakit!!

cepatlah masa berjalan :(

14 January, 2012

working on public holiday is normal sinced last 3 years :-))


tajukentrynakmintaknyawanamanyanih!!

keja itu ibadah-smg beroleh rezeki halal :-))
aku keja hari ni...

ada sapa2 keja macam aku gak?

walaupun keja hari sabtu--ia x amik masa lama..paling lama pun 3 jam..aku pun x kuasa nak mengadap opis lama2 hari cuti macam ni..

pagi2 dah goreng mihun,goreng keropok - buat teh seteko

siap masak utk lunch sekali- kari ikan jenahak,sup sayur utk anak2, goreng ikan

masak nasik mintak tolong lohkong buat!!

that's what my mom taught me- tinggalkan anak2 tapi sumer keja kena kawtim dulu
so at least anak2 , bapak budak x kelam-kabut g cari makan bilamana aku terpaksa pg keja

malam ni kalo cuaca elok..mau carik steamboat nun di Shah Alam..
kebetulan adik ipar ada 3 orang disini..bolehler merayap ramai2..

have a blast weekend peeps
semoga ibu2 bekerja boleh masak best2 weekend ni
semoga ayah2 dapat bawak ibu2 & anak2 berjalan2 weekend ni

weekend--its family time beb!!

ok..till then :))




12 January, 2012

CNY leave :-))

kalo 6 tahun lepas
mmg setiap kali raya cina aku & family akan balik ke Dungun
melawat  ibu & bapa mertua
itu memang agenda tahunan kami


dan setiap tahun jugaklah
aku akan tersangkut dlm jammed dr Bentong-KL
berjam2 lamanya tiap kali balik ke KL


tahun ni rasanya buat pertama kali kami x balik kampung
takde urge macam dahulu
yer lah...kedua2  mertua dah takde
so macam 50-50 rasa nak balik kg tuh
mmg terasa bila orang tua takde ni kan??


hubby pun tertanya2 ada program x raya cina?
aku mmg x kata menda


petang semalam balik keja
tunjuk auni bas ekspres 2 tingkat PLUSLINER
sgtlah excited anak tuh nak naik bas
almaklumlah x pernah naik bas anak2 aku nih


tapi mahu ke mana?
rasanya jenuh nak kelek anak naik bas
dgn pampers sebeban, botol susu & kain baju
phuhh!!! mmg x dapat nak bayangkan


kawan2 pg mana cuti panjang ni ?


sure seronok dpt spend masa sama anak2
aku rasa nak beli khemah aje
nak ajak anak2 berkhemah
kalo x dpt berkhemah kat PD macam daddyZZ
berkhemah depan rumah pun cukup
malam kita wat BBQ..ok kan?


hahahahha!!

cantik kan bumble bee tent ni ?

ada sapa2 nak join?
jangan malu2..jangan segan2

kita camping ramai2...mahu?

11 January, 2012

kemujuran disebalik setiap kesusahan :-))

gilerbabaspunyatajukentry*

abaikan shj

disebabkan banyak sebab yang x dapat aku rungkaikan satu-persatu
cukuplah aku katakan sejak januari yang baru masuk hari ke 11
hidup aku betul2 miserable

wpun banyak kemujuran di awal tahun

kemujuran #1 - papa pindah sekolah depan rumah..jalan kaki pun boleh!

kemujuran #2- tak serabut pasal sekolah si ain- pergi balik jiran tolong jemput siap transit bagai rumah dia-tapi aku susah hati lak dia tak mau bila aku hulur duit..katanya ikhlas nak menolong--aku x ragukan keikhlasan dia tapi aku pulak yang x sedap hati sbb x bayar apapun ..tentulah aku rasa something x best jugak!!

kemujuran #3-keguguran - rahmatnya aku mmg tgh up & down di office- mmg belum masa sesuai nak preggy kot @ mmg bukan rezeki aku lagik.

kemujuran #4- anak2 alhamdulillah sihat setakat ini- so aku masih berjaya tidak apply apa2 cuti EL/ AL buat masa ini..esok-lusa wallahuallam!!

aku rasa sejak awal tahun @ mungkin sejak keguguran baru2 ni

badan rasa x fit macam dulu- cepat mengah & cepat letih
nak lipat baju sebakul pun dah mengeluh
nak masak--lagilah

hampir tiap malam makan kat kedai
aku sampai rumah lewat, badan letih yaa rabbi
selalunya pukul 10pm aku dah ngantuk sgt2

pagi2 bangun macam lipas kudung
mandi bersiap gosok @ pakai baju ikut suka aku
kadang2 stok malas pakai baju x payah gosok
gosok tudung je..hahahaa
siapkan beg baju anak2

solat subuh..terus turun bawah buat nescafe sejug-
bawak kuar butter/jammed makan dgn roti
mmg x sempat nak bangun lebih awal nak masak bagai
aku mmg x sempat
then terus cabut pg keja-anak2 pun x bangun lagik
kesian lohkong terkontang-kanting menguruskan anak2

tp ituler realitinya
hidup aku mmg miserable betul rasanya

aku rasa ini pasti kena mengena dgn jarak rumah - tempat keja yang jauh
ikut hati mau tender resignation 24jam pulak
tp itu ikut hati..kalo ikut akal mmg x dapeklah

aku harap dapat turning point aku semula
selewat2nya bulan Mac- April nanti
nak mengharapkan seawal bulan Feb-- rasa mcm x sempat jek

kemujuran #5--aku berSYUKUR dapat suami macam lohkong
dia x pernah komplen kalo aku x masak
dia x pernah komplen rumah bersepah
dia x pernah komplen kalo tgk aku TIDO lama sikit
dia x pernah komplen kalo malam2 anak mintak susu-dia yang akan bangun bancuhkan susu..dah wifetidotaksedardiri


because what..
dia tau aku penat travel keja back to back
hop in hop off here & there
kalo sapa2 yang add di FB sure tau mana2 tpt aku check in thru foursquare
mmg meletihkan menjadi aku!!

tq lohkong for being UNDERSTANDING hubby
for being my 2nd hand


balik rumah semalam terharu tgk dapor berkilat2
nak harap aku..mmg x sempatlah!!

i lap u lah papa :-))

10 January, 2012

Anak punya pasal kan!!

anak aku si auni yang baru berusia 2 tahun 4 bulan
mmg jenis protective sikit
dan atas sebab itu
aku risau hantar dia g taska

sbb pantang ada budak usik2 dia
cubit pipi dia, tarik baju dia
amik mainan dia
mmg dia jenis cepat tangan
harus ada anak2 orang yang kena cubit @ kena lepuk dek anak aku ni

so tiap2 hari balik keja
aku akan tanya dia

"auni ada popok budak tak hari ni"

soalan tuh akan aku tanya setiap hari

suatu hari aku tanya soalan yang sama

jawapan dia buat aku heart attack

"auni xde popok budak-->>auni PIJAK jek"

aiyokhhhh!!

ko nak jadi apa nih nak??
mati akal aku apa nak buat dgn dia

jenuhler aku bagitau dia
takleh popok anak orang
nanti mama-papa dia marah
teacher marah
sapa nak jaga auni nanti??
dia jawab--papa leh jaga

amboi2..menjawab no wahid tuh!!

tak tau m/mana nak buat lagik
risau jugak ni
sbb takut ada anak orang yang cedera parah dikerjakan anak aku
kang orang kata kita x mengajar anak pulak..

pening kepala mama!!


si dompok-nunie

ada sesiapa yang ada anak perangai gini?
leh share tips x ?

09 January, 2012

Jalan Duta - hit google map paling tinggi hari ni :-))

credit picca - malaysiakini.com

agak menarik melihatkan gambar2 terbaru di jalan duta

banyak lagi gambarnya..ini baru sekeping aku copy & paste
sila klik sini 

dr malaysiakini.com


ini bukan blog pro pembangkang
bersalah @ tidak?
sistem kehakiman berpelembagaan dah buktikan

tapi apapun semuanya antara DSAI & ALLAH swt

Allah lebih mengetahui kebenarannya
kita tengok , lihat & nilai melalui kacamata masyarakat marhaen shj

apapun congrats DSAI..

PRU 13-- sendiri pikir & sendiri pangkah..

06 January, 2012

im not sick but im not well :'(



for those yang adding di FB
sure tau ttg musibah yang aku terima 2 hari lepas
aku keguguran
perhaps 4-5 weeks feotus kata doktor
kalo mengikutkan tarikh period terakhir

aku realised abnormality
bila period continuosly 11 days & its not ordinary
as heavy period & accompanied with many strange things together
x tau nak explain..tp yang pasti it was x normal to me

4-1-2012- aku bangun pagi bersiap utk htr ain ke kindy
bangun dgn rasa nak pitam
masuk bilik air terjerit sorang2
dah tgk benda pelik2 yang keluar..
ouchhhh !!

buat muka selamba-bersiap & htr ain ke kindy
since tgk kak ain ok di kindy
aku berlarik ke klinik medi di kawasan rumah
bagitau apa yg terjadi
doktor wat urine test
buat scan bagai
serta procedure - seluk-menyeluk yang paling aku benci sekali !!
amik BP ..BP aku slightly higher semalam
interview bagai-- dan bila result urine test keluar doktor kata ada hormon pregnancy tp very low
diagnosed -keguguran
dan the best things apart -- she only gave 1 DAY Medical leave
with her confirmation yang xde left tissue inside the womb

ok..aku yang naif pun xde rasa apa2 selain agak terkejut dgn berita itu
balik semula ke rumah  dan mengadap kekejangan perut yang maha sakit
dgn menukar pad selang 2 jam
makan aje vitamin, ubat tambah darah,ubat tahan sakit yang doktor bagi
mmg flat betul seharian tuh

sesungguhnya aku tak tau
yang aku mengandung
bilamana period tetap setiap bulan
dan ini merunsingkan aku jugak!

bila post dkt wall FB
ramai pulak kawan2 yang reply terkejut bila aku hanya diberi cuti sehari
aku pun pelik sbnrnya tapi disebabkan aku x tau prosedur pemberian cuti sakit oleh GP
jadi aku pun x tertanya

semalam 5/1/2012- aku pg ke klinik semula
dgn harapan dpt cuti sakit sampai hari ni
at least 2 additional day -so aku boleh berehat sampai hujung minggu

kali nih doktor lelaki pulak
dah ler dgn muka bangun tido
read - this clinic is 24hrs clinic

agaknya dia baca history case aku
dia tgk muka pucat semacam
amik BP- amik temp -wat scan lagik
ayat sarcastic -- ubat apa saya  nak bagi ni? sumer ok..

aku jawab- mmg kalo ikut test tuh semua saya nampak ok
tapi saya rasa pening-mual-loya
dan perut masih sakit- cramping occasionally
darah pun masih banyak

saya tak boleh dapat cuti rehat ke?
saya dengar melalui kawan2 kes macam ni boleh dapat cuti rehat at least 7 hari
dan saya hanya dapat sehari shj--iaitu semalam.

awak nak cuti rehat?
saya tambah 1 hari shj iaitu semalam shj
kes awak ni normal.x perlu cuci dah
semua tisu dah keluar-awak pun nampak melalui scan tadi kan?

kalo macam tuh-saya nak mintak refer ke gynae boleh ?

dan lebih menyakitkan hati ?
doktor tuh boleh jawab

tak payah referlah-sama je dia akan advice macam yang saya advice
awak ok..amik masa sikit!

aku memang sakit hati sangat2
berbakul2 aku carutkan doktor nih

badan aku..aku tau ler m/mana rasanya
dia bercakap ikut logik dia
tapi tak bercakap / mewakili orang yang sakit ni

ok..fine..aku ikut cakap ko kali ni
dah ko doktor kan..lebih tau serba-serbi
aku pegi keja dgn jayanya pagi ni
darah masih banyak
dan aku berdoa semoga x jatuh pengsan kat sini

* entry lepas geram pada doctor yang sgt x empathy..utk doktor lain2 no heart feeling ok.ini mmg khusus utk doctor klinik Mediviron TPP ..confirmed - no more visit to this clinic at all!!

03 January, 2012

my own review of GRAND LEXIS PD :-))

Grand Lexis-aku yakin ramai yang tau ttg hotel superb ni
dan sejak dari nama lamanya
PD International Water Homes lagi aku dah berangan nak ke sini
sikit punya lama tuh berangan!!

agaknya rezeki Allah nak bagi
dgn rezeki itulah aku booked tempat ke Grand Lexis  
alhamdulillah!!

bagi orang lain
mungkin akan kata
"alah PD je pun"
tapi bagi aku its too luxury for me
yang aku x pernah mimpi akan pegi kalo guna duit poket sendiri
bayangkan harga semalam rm500+
phuhhh!!

dan aku pun booked yang paling murah kot
Deluxe Suite Garden Wings


with that cost - of course we expect more than ordinary
1st impression :-
the hotel is up to that standard
with huge room
with superb fascility-nice view-
assembled with modern design & furniture
but the best thing it was the private pool inside the room!!
such a great place to hang out for weekend getaway
kalo duit berjuta2 berkoyan2

mula2 rasa mesti x berapa nak ramai
but bila dtg masa check in
mak aiiikhhh the queue is killing me
nak check in pun ramai but the service was quite ok
pantas & just nice!!

so sila layan gambar
dah  x larat mau membebel
kang ada yang fengsan!!


the view of the huge room !

small kitchenete

see..got 2 king bed

that "private pool "

its really huge

us-infront of hotel

having buffet breakfast

smile :))

aku rasa mmg seronok disini
sebabnya sukahati nak berendam dgn anak2
terjerit2 sama anak2
anak2 pun enjoy the water activity

x perlu nak segan2 kalo aurat terdedah
even pakai baju renang muslimah tuh pun
aku rasa still malu sbb baju melekap2 kat badan
bagi aku ler..orang lain mungkin ok jek..

next time boleh pergi lagik
itupun kalo ada rezeki lebih Allah nak bagi
kali nih mau paksa adik-beradik join sekali
kita tido ramai2
pakat bawak toto masuk bilik...lepak ramai2

utk yang teragak2
kalo  anda berkemampuan
dan terfikir2 patut @ tak booking hotel ni?
anda patut mencuba

reward yourself ok!

sekali-sekala takper kot..

apapun recommended utk sapa2 nak honeymoon
mmg sgt sesuai..lagi2 water villa itu