Pages

11 April, 2012

still in progress :(

cantik kan ? mode : verangan !!


preparation utk birthday bash kak ain
boleh kata baru 20% kot
hahahaha

tgh survey lagik macam2
baru siap order kek pada jiran - dia ni bakerrr
baru terhegeh2 nak beli kain ela- nak pas pada jiran depan rumah-dia ni custom made gown utk kanak2
serious cantik !!

menu ?
dalam kepala ada dah menu tuh..listed cantik2--masalahnya tgh memikir harus masak @ tempah ?
kalo nak jimat kita sinsing tangan masak ramai2
kalo rasa xnak rumah berkecah- kita order siap2

tp dalam hati ada niat
main dishes- kita masak,buat sedap2 buat banyak2-biar puas makan
side dishes- kuih muih susah2 tuh kita order-tgh carik ler ni...

aci kan?

chaffing dish kita order/sewa dari jiran depan rumah..
kan mudah tuh?

pinggan/cawan- kita pakat beli disposable punya
x yah pening nak cuci
cuma pening nak kutip masuk dlm dustbin jer nanti

guest?

belum ada final list..
tuan besar lohkong  x bukak mulut lagik
kalo bajet ala2
kita panggil jiran2 tetangga- sahabat terdekat-sedara mara shj
ok?

kalo bajet grand- kita panggil satu taman
itu hak berangan namanya !!

seronok nak wat planning makan2 ni
suka jer kalo ada bajet nak belanja orang makan
sambil chit-chat -bukan senang nak kumpul kan?

deco/table set up
hak nih pening sikit...
disebabkan rumah porch x besar mana - means yang berbumbung
so masih tgh dok congak-congak m/mana nak buat nih?
ikut hati nak makan kat porch area aje
so x kepanasan kat dalam hall ramai2
lebih relax ..tp berdoa smg cuaca mengizinkan..
kalo hujan adalah sgt Haru disitu !!

baru 11/4
majlis dijangka pada 6/5
still ada masa kan?

pelan2 kayuh lynn!!!

4 comments:

zailamohamad said...

aku suka bila buat makan2:)

haritu aku buat;

tempah kek - agak jauh so bagus ko tempah depan rumah so takyah buang masa nak g ambil

masak - memula plan nak tempah tapi bila hampir separuh invitation aku d fb tak berbalas, aku import MIL datang masak, lagi puas hati..home made cooking with love!

budget tu kalau ramai aku rasa adalah RM500+ untuk makanan sahaja tp kalau tak ramai leh kurang lg

masa - kn fikir juga selalunya birthday party org buat ptg so makanan pon ringan2 je tp kalau tak nak semua org bertandang at the same time, bolehlah buat start dr tghr sampai ptg:)

Imaan09 said...

best of luck..memnag pening..majlis ruhil y sgt xseberapa haritu pun dekat 1 bulan jugak peningnya.. tiap kali bukak mulut atau bukak buku catatan utk plan itu ini, adik tegur "buat simple jelaa'..
memang laa.. abes simple dah tu..tp bab pening kepala, xdenye nak simple..tara tu jugak peningnye..
haha

Imaan09 said...

best of luck..memnag pening..majlis ruhil y sgt xseberapa haritu pun dekat 1 bulan jugak peningnya.. tiap kali bukak mulut atau bukak buku catatan utk plan itu ini, adik tegur "buat simple jelaa'..
memang laa.. abes simple dah tu..tp bab pening kepala, xdenye nak simple..tara tu jugak peningnye..
haha

-LaDy rAzOr- said...

hah..pe lagi kak lin!!!
order Belo's Pudding for dessert laaaaa!!!
hehehheee....