Pages

17 April, 2012

1000 reasons to smile :))

posing  sblm g homeopathy :))






tajuk tak menahan
dok post kat fb..ada yang bertanya2
aku x pregnant lah..xde rezeki lagik

aku hanya happy sbb auni nampak bertambah baik
malah dah x kedengaran batuk2 yang menganggu dia selama 3 minggu lepas
dah x perlu neb & makan segala macam mak-nenek ubat2 tuh

alhamdulillah!!

melihat anak sembuh dari kesakitan dia
cukup beri 1001 kegembiraan
so nak tggl dia kat taska pun xde lah risau sgt
x perlulah tertanya2 keadaan dia sepanjang aku bekerja

aku bawak auni ke homeopathy Prof Dr Nik Omar di Bangi ahad lepas
gara2 x nak bawak auni ke hospital

xtau kenapa..kali ni lepas dapat refer letter dr klinik ke hospital sabtu lepas
aku rasa macam malas sgt2 nak pg
aku tau -bunyinya macam selfish
tapi instinct seorang ibu tuh mengatakan
go for other alternative first
aku xnak bertunggu-tangga di ward hospital

ahad pagi2
bersiap 4 beranak terus ke bangi
mula2 nak ke PKNS
tp disebabkan aku yakin sure ramai giler
kebetulan breakfast kat Seksyen 9 BBB
nampak sign homeopathy disitu
aku ajak lohkong kesitu

mujur orang x ramai masa tuh
jupe pengamalnya --dia bagi 2 jenis ubat ( warna putih & pink)
guna utk seminggu ( 3x sehari)
balik dr situ..aku bagi auni makan ..
bukan main suker..sbb manis macam gula2 katanya

dalam sejam selepas itu
auni cirit birit sampai 2x
susah plak hati aku..sedangkan bab makan-minum anak..mmg aku jaga sungguh2
jarang sgt dia kena cirit- birit ni
mujur 2x jer ..

malam tuh..aku tgk auni tido sgt nyenyak
x macam 3 mggu lepas
nak bernafas pun susah
dgn muntah tgh tido..batuk x berenti2
alhamdulillah..mmg nampak banyak betul perubahannya

aku x tau adakah sbb ubat itu auni dapat cirit birit
mungkin salah satu reaksi awal utk mengeluarkan kahak/lendirnya
wallahhuallam ..

apapun alhamdulillah..dgn izin Allah auni bertambah sihat hari nih

aku xde pendapat statik ttg perubatan moden/tradisional
bagi aku -kalo itu membawa kebaikan
just try for it
mahal-murah belakang kira
as long as it work!!
selagi x membabitkan soal akidah, halal-haram ..still boleh consider lagi
cuma sampai skrg aku xleh terima lagi bab pg berbomoh bila anak jatuh sakit
itu mmg mengarut!!!!


haiiishhhler!!

* again utk kawan2 blogger sila jemput dtg birthday Kak ain yek..dok post kat sticky notes kat atas..

9 comments:

Suliana said...

happy for u too.. faham sgt perasaan akak bila anak sakit kan. klu su pun akan cuba yg terbaik utk anak2.. kalau auni dah serasi kat homeopathy tu akak teruskan lah kat situ..

p/s: su may be tak dpt dtg on bday auni.. tapi su nak alamat akak leh? hehe.. nak pos hadiah auni :-) emel kat sulianashukor@gmail.com

zailamohamad said...

Alhamdulillah..

aku pon ada fav klinik paed kat Seksyen 9 Shah Alam, memang femes untuk budak2 athma..Haziq dulu ekzema teruk tapi Alhamdulillah memang menjadi lepas dptkan rawatan dengan dr kat situ..tapi memang siaplah 2,3 ratus sekali check up..

tapi takpelah berhabis untuk anak..bila diorang sihat kita pon senang hati..moga anak2 kita akans entiasa sihat sokmo:)

Lily@MamaZaraZareef said...

Alhamdulillah auni dah sihat..bgs juga akak try kaedah alternatif tu. Mungkin lebih serasi dgn auni kan..:-)

Imaan09 said...

yess kakak..klu ruhil dulu, mkn ubat tu..cirit.. tp bukan y menyeksakan tu..means xsakit perut memulas.. dan keluar habis smua lendir2..mungkin kahak..

gadisBunga said...

saya pun against jumpa bomoh2 ni kalau sakit. kannya apa, cuma kalau pegi dalam diri sendiri pun ragu2, tak de kesan la jawabnya.

zafirah said...

Alhamdulillah..:)

saya pun tumpang gembira auni dah sihat.

:)

zafirah said...

Alhamdulillah..:)

saya pun tumpang gembira auni dah sihat.

:)

secangkir madu merah said...

Alhamdulillah... semoga anak2 awak dlm keadaan baik2...

Cho Zila said...

semoga cepat sembuh yerk... kawan akak pun anak dia kena ekzemapun berubat homeopati dah makin sembuh.. tp dia kata makan masa sikit.... jadi sabo..