Pages

24 April, 2012

bukan cinta BIASA :(

semalam pukul 2pm
bergegas balik rumah
auni & lelahnya
x habis2
taska called, aku jd x tentu arah dah

bawak ke Colombia Asia,Puchong
makin stress bila ditolak ke sana- ke sini
gara2 kalo nak jupe paed
mmg kena wat proper appointment
macam hampeh!!!

so kes emergency - ada plak wat ayat bangang suh wat appointment
dan dtg semula kul 7pm
mmg menyakitkan hati betul!!!
atau pun admit dulu then doktor will come later for further investigation

sgt menyakitkan hati!

at last bila aku bersuara
baruler ditolak semula masuk ER
jupe MO on duty

kesimpulannya masih kes acute asthma si auni
kena jupe paed kat Tawakal balik
mungkin kena tambah dos ventolin & flixotide
sbb nampaknya masih x terkawal asthma si auni
alahai...
sempat menyusu dlm stroller
ini waktu sihat..main cikgu2 sama kak ain

demi anak kan..
semata2 nak tgk dia sihat
kadang2 mama terpaksa bertindak sedikit kurang sopan/sarcastic
mujur mama tak maki hamun aje staff nurse kat CAH semalam
sbb mama masih mahu jaga air muka papa
demi hak anak yang sakit

biar berhabis beribu ringgit pun
asalkan kamu sihat macam biasa
ini ujian sedikit dr Allah
mama & papa redha
dan semoga suatu hari nanti kamu akan sembuh
menjadi anak kebanggaan mama & papa nanti!

doa mama & papa tak pernah putus
semoga ada penawar disebalik kesakitan kamu ini
moga2

ini mmg bukan cinta biasa
hanya mereka yang bergelar ibu & ayah sahaja yang akan merasainya

:(

8 comments:

Daddy Ziyyad said...

Dah berapa lama Auni pakai Flixotide? Utk kes yg kerap kena attack, usually mmg kena put on steroid inhaler macam flixotide/seretide tu for at least 3- 6 months..hope she will be fine..

Syahada Ahmad said...

Siannya auni.
Semoga auni cepat sehat. Org2 tua kata, klu masa kecik selalu sakit, bila dh besar akan senangkan hati ibu bapa. Tang mana logikal ny x tahu lah. Mungkin anak ingat pengorbanan parents dia, so in return bila dh besar diaorang behave la.
InsyaAllah...

Rai said...

kesiannya auni..semoga auni cepat sembuh ya..kadang2 respond klinik/hospital ni memang mengecewakan..ada ke kes emergency nak suruh buat appointment.. jangan kata awak..mana2 ibu pun mesti akan rasa @!##$@#$..

gadisBunga said...

saya faham kisah cinta akak ni.

saya belum ada anak, tapi kalau ada org buat mcm tu jugak kat mak ayah saya..mmg tanpa segan silu saya akan sound.

littlehumblelynn said...

Drdaddy,

rasanya dh dkt 1 thn lebih auni on flixotide.
Paed mmg x bg stop dulu,ingat nk pg juoe paed semula by nxt week.

littlehumblelynn said...

Sya,

x hrp apa2 pun dr ank bila dia besar.janji dia ingat jasa mak ayah sdhlah.tima ksh atas doa

littlehumblelynn said...

Rai,

CAH nih mmg bab servis mmg hampeh skt.mmg suker g kpj lgk.tp sbb jauh,xde choice:-|

littlehumblelynn said...

Gb,

adoikkkh stress btl bila bab servis x de empathi mcm smlm.huhuhu