Pages

12 April, 2012

mentaliti kelas ketiga :(


hari ni ERL transit ada problem
kena amik ERL  express
so as usual kalo siapa yang biasa naik ERL express
mmg tahu ini adalah tren non stop KLIA- KL SENTRAL
so kebanyakan passenger samada mmg bekerja di KLIA @ yang baru turun flight nak ke ibukota

berhadapan dgn situasi pagi ni
mmg mencabar keimanan/kesabaran jugak

harap aje konon2 class sgt
dgn beg luggage besar2
konon2 baru balik dr obersea
tapi otak letak kat kepala lutut

letak beg luggage beroda
sampai 2-3 buah
nun atas seat tempat org dok dlm ERL
orang yang bayar tiket tgk jerlah
takut sgt beg dia kotor

kalo bangsa lain mungkin aku x rasa sgt
tp bila tgk bangsa kita yang berlagak lebih
rasa nak hangin jugak!!

tp silap orang
kena kat aku
aku turunkan beg2 tuh
selamba badak aku duduk
dan ada few people yang tumpang duduk bila aku buat gitu

dia pun sound
" this train supposed to be non stop train & no transit "

so what ?
terdiam ...

- silap besar cari pasal dgn orang yang x cukup tidor semalaman jaga anak sakit ni..mmg mencari pasal namanya..dan mood aku mmg x berapa nak baik..

x tahu dia nak salahkan aku @ nak salahkan pengurusan ERL
apa pun keadaannya --still x patut dia letak beg besar2 tuh atas tempat duduk bas
sgtlah civic minded kan??

hello..there is bag compartment allocated for the luggage
this seat for people who also paying ticket to seat
x kisahlah transit ke express ke

at least belajar beradab
dan belajar sedikit hormat hak orang lain
peace !!

6 comments:

Rai Ourkizuna said...

apa kena mengena suppose to be non stop dgn org turunkan beg dia dari seat tu..bodo je kan..hehe..

Imaan09 said...

haha..padan muka! bukan 'silap' kena mood xbaik..itu namanya kebetuan y baik..

littlehumblelynn said...

Rai,

agknya dia terasa supposely sy x pyh naik tren tuh,as tren tuh mmg xpress tren spttnya.mmg x mau kalah lelaki tuh :-(

littlehumblelynn said...

Lea,

kalo org x tau adab mcm nih mmg selalunya kena dilyn secara x beradab jgk :-D

zailamohamad said...

tabik spring ah ngan ko..berani betul buat macam tu!!

kalau aku agaknya..redhokan jelah berdiri sepanjang jalan T__T

littlehumblelynn said...

Zaila,

kena mood hangin pg2,mmg x bernasib baiklah!aku ni bkn leh kira,mari angin payah nk stop.huhuhu