Pages

13 April, 2012

kamu anak mama ,sayang !

semalam saje snap gambar kak ain
makin comel bila rambut panjang (hanya mama dia ajelah yang nak puji pun kan?)
so bila dia sibuk nak tgk gambarnya
terpacul ayat ni
"nape muka ain macam muka cina mama"


tergelak aku !!
aku mmg selalu mengusik dia
katakan yang dia tuh anak cina- aku tolong jagakan
konon2 mak dia org susah..anak ramai
mengamuk dia bila aku cakap gitu




korang percaya terkenan?
aku rasa aku terkenankan citer korea masa mengandungkan ain
mmg giler tgk citer korea
aku & lohkong sama giler tgk citer korea tuh
tetiap ptg aku bergegas balik dr keja
akan mengadap citer tuh..
aku x ingat tajuknya
tp yang pasti dkt tv2 rasanya


lagi satu dulu masa mgdg aku cukup jaki dgn boss cina pompuan aku
adoikhhh menyampahnya tahap tak boleh nak lalu sblh dia


aku rasa antara faktor diatas adalah menyumbang sedikit
kepada unsur terkenan tuh kan!!


aku ni kategori sawo matang jer
lohkong cerahlah sikit
tp kalo tgk mak aku
mmg ada unsur campur sbb nenek sblh mak mmg keturunan cina
mungkin adalah genetik disitu kan!!


utk Ain
kamu anak mama
dan selamanya anak mama
mama bertarung 17jam utk melahirkan kamu


jadi anak yang baik
dgr cakap papa-mama
jadi contoh yang baik utk adik auni
dan belajar rajin
serta berjaya dunia & akhirat terutamanya


mama sayang ain :))

9 comments:

DrSinga said...

ello Amoi!!

comel lah Amoi!!

zailamohamad said...

Ain ada muka papa dia..

Lynn, pasal FM tu sat risaulah..bahagian ko ada..aku memang niat nak bg pon dekat kawan2 blog yang rapat dengan aku:)

mummY daniSha said...

heee memang mcm anak cine =)

Ibu n Abah said...

Lynn...
Akak pun selalu bg hikayat 'bela anak org lain' pd anak2 akak.. Amazing kan... Depa mmg takkan percaya.....

Anonymous said...

hi I was luck to look for your theme in yahoo, your Topics is impressive, I learn a lot in your Topics really thanks very much, btw the theme of you blog is really wonderful, where can find it

Lily@MamaZaraZareef said...

Hehe..kak ain memang muka cina sket. Terkenan citer korea ke rupe2nye..:-P

Imaan09 said...

haha..ada story rupanya di sebalik mata sepet itu.. y si adik lak mata bolat kemain..heehe

Imaan09 said...

haha..ada story rupanya di sebalik mata sepet itu.. y si adik lak mata bolat kemain..heehe

Anonymous said...

I have to say, while looking through hundreds of blogs daily, the theme of this blog is different (for all the proper reasons). If you do not mind me asking, what's the name of this theme or would it be a especially designed affair? It's significantly better compared to the themes I use for some of my blogs.