Pages

28 April, 2011

i hate packing !!

I will be heading to SIK tomorrow
and the most thing i hate most

is P.A.C.K.I.N.G!!


sebenarnya x tau / x pandai nak agak berapa helai baju nak bawak
x reti betul nak agak2 nih

kalo bawak baju auni/ain
boleh jadi smp the whole almari aku punggah
tau ajelah budak2..
kejap kang dia muntah
kejap kang dia tumpah air
kejap kang dia itu..dia ini

so aku selalu end up bawak baju budak2 mcm nak duduk sebulan

baju aku & en papa pun lebih kurang sama
tp x seteruk nak audit baju kanak2
itupun berlebih2 jugak bawak kain-baju

tuala muka..tuala badan..tuala lap
aaaiikhhh banyak benar tualanya

lagi satu benda paling aku menyampah
nak audit toiletteries yg setiap org lain2 jenis
menyampah betul!!

belum lagik bab ubat2 auni
ubat kecemasan kecil macam minyak panas-ubat mopiko-analgesic cream
ubat gastrik..
mmg memeningkan kalo jd org put on details macam aku nih

dan benda2 lain botol susu anak-bekas air
selimut anak sorang satu--kes x suka pakai lain punya
bantal busyuk lagik!!

bayangkan ajelah!!

apapun doakan aku selamat pergi & balik ok!!


mode : pening kepala!!

27 April, 2011

Idea DEKO bilik anak anda :)

GAYA ZAMAN BATU






ALA PALACE




ALA MARINE SHIP

 



ALA CINDERELLA

 





ALA SUPERMAN



ALA JUNGLE


macam2 idea kan
tp mana nak terikut kita nih..

apapun menarik & kreatif

sources : inbox email

26 April, 2011

Fruit Parade -sgt kreatif !!

di saat tgh2 mengantuk nih
harus layan gambar colorfull
supaya bijik mata jadi cerah








kreatif kan ?

25 April, 2011

random rambling !!

dalam hidup kita
kalo x kena tiap2 bulan
mesti dalam 3 bulan sekali kita akan rasa betul2 serabut

bulan nih bulan sedikit serabut
wpun KPI alhamdulillah bulan nih
tp ada 2-3 perkara yg buat aku rasa terganggu

pertama perselisihan faham yg  x sepatutnya berlaku baru2 nih
dan alhamdulillah it' s been solved
aku pun x suka lama2 tarik muka
islam pun marah hambanya yg x bertegur-sapa lebih 3 hari
dan aku mengambil inisiatif
buang yang keruh & ambil yang jernih
dan alhamdulillah..Allah permudahkannya
semoga ini jadi titik-tolak permulaan baru yg baik ..i/allah

kedua aku baru aje habis sesak dada
baru aje menyiapkan 6 bekas hantaran
dr membeli barang2 hantaran
smp ke memborong segala riben-segala mak-nenek
dr sekecik2 riben..bunga bagai..gam..
pening kepala aku!!
almaklumler dah lama x buat hantaran

so dgn usaha kerastangan kraftangan aku
jadik jugak akhirnya!!
theme - white & purple

ketiga- tgh pening kepala bila en boss x approve cuti lagik utk hr jumaat ni
kalo x approve maksudnya
aku & en papa terpaksa travel nite time
dan itu antara perkara yg paling aku nak elak
sbbnya jalan surely jammed punya
dan aku nak travel nun smp ke SIK Kedah
bukan dekat ..dah ler x pernah smp
x tahu mana hala tuju lagik!!

kuar opis kul 5pm
smp ampang kul 6pm
nak bertolak bodo2 pun 630pm
nak amik mak yg nak ikut smp ke taiping rumah pak ngah
agaknya masuk tol jalan duta mahu kul 7.30pm
itupun kalo x jammed kan!!

sila fengsan!!
anak2 mmg x leh dok jammed lama2
diorg leh melompat-mengamuk-tunjuk perasaan
boleh wat aku jadi raksasa TREX


so malam ni dan malam2 seterusnya
akan doa panjang2
smg boss lembut hati bg aku cuti tanpa sessi soal jawab

aku x nak MC hujung bulan ni
mencalarkan KPI yang tgh berchahaya terang-benderang sekarang nih
sgt x best!!

tp kalo boss kedekut sgt bagi cuti
saya EL je ok!!

dah mintak baik2 xmo bagi
kita wat ler ala tentera zionis
zalim lagik kejam..

huhuhuh!!

mana lak aku nak cari mug BELI JIWA en boss macam nih..hehehee

mode : serabut :(

auni & her milestone at 20months..

as usual kan..aku selalu terlewat wat review utk milestone auni
sedar2 dah 22hb
sedangkan besday dia setiap 17hb

yang paling ketara
dia kidal orgnya
dan  itu paling aku risaukan
sbb smp ke sdh makan tgn kiri
jenuh aku mengajar..tangan kiri jugak yang dia guna

dia dah pandai mamam sendiri
selalunya akan makan share sepinggan dgn kak ain
seronok tgk budak2 makan rebut2..

berbanding kak ain yg sweet tooth
auni suka minum air masak

sgt girlie anak sorang nih
pandai main dgn anak patung
kak ain techinal sikit..x berapa suka anak patung!!

manja hampeh..!!
kalo aku balik keja..mmg x leh gerak kemana2..
mengadap je lah dia--if not meraung kena tinggal even pg mandi

auni ada next appointment dgn pakar ENT pd 12/7/2011
hearing test-she succeed with flying colors
alhamdulillah...

cuma macam biasa bila flu lebih 2 mggu
mmg akan kuar wax dr telinga dia

skrg auni baru nak pandai gosok gigi
jenuh aku wat demo pagi2
aku belikan dia berus gigi pureen rega rm10.00
comel sgt2..mmg padan utk toddler

baru nak pandai berkumur
setelah percubaan sebelumnya
asyik telan air jerk..!!hehehe..

she can talk 2 words together rite now

macam:-
" kak ain..bangun"
"nak shushu"
"kakak wat"

mengadu no wahid!
sapa pun buat dia smp nangis
dia akan larik cari aku bagitau sapa buat dia
alahai comel sgt2!!

apapun doa mama smg auni membesar dgn sihat & jadi anak yg baik
x mo notti sgt

si mata boolat :-)

20 April, 2011

maaf tuan tanah sibuk repair KPI :(

keja macam aku ni
mau x mau
kena repair KPI tetiap bulan
bukan aje bulan nak mengadap SKT
tetiap bulan kena tip-top
tetiap bulan kena on par @ lebih baik dr bulan lepas

bulan nih..bulan cerah terang-benderang utk aku
alhamdulillah

bukan nak menabik dada
tp utk seorang mama yg beranak dua
yg kejanya wajib MC sebulan- 2x
huhuhu
yg langsung x leh bagi komitmen utk stayback bagai
yg langsung x leh kompromi dgn keja lebih-yg bukan dlm bidang tugas

ini mmg pencapaian agak baiklah!!
tepuk tangan laju2 utk diri sendiri!!

aku cakap terus-terang
aku akan sampai keja cukup2 time
balik seminit aje lewat dr waktu balik
dah duk depan lif opis

motif ?

mahu mengadap anak2 makan
mahu melayan en papa berceloteh
mahu melayan badan yang letih

dan mahu membereskan keja rumah rutin setiap hari

apapun x mo mengeluh banyak2

to being career women is a my wish
to being a mama is a fully blist

to being  both of them is a more than everything

but if i have to choose either one is good to be kids around & lets go the stress at work ..
lgpun banyak pahala utk isteri dok umah ni
kurang dosa gossip
huhuhu!!

apapun salute utk FTHW
anda mmg betul2 beruntung dr segala segi
dr segi masa-kualiti & ketenangan hati
wpun keja 24jam x berenti

apapun smg suatu hari en papa murah rezeki
so aku leh dok umah jd FTHW
dan goyang kaki tinggi2


its good to have kids around..

kalo kwn2 mcmmana
mesti sedikit sebanyak akan rasa apa yg aku rasa agaknya!!

19 April, 2011

at last we made it on time :-)

kawan2 dgn ini aku nak istiharkan
aku berjaya sign  S&P semalam dgn jayanya

we made it earlier 1 day only
apapun dipanjatkan 1001 kesyukuran
kerana dipermudahkan oleh Allah

smg selepas ini
perjalanan pengurusan dokumen
pengendalian urusan dgn bahagian berwajib
penyerahan/penukaran hakmilik dpt disempurnakan dgn baik
dan yang paling penting bank cepat2 disburse loan kami

baru separuh perjalanan
panjang lagi perjalanan aku & en papa
memiliki astana idaman
tp pengalaman ini sgt mahal utk ditukar ganti dgn wang-ringgit

doakan yang terbaik
doakan smg dipermudahkan

baru sign ..dah rasa nak melompat2..hehehe

mode : happy !!dan..dan beli majalah Dapur pg nih..berangan weii!!

18 April, 2011

Palace Of The Golden Horses- vacation club !

setelah offer pertama tahun lepas aku reject mentah2
tahun nih dgn senang hati aku pergi jugak
itupun setelah agen tuh bersungguh2 menjemput & tawarkan penginapan percuma
baru ler aku kata ok..

spt yg dijanjikan aku smp dlm kul 8.40pm
terlewat 10m itupun sbb Besraya highway jammed semalam
daftar bagai..jupe agen pompuan melayu
sgt pandai cakap..PR mmg excellent

review hotel..review health screening centre dia
mmg awesomelah
mana ada hotel yg ada pakej health screening mcm nih lagik
dan dgn rangkaian hotel seluruh msia & overseas
mmg kalo x kuat iman harus jugak aku sign up semalam

pakej vacation club ni
kalo dgr dia cakap mmg berbaloi2 ler
ada penginapan percuma 7 hr setahun..
kemudahan percuma 365 hari(pool,gym,sauna..etc)
health screening percuma
dan mcm2 lagik ler..

dan harga pakej mmg gilerlah!!
rm25k paling hampeh pun!!
ada installment smp 6 tahun


 
aku mmg dah set  dlm kepala awal2
say NO..NO..NO..NO
wpun mcm2 dia bagitau..persuade itu-ini
aku still cakap no..no..no
this is not the priority
frankly said im here because of the voucher


bak kata suami aku
kalo kita amik jugak
sampai Akhirat nanti ... sapa nak jawab!!
berhabis bagai utk bercuti..nak menyimpan utk pg mekah..ada ke?
nauzubillah!!

ini dunia aje semuanya
banyak lagi benda yg harus menjadi kepentingan terutamanya pendidikan anak2
bukan asyik pikir nak berjoli katak!!

voucher yg dijanjikan
aku tetap dapat jugak-valid 60 hari
tempatnya - Country height kajang/Ancasa Al Suite resort-PD/Equatorial-Cameron/Perdana Resort -Langkawi
tp biasaler ada term & condition
x leh book on public holiday/x leh pakai waktu cuti sekolah-peak season sumer x leh
valid isnin- khamis shj
so mmg sgt2 hampeh disitu!!
apapun niat ikhlas wat entry nih
sapa2 yg dpt invitation
pg jer lah..wpun pakej offer terhad
mungkin leh carik masa sikit utk rehat2
sapa nak bg benda percuma kan?

ttg pakej vacation club tuh
bg  aku mmg sgt menarik tp sgt costly
tp utk org yang mampu..apa salahnya kan!!

apapun tepuk dada tanya selera!!




15 April, 2011

bulan ini bulan cinta :-)

"bulan ini..bulan cinta"
"bulan ini..bulan kita"

wahh..sesekali teringat lagu dangdut
bergoyang kepala..hehhee

actually today 15hb April
means ada 15 hari lagik
utk sambutan Anniversary perkahwinan aku & suami

sepatutnya we will heading to Kuching this 30th
tp sebelum sempat aku booking ticket Airasia 
as usual mesti ada plan lain yg terpaksa menghalang
adik ipar pulak nak kenduri-kendara..nak risik.bertunang smp ke SIK nun

so nak x nak kena delay jugak perancangan dr awal tahun nih
luckily x sempat booking lagik
if not menganga jer lah..

motif entry--bg hint pada en papa
wpun delay kuching trip
jangan wat lupa utk plan trip ganti
x kira..pas ni kot ada sapa nak kawin..nak bertunang ..nak apa
sila bagitau awal2..
jangan stok bagitau on the spot ok!!

source:google :-)


mode : merajuk tau!!

sila pujuk!!!


14 April, 2011

saya benci birokrasi :-(


harus jugak aku wat FB page  saya benci birokrasi nanti
tolong LIKE ramai2!!
aci?
aku sedang berurusan dgn banyak agensi 2-3 menjak nih
aku rasa naik fed up pun yea jugak




RHB INSURANCE


kisahnya berkenaan nak wat claim windscreen en vios yang retak 1000 baru ni..x tau pasal apa retaknya
aku pg tukar guna cash sendiri--mahal weeii!!lagi2 tgh2 bulan nih kan..
nak guna panel..RHB pulak yg bangang x kuarkan cover note smp ke sudah sejak renew nov lepas
macam hampeh!!


call RHB- tanya proses claim m/mana
dia pun jawab:-


bawak ic copy depan-belakang
bawak lesen copy depan-belakang
bawak gambar sblm kejadian& slps kejadian..nak smp 6kpg lak tuh..-nak simpan arkib gamaknya -
bawak geran pulak..-ini mmg buat aku marah sbb menyusahkan aku nak ke bank utk dptkan copy bagai..mmg macam hampeh!!


sedangkan sepatutnya this hassle aku x yah nak tempuh
kalo diorg hantar cover note pd aku
ini mmg isu2 menaikkan Bp aku jerk!!

MAYBANK AUTO FINANCE

nak mintak copy of geran en vios
call HP bangsar--diorg kata x handle
call KL MAIN-menara--trfr 2-3 round
dah dpt cakap..aku mintak fax aje copynya
smp ke sudah aku x terima

aku suh email aje--diorg kata leceh nak scan bagai!
mcm cilakak!!
alih2 dia call suh amik kat menara jugak
x ke menyusahkan aku all the way from PJ nak turun KL jugak
kata zaman IT..tp staff x berapa nak IT
FB pandai pulak..

mmg sakit jiwa!!


agak2 sikit hari lagik
mau aku dpt pakej darah tinggi-sakit jantung-

mati terkedang!!

subhanaallah..mintak jauh..!!



* tgh susah hati..si auni demam ..sian si kecik tuh!!

13 April, 2011

5 hari lagi nih..hari aku sesak dada :-(





rasa mahu luruh jantung ini
dug--dag--dug--dag
waaaaaaaaaaa..kalah pengantin nak nikah ok!!


ini x lain x bukan berkenaan astana idaman aku ler
loan rumah dah LULUS
loan agreement dah siap
baru leh proceed utk S & P agreement
ini BIMB punya prosedur..sgt rigid!!


aku hanya ada masa dlm seminggu
utk make sure lawyer wat keja cepat2
sbbnya by latest 19/4
kena sign S & P dgn jayanya
bermakna locking period 21hari tuh akan berakhir x lama lagik


lawyer yg kami lantik
adalah lawyer recommended by the bank
aku malas nak pikir lama2 dah
lgpun en papa yg beria2 sgt ...biarkan aje!!


x dpt bayangkan kalo x leh nak sign s&p sblm tarikh tu
mahu aku pengsan 4-5 round agaknya!!
sigh!!


tp tup-tup en papa bgtau semalam
lawyer dia tuh x dpt nak proceed sblm 19/4
suh mintak extend dgn owner
call agen--agen kata no way !
lawyer mmg poyo nak mampus!!

nak draft snp pun nak amik masa smp 2 minggu
katanya susah itu..susah ini
mmg aku rasa nak marah jek!!
bab mengira legal fee laju lak dia..x yah aku tanya..dia kira siap2

so aku amik keputusan carik lawyer lain
nasib baik ada sedara yg betul2 nak tolong
bukan org lain pun dgn aku
cuma masa mula2 amik keputusan nak carik lawyer
kalo boleh xmo ler amik sedara-mara ni
sbb kita lak rasa x sedap nak push dia wat keja

tp atas dasar professional dia accept aku appoint dia
dan dia bgtau will try level best untuk make sure
aku akan sign S & P weekend nih

aku harapkan ini bukan cakap2 jerk..
dan x putus2 berdoa smg Allah mempermudahkan segalanya

aku sgt ngantuk
smlm berkg di umah lawyer smp tgh malam
smp umah dah pukul berapa
anak2 ketiduran dlm keta
en papa balik terus membongkang
aku jugak yg x dpt  nak lelap terus
kena membasuh baju..mengemas beg baju aku & anak2 sbb akan tido umah mak smp jumaat ni
kemas baju en papa yg akan o/station ptg ni

waaaaaaaaaaaaaa penatnya!!

maafler kalo x sempat nak balas komen kawan2
BW pelan2 ok!!

doakan aku yek..

11 April, 2011

the talkative AIN DARWISYAH

dah lama x cerita pasal anak kesayangan aku nih kan
si ain darwisyah
si manja kesayangan papa
mmg anak papa dia nih..


scene 1


semalam membantu kak ain menyiapkan homework dia
biasalah h/w budak tadika
colour memanjang
ada ler 3-4 muka surat
as usual anak aku-
kalo bab colour mmg nangis mengongoi2 dibuatnya!!


aku pun tolongler colour sikit2
dia nangis kuat lagik


 " mama .janganler color cantik2 nanti ummi tahu mama yang buat-nanti ain kena pukul lagik"


hehhee..


tergelak besar aku!!


so aku pun colorler buruk2..style budak 5 tahun


x tahu betul @ tak isu yang dia kata dia kena pukul tu..bg aku..aku masih ibubapa dlm kategori konservatif-kalo betul anak aku wat salah..pukul ler dia.. as long as x cacat..x luka berdarah2..still acceptable


bg aku biarler dlm batas guru itu mendidik anak muridnya!!


janganler smp mati macam kes baru2 ni..itu kes niaya!!




scene 2


aku mmg xde masa sgt nak mendidik anak aku secara formal
so kadang2 aku amik masa mendidik secara bersahaja


sambil jemur baju pun jadi ok..kalo nak mendidik kan..


aku : kenapa ALLAH cipta awan ,ain?


ain : kalo xde awan mana nak ada hujan


aku:kenapa ALLAH bagi hujan?

ain: nak cuci jalan-nak bagi bumi sejuk-nak cuci keta papa

huahuahua..


scene 3

ain : mama,sayang kakak ke sayang adik auni ?

aku : mama sayang 2-2 ler..kan 2-2 anak mama

ain: mana boleh..kena sayang 1 jerkk..

aku : kalo mcm tuh mama sayang auni ler..

ain :uwaaaaaaaaaaaaaa....mana aci!!!


apapun seronok melayan kak ain
mulut becok ke main

cant wait 8-5-2011
kak ain will turn 5th!!




mode: penat ..baru balik dr kuantan-melawat MIL..

08 April, 2011

tuah di pagi jumaat :-)



aku nih bukan jenis rajin join GA- teka-teki
almaklumler x berapa nak bertuah selalunya
kalo rajin..join..
kalo x rajin baca sambil lalu je lah

kadang2 menyampah x suka  tgk syarat2 peraduan
yang panjang meleret2..mcm xmo bg masuk pun ado!!
tp ikut suka masing2ler kan..dah GA dia..yea x..

kalo aku wat GA--nama pun kalo kan??
harus ler aku wat sesimple yg mungkin
x mo bg org pening kepala..x mo bg org susah2..
hehehe..

mmg dasar lembut hati lebih aku nih
hehehee..

x sangka bertuah jugak aku nih
aku menang TEKA-TEKI si imaan09

ini result randomnya--klik sini

hadiahnya--FM
sukanya..leh tambah koleksi yg x seberapa tuh kan..

apapun tq imaan09
bila nak bg akak test macaroon lak ?
hehehe..

07 April, 2011

6 hari jekk...??

giler x gilerlah
melihatkan teknologi Jepun

copy & paste :-

Gempa bumi kat jepun yang kuat telah merosakkan beberapa jalan utama dan menyebabkan kerosakan yang agak teruk..
Jepun hanya memerlukan 6 hari sahaja utk membaiki lebuh raya Great Kanto di Naka bermula pada 17 Mac.




kalo kat Msia bumi bertuah nih
nak mintak baiki lubang pun amik masa bertahun ok

cthnya jalan kat ampang
macam padang golf terutamanya kat bdr baru..
alahai....susah mau cakaplah kan!!

apapun jom menderma utk Japan Relief Fund kawan2
skrg masa dia..masa kita nanti..wallahuallam!!

06 April, 2011

pendapat peribadi vs pengalaman sendiri..xde kena mengena dgn sesiapa pun !!


org penakut dah selamat mengadap dentist kul 10am td 
aku memilih klinik pergigian di jalan memanda -taman dato ahmad razali
doctor pompuan--sbb utama memilih klinik
sgt klise..sumer nak pompuan aje..

masa mula2 nak daftar sedikit bengang di kaunter pendaftaran
bersoal  jawap soalan kalah nak jawap SPM
sedikit bengang bila ditanya berulang kali
" nak jupe doktor nak buat apa ?"
dalam hati nak aje jawab + nak ajak doktor makan nasik kenduri kat umah --x pun nak ajak doktor g jalan2 tgk wayang..

tp aku tetap menjadi manusia beradap lagi berbudi bahasa
-saya nak jupe doktor sbb sakit gigi..x tau samada harus tampal / cabut aje ..
terus-terang aku x tau istilah dental nih
scaling-filling-extracting-whitening--segala macam mak nenek mmg aku x pandai ok!!
dah namanya penakut dentist kan!!

kebetulan ada patient yg menunggu sebelum aku
so aku pun lepak aje kat luar
yang buat aku gerun --doktor ni punya pembantu smp 2 org
waaa...teruk betul dlm hati aku!!takutt!!

tiba giliran aku--doktor tanya lebih-kurang
aku pun jawap lebih kurang
PR kalo ada marking between 1-5..aku bg doktor nih  1 aje kot
mmg poyo giler babas
bg aku as a patient yg membayar servis dia--xde salahnya kalo dia wat muka manis sikit utk patient yg tgh menderita sakit nih..ini muka macam botol cuka..botol cuka jual skrg pun dah ada warna-warni ok!!

starting mumbling bila tgk big hole dkt geraham
membebel lagik bila kata x leh nak cabut lagik..swollen sgt2
kena wat temporary filling
membebel sbb xmo amik jab..
+ehhh suka hati aku ler kan..dah aku xnak..x yah ler paksa2..apapun aku yg tanggung..aku xmo sbb masih rasa boleh nak tahan sakit tuh..wpun penakut tuh ttp ADA ok!!
aku redha ajelah..dah namanya x leh nak wat..

tp masa proses filling tuh alhamdulillah..
ini aku puji..tip-top
x gerun sgt..x ngeri sgt,...gentle !!

bayar bil..amik ko RM160 utk temporary filling shj

minggu depan di paksa dtg semula
-itu x leh nak jaminler..dah x sakit kan..hehhee

aku leh bagi 10 alasan kenapa aku x suka jupe dentist

sbbnya most of experienced mmg sgt2 buat aku fikir 4-5x nak hadap dentist
ini pendapat peribadi shj:- x melibatkan sapa2..

aku rasa sumer dentist yg pernah aku hadap sejak kecik smp skrg dah dekat 32 tahun sumernya garang2 belaka..xde PR..x pandai nak tackle patient..they likely to blame us bila aku pg mengadap dia..aku pun x tahu kenapa..tension sgt agaknya jadi dentist nih :(

kenapa doktor biasa x macam tuh kan?aku pun pelik..

-TAPI INI PENDAPAT PERIBADI SHJ..AKU YAKIN ADA DENTIST YG BETUL2 BAIK & COMPLETE PACKAGE KAT LUAR SANA-MUNGKIN NASIB AKU AJE YG X BERAPA NAK BAIK..!!

aku rasa next time kalo sakit g klinik gomen..kena membebel.kena marah pun x sakit hati sgt..sbb bayar murah..ini bayar mahal pun kena tiaw kaw-kaw..ini mmg mendatangkan marah!!

selagi leh tahan..tahan ajelah..kalo x tahan sgt baru ler hadap dentist!!


korang jangan jadi macam aku ok!!

kalo sakit cepat2 jupe dentist--aku nih selagi leh tahan..selagi itu aku tahan!!hehehe


05 April, 2011

bila mula sakit gigi...rasa nak mengamuk x pasal2!!

maafkan kehilangan aku sebentar
aku tgh menderita sakit gigi yang maha hebat
nak makan-nak minum x berasa sgt
minum panas rasa sakit..minum sejuk rasa ngilu
nak makan..mengunyah pun seksa yaaa amat
sgt disaster utk org kaki makan macam aku nih!!

sebenarnya kes geraham berlubang
kalo ikutkan mmg x leh nak tampal dah
kena wat rawatan akar
tp as usual si penakut macam aku..selalu ngelat
selagi x sakit berguling2 x mengongoi menangis
selagi ituler aku menahan

hr nih g normal GP amik painkiller
siap dpt antibiotik smp 2 jenis..gila apo!!

tp nampaknya kesakitan x rasa nak elok sgt
masih sakit..masih berdenyut2.
esok smg ada keberanian ala Superman nak mengadap dentist
mintak2 jupe dentist yg wat keja lemah-gemalai
hehhee...dasar penakut kan!!

betul @ x..tiap kali sakit gigi
rasa nak mengamuk x pasal2
sbnrnya dok runsing menahan sakit
jd bila ada sikit yg x kena 
harusler aku  mengamuk x pasal2..

haaii ler gigi..kesian kat aku

kanak2 ini jugakler pengubat sakit mama..tiap kali gaduh..2-2 mengadu pada momma..momma..kakak wat..momma..momma--adik gigit!!..alahai anak2..  

esok harusler aku MC lagik dgn jayanya
pipi dah mula swollen
dah x kuasa nak g opis kalo tgh sakit2 gini

kang boss mintak itu-mintak ini
harus pulak kena tengking dgn aku
nak wat m/mana kan..aku kan sakit gigi!!

doakan aku cepat2 sembuh yek
keja melambak kat opis
yg KIV yg URGENT..
boleh wat makin sakit kalo mengingat ..

apapun jupe lagik!!

02 April, 2011

yeaahh..mama bawak pg KL TOWER !!!

its been a long time request dr kak ain pd mama & papanya
actually dr zaman aku mgdgkan si auni lagik
bayangkan berapa lama daaa..tertangguh2 jadinya

bg aku KL TOWER mgkn antara tpt yg x berapa kita nak pg
pertama sbb setakat nak naik ke dect tgk KL xdelah menarik sgt kan
kalo yg dah biasa tggl tinggi2 macam aku..dah x interesting rasanya
tiket nak naik dect aje dah RM38 utk dewasa/RM28 utk kanak2 3 tahun ke atas
so mmg agak mahal sikit lah..kan!!

skrg selain nak naik ke dect setinggi 265m
naik lif ke dect amik masa 58 saat shj ok..
kat situ dah ada animal zone jugak
ada booth F1 stimulator lagik
dan jugak Pony Ride-naik kuda....

layan ajelah gambar2 amatur dr lensa Canon EOS60D
kena mengaji lagik nih..huhuhu



view from the dect..awesome

kak ain tercari2..mana umah kita .mama?

sessi bergambar itu wajib ok!

this kids sibuk nak memanjat tgk teropong..

masih x berjaya..hehehe

motif ? klcc shj..

yang bulat tuh apa yek?stadium agaknya..

sgt happy kanak2 nih..mama yg pening bila diorg main kejar2 atas dect..

parrot yg sgt jinak..ini di Animal Zone

kat Animal Zone--first thing yg akan nampak adalah big pythoon nih..geli-geleman aku..punyalah besar..instructor kat situ siap offer nak bwk kuar ular nih..kot aku nak bergambar..aku terus cakap "tima kasih ajelah"--mau aku demam 4-5 hari x kebah2 nanti..

tgk monkey!!
apapun..kak ain memang meraung2 masa masuk kat Animal Zone nih
dia mmg penakut yaaa amat..
almaklumlah animal zone ni x macam zoo
binatang2 wpun bersangkar bagai
tp macam gaya ala menyimpan pet dekat umah shj

sbb sgt hampir dgn kita
aku pun geli -geleman dibuatnya

apapun salah-satu tempat yang menarik
kalo x tau nak kemana sgt nak bwk anak2

utk pencinta alam--kalo nak jogging /menyusur alam
boleh jugak pg KL TOWER 
sbb hutan simpan bukit nenas jalan masuk melalui situ jugak
tp awas parking rate agak mahal sikit
td pg x sampai 2 jam kena bayar rm8..cekik darah!!

teringin nak pg jalan2 jugak
tp mengenangkan anak2 kecik2 lagik
harus postpone dulu..

kawan2..kalo rajin..ada masa..sila jalan2 ke KL TOWER yek..



01 April, 2011

lalalalalalalalala.....................

best weeii bila dpt mengMC kan diri dgn jayanya
dpt golek2..layan astro
sempat memusing KLCC seround-tiga round
tp x best sbb xde sales..GAP sales pun utk member shj..benci tau!!

malam tadi xtau kenapa dgn auni
selang 1/2 jam dia menangis melolong2

as orang terlebih maju macam aku
aku x caya sgt kot anak kena sampuk jin..setan
aku punya instinct dia x selesa @ dia sakit
sbb menangis macam sakit sgt

jenuh aku pujuk2..kudukung..tido pun atas dada
dr tido atas katil empuk smp melepek kat luar depan tv
tido atas toto..

auni start batuk,..agaknya dekat kul 3am baru dia mahu tido lena
aku & en papa baru leh lelap
kalo x macam lari pas baton

sat lagi dia nangis aku dukung
kali ke2 dia nangis en papa pujuk
kali ke 3 kak ain dah bersuara
"napa adik asyik nangis jer mama?"

haaiipppp alahai anak..
popok jugak nanti!!!


pg2 bangun..dlm kul 630am
elok pulak..xde nangis2..sengih molek
mandi air suam-minum susu..hantar g taska
sempat jugak aku g bayar yuran kak ain-tanyakan progressnya
sempat jugak kelek auni ke taman mainan pg2 buta
rumput pun basah dek embun lagik..punyalah happy dia !!

hantar balik ke taska sbb misi mdptkan MC belum tercapai lagik
dpt MC  nun lebuh ke KLCC..hehheh..

apapun..mmg misi nak merehatkan diri aje hari nih..

smg en papa x mintak wife dia msk dapor hari nih..wife penat nak rehat..
sila memahami ok!!

mau tido golek2 sama si auni lg best!!!






anyhow happy weekend kawan2..

esok hajat dihati nak naik KL TOWER.. xtau jd ke x lagik nih
kak ain dok ulang tanya 1 juta x dah rasanya
sian anak...