Pages

14 April, 2011

saya benci birokrasi :-(


harus jugak aku wat FB page  saya benci birokrasi nanti
tolong LIKE ramai2!!
aci?
aku sedang berurusan dgn banyak agensi 2-3 menjak nih
aku rasa naik fed up pun yea jugak




RHB INSURANCE


kisahnya berkenaan nak wat claim windscreen en vios yang retak 1000 baru ni..x tau pasal apa retaknya
aku pg tukar guna cash sendiri--mahal weeii!!lagi2 tgh2 bulan nih kan..
nak guna panel..RHB pulak yg bangang x kuarkan cover note smp ke sudah sejak renew nov lepas
macam hampeh!!


call RHB- tanya proses claim m/mana
dia pun jawab:-


bawak ic copy depan-belakang
bawak lesen copy depan-belakang
bawak gambar sblm kejadian& slps kejadian..nak smp 6kpg lak tuh..-nak simpan arkib gamaknya -
bawak geran pulak..-ini mmg buat aku marah sbb menyusahkan aku nak ke bank utk dptkan copy bagai..mmg macam hampeh!!


sedangkan sepatutnya this hassle aku x yah nak tempuh
kalo diorg hantar cover note pd aku
ini mmg isu2 menaikkan Bp aku jerk!!

MAYBANK AUTO FINANCE

nak mintak copy of geran en vios
call HP bangsar--diorg kata x handle
call KL MAIN-menara--trfr 2-3 round
dah dpt cakap..aku mintak fax aje copynya
smp ke sudah aku x terima

aku suh email aje--diorg kata leceh nak scan bagai!
mcm cilakak!!
alih2 dia call suh amik kat menara jugak
x ke menyusahkan aku all the way from PJ nak turun KL jugak
kata zaman IT..tp staff x berapa nak IT
FB pandai pulak..

mmg sakit jiwa!!


agak2 sikit hari lagik
mau aku dpt pakej darah tinggi-sakit jantung-

mati terkedang!!

subhanaallah..mintak jauh..!!



* tgh susah hati..si auni demam ..sian si kecik tuh!!

3 comments:

gadisBunga said...

SAYA BARU LEPAS RASA BENDE CENGGITU LAST WEEK. 3 MINGGU LEBIH UTK TLG SETEL INSURANCE, R/TAX DAN PUSPAKOM UTK LORI KOMPENI. SUWEY KAN?

Marsha~ said...

maybank mmg cilaka bab nak mintak something dr dia.. i dah terkena u!

Daddy Ziyyad said...

Birokrasi di Malaysia mmg tahap azab! Tak kiralah urusan gomen, mahupun dgn bank.
Dengan ketua kampung pun mcm tu!

so, dapat claim ke cermin kereta yg retak tu?