Pages

28 April, 2011

i hate packing !!

I will be heading to SIK tomorrow
and the most thing i hate most

is P.A.C.K.I.N.G!!


sebenarnya x tau / x pandai nak agak berapa helai baju nak bawak
x reti betul nak agak2 nih

kalo bawak baju auni/ain
boleh jadi smp the whole almari aku punggah
tau ajelah budak2..
kejap kang dia muntah
kejap kang dia tumpah air
kejap kang dia itu..dia ini

so aku selalu end up bawak baju budak2 mcm nak duduk sebulan

baju aku & en papa pun lebih kurang sama
tp x seteruk nak audit baju kanak2
itupun berlebih2 jugak bawak kain-baju

tuala muka..tuala badan..tuala lap
aaaiikhhh banyak benar tualanya

lagi satu benda paling aku menyampah
nak audit toiletteries yg setiap org lain2 jenis
menyampah betul!!

belum lagik bab ubat2 auni
ubat kecemasan kecil macam minyak panas-ubat mopiko-analgesic cream
ubat gastrik..
mmg memeningkan kalo jd org put on details macam aku nih

dan benda2 lain botol susu anak-bekas air
selimut anak sorang satu--kes x suka pakai lain punya
bantal busyuk lagik!!

bayangkan ajelah!!

apapun doakan aku selamat pergi & balik ok!!


mode : pening kepala!!

8 comments:

gadisBunga said...

semoga selamat semuanya. selama ni gb pack sempoi ja sebab belum ada anak lagi. hihihi~

Syahada Ahmad said...

sama jua. sha baru anak sorang pun sakit kepala pk nk packing barang, lyn anak dah 2, makin pening.

sebolehnya barang anak nk bawak sumer. :p

ayu said...

sama la lynn..ayu pun sama ...bila time nak packing tu, aduhai...malasnyaaaaaaa

Amiizaa2001 said...

sama lin...akak kalo prg mana2 satu bas pon tk muat penuh brg :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tula. if balik kg sokmo kene perli ngan hubby..Nak g mekah ke cik adik oiii...ahahaha dah tu semue benda kita rasa penting..ngeee

Wan said...

saya lagi benci nak unpack!! lagi satu benci nak membasuh baju2 kotor.. hehehe

PynGees said...

ha..ha...mmg itu la tugas kita sbg isteri & ibu ni kn k.lynn..sume kita yg nak kena pack...yg lelain tau sume dh settle... mmg tang baju anak x pyh ckp... better sediakan payung sblm ujan... klu baju anak, mmg gee akan pack lelebih. phm2 je la kn... baju bapaknya pn sama, biar lbh jgn kurang...pastu ditmbh lak ngan benda2 yg remeh temeh tp xleh dipandang remeh oleh kita...nnt kita gak yg susah...

papepun moga akak slmt pergi & slmt kembali & paling pntg 2 anak dara cinonit tu sihat2 spnjg b'cuti di sik nnt...

ComeyBelako said...

la...orang sik ka? mai la kulim :). i was there last december for Jalan2 Masuk Kampung with NGO Warga Kilang.