Pages

18 April, 2011

Palace Of The Golden Horses- vacation club !

setelah offer pertama tahun lepas aku reject mentah2
tahun nih dgn senang hati aku pergi jugak
itupun setelah agen tuh bersungguh2 menjemput & tawarkan penginapan percuma
baru ler aku kata ok..

spt yg dijanjikan aku smp dlm kul 8.40pm
terlewat 10m itupun sbb Besraya highway jammed semalam
daftar bagai..jupe agen pompuan melayu
sgt pandai cakap..PR mmg excellent

review hotel..review health screening centre dia
mmg awesomelah
mana ada hotel yg ada pakej health screening mcm nih lagik
dan dgn rangkaian hotel seluruh msia & overseas
mmg kalo x kuat iman harus jugak aku sign up semalam

pakej vacation club ni
kalo dgr dia cakap mmg berbaloi2 ler
ada penginapan percuma 7 hr setahun..
kemudahan percuma 365 hari(pool,gym,sauna..etc)
health screening percuma
dan mcm2 lagik ler..

dan harga pakej mmg gilerlah!!
rm25k paling hampeh pun!!
ada installment smp 6 tahun


 
aku mmg dah set  dlm kepala awal2
say NO..NO..NO..NO
wpun mcm2 dia bagitau..persuade itu-ini
aku still cakap no..no..no
this is not the priority
frankly said im here because of the voucher


bak kata suami aku
kalo kita amik jugak
sampai Akhirat nanti ... sapa nak jawab!!
berhabis bagai utk bercuti..nak menyimpan utk pg mekah..ada ke?
nauzubillah!!

ini dunia aje semuanya
banyak lagi benda yg harus menjadi kepentingan terutamanya pendidikan anak2
bukan asyik pikir nak berjoli katak!!

voucher yg dijanjikan
aku tetap dapat jugak-valid 60 hari
tempatnya - Country height kajang/Ancasa Al Suite resort-PD/Equatorial-Cameron/Perdana Resort -Langkawi
tp biasaler ada term & condition
x leh book on public holiday/x leh pakai waktu cuti sekolah-peak season sumer x leh
valid isnin- khamis shj
so mmg sgt2 hampeh disitu!!
apapun niat ikhlas wat entry nih
sapa2 yg dpt invitation
pg jer lah..wpun pakej offer terhad
mungkin leh carik masa sikit utk rehat2
sapa nak bg benda percuma kan?

ttg pakej vacation club tuh
bg  aku mmg sgt menarik tp sgt costly
tp utk org yang mampu..apa salahnya kan!!

apapun tepuk dada tanya selera!!




15 comments:

akma said...

saye pernah gak amik pakej ni dan pergi bercuti kat Country height kajang.. FOC je semua. BEST GILLER!!!

Tapi tue la available on weekdays je so terpaksa amik cutila...

ayu said...

pernah dah terima call sebelum ni..tapi, mmg tak mau dari awal2 sebab dah tau pakejnya mesti mahal2...

Daddy Ziyyad said...

banyak kali jugak dulu promoter vacation club offer mcm2..termasuklah yg Palace of GH ni..

Tapi benda2 vacation club ni, sebenarnya merugikan kita, percayalah.

secangkir madu merah said...

akak pernah terima beberapa call dari pihak vacation club mcm ni.. pernah pergi sekali di Palace of the Golden Horses..tawarannya mmg best ar.. kalau dgr pujukan diorang tu mmg cair.. tapi kita kena kuatkan hati..lagipun mana nak cekau duit beribu riban utk benda2 cam tu kan.. memanglah berbaloi tapi rasanya mcm tak penting sangat benda tu... byk lagi benda lain yg kena diutamakan.. sekali tu je pergi lps2 tu terima call awal2 reject.. takmo terperangkap lagi..

Amiizaa2001 said...

emmmm akak pon pernah pergi kats itu 9thn lepas...emmm meleret2lah mereka2 tu cuba paksa...:)

DrSinga said...

25 k?!
ngarutt je tu!!

Orkedanza said...

parents i member pvc(palace vacation club ni) ni..dah lm rsnye jd member..since i sekolah lg. klu ikutkan berbaloi la jugak jd member pvc ni. for us dlm bnyk2 vacation club..pvc among the best. kitorg ade jugak join club lain..tp vacation club lain x sebest pvc. customer service pun bagus. so far kalau nak buat booking xpenah ade problem ke ape. lg satu yg bagus psl pvc ni..boley tukar entitlemnt kita tu utk buat medical checkup sme yg memang kalau kat luar dah confirm2 mahal :)

sara said...

Aku pun penah dpt kol mcm ni byk kali sgt so aku dgn wife pun decide nk pergi. Baru je last mth, mula- mula ok pastu at last lain plak. Mmg la we all dh tau psl pakej yg consultant tu nk bg tau tp we all say NO NO NO kt dier. Manager dia masuk tp we all masih yg sama coz x nk tambah utang.. Dia x bg blik fk dulu. So kami pun ckp kami x mampu.. Aku masih ingt lg lelaki consultant bedevah dn sial tu.. Nama dia bermula dgn S, ckp dier dh lain mcm keluar la loghat Penang dia. Dier tnya" abg klu nk blik fk nk tnya org ke baik abg x pyh dtg, awat klu mlm-mlm nk main abg lena fk dulu ka?" terus aku bengang dh aku ckp " awak x perlu nk ajar saya coz saya dtg di jemput dn awak x berhak nk tnya soal tu.. Kurang Ajar!!! Terus kami nk blik, voucher x dpt pun x pe.. Tp dia nk bg jgak coz takut nt company mmg bg dier ckp.. Aku koyak je depan dia masa kt lobi tu. Aku dh serik x nk pergi jemputan mcm ni. Byk org ckp bdak sales yg skrg ni mmg sial x mcm org lamavyg dh pun resign... Moral of the story Tak Payah Pergi klu dpt jemputan mcm ni.. Duit kita punya suka hati la..

Anonymous said...

Salam, saya dah jadi member selama 10 tahun... actually RM25K untuk 35tahun... (bagi sesiapa yang tak tahu).. Bagi saya sangat berbaloi2... Dapat tinggal di hotel bertaraf 4-6 bintang... guna gym,spa,sauna,pool percuma selama 35 years... sometimes, saya jual entitlement saya... bolehlah buat duit balik...

Kalo x member memang leh booking dr Sunday to Thursday...If member, you boleh tinggal bila2 masa, Saturday,Sunday, Cuti Sekolah or during Public Holidays.. no problems.. Usually kalo Friday,Saturday, Eve of Public Holiday, room rate tinggi..Kalo musim F1, memang boleh wat duit ribu2.. hehehe...

saya pernah pergi beberapa club yang lain... tapi semuanya hampeh dan kena tambah duit..but PGH club sangat telus.. X payah tambah additional money for booking. kalo kena pon deposit masa check in.

For me, bercuti dengan family sangat penting.. Ini ialah untuk hadiah setelah penat bekerja..Why not entertain ourselve..kan?Anak2 pun suka... but still saving untuk pegi Mekah, of course ada! Tidaklah berjoli katak.. hehe..

by the way,if wanna know more, could contact me:

mumndadcare@yahoo.com

Selamat berrcuti!

ahmad zikron said...

dapat jgk..xjd members pn tapi dapat voucher free..hujung bulan ni pergi cameron highland..hehehe
sape nk bg mende free kn..kalau dapat call dari diorg pergi je,kalau diorg suruh jadi members cakap je xnk..lps mkn2,diorg bwk pusing2 dlm hotel tu,ambik voucher dh boleh balik..

Lin Lina said...

Saya dah join dan memang menyeronokkan....bkn stakat boleh guna kemudahan spt kolam renang,gam,sauna secara percuma tp boleh juga mendapat medical test dan spa layanan 5 bintang secara percuma...selain itu boleh melancong bersama keluarga secara percuma atau dgn bayar rm320 dah boleh duduk hotel bertaraf 4star keatas di negara Asia selama seminggu dan rm7++ unk hotel di eropah....untungkan....nak more detail cal me 0122747791...

putraboyz said...

kelmarin aku baru lepas g dgr tentang pvc ni..aku sbenarnya xtau pape ttg ni..tetiba je aku dpt call,diorg ckp dr palace hotel.diorg ckp no aku ni no btuah.ntah la dr mn die dpt no hp aku.so diorg ckp nk invite utk majlis berbuka pose smpena ulang thun hotel ni..aku quiry jgk la,nape tibe2 aku plak jd org bertuah.aku ngn wife dah syak ntah2 mcm mlm ke ape ke..so untuk sedapkan ati aku g jgk la.(nk berbuka kat hotel la kn).sblm 2 aku dah ckp awl2 kat wife aku..kalo diorg promote ape2 ckp je kt x berminat.sampai kat sn aku dilayan ok la..diorg introduse la program diorg..pas je bukak pose diorg bawak la nek cruise kat tasik besar sblah hotel 2.pas2 g tgk blik2 hotel diorg..mak ai bapak besar blk.1 mlm rm 1900..kalo aku xlah nk sewa blk hotel 1mlm sm byak ngn gaji aku..ish..no.no.no..last skali diorg nk dptkan feedback aku la camne,stuju x ngn pakej diorg..mak ai, pakej gold rm25k n diamond rm40k..tertelan air liur aku..pastu kn byar cash o kad kredit rm2300 kalo kt stuju tanda booking..aku pom ckp la terang2 aku berminat ngn pakej ni..tp masalahnyer duit la...mane nk cari duit cash 2300.untuk sedapkan ati diorg nk menunjukkn aku berminat aku bg je kat kredit aku tu untuk diorg swipe 2300 walaupon aku dah tau kad aku xpired..haha..xdpt la..nasib bek xdpt..kalo x melayang duit aku..so pastu diorg suh la isi feedback form n bg no tel kawan2 aku..so aku bukak la tepon aku tgk name mber2..aku bg je no mber aku..xbyak pom 5jer.so mane2 mber aku yg dapat call 2 nasib ko la yer..ko pegi je..bkn diorg pakse pom korg join..dgr dulu pas2 up to u la nk join ke tak..last skali diorg ckp nk bg baucer 2hari 1 mlm ..last2 mlm tu x bg plk..diorg ckp staff dio akn call keesokannye..xder nyer nk call aku sbb aku x join..aku try2 jgk call puan 2,tp xangkat pom..ni la melayu.janji kosong..tp aku masih berharap la diorg bg baucer 2.. blh la aku n wife g mlancong...papepon thanks la sbb invite aku untk mkn free kat hotel 2 ye..1st time masok sn..kalo aku sendiri nk g mkn hotel mmg lmbat lg nk...aku ni taraf mkn kat warong je..bkn mcm korg yg berduit...ok .bye2

ahmad zikron said...

kenapa pulak dia xbagi voucher tu?aku dh pergi cameron 3hari sebelum puasa hari tu guna voucher tu walaupun aku tak masuk pn keahlian PVC tu..

KAKMELAH said...

Hehe... saya pun pegi semalam... memula pegi karnival belia kat putrajaya.. diorg suh isi no fon dll.. konon ada cabutan bertuah.. then, diorg call ckp sy menang cabutan bertuah.. dpt hadiah voucher penginapan dll.. jemput datang.. luangkan masa skejap dgn diorg then diorg akan sampaikan hadiah voucher tu.. pegi smlm.. mmg mcm menarik.. 23k harga yg smlm.. utk gold pakage.. rm330 sebulan selama 6 tahun.. pakej untuk smpai 38tahun.. boleh guna 3 generasi.. anak cucu nt pn bleh pakai..bleh turunkan.. huhu.. maintenance 2 years rm438. tu ok je.. tp nk bayo 2.3k permulaan tu kami mmg tgh sengkek.. jd x join pn..dia mcm kompiden kmi akan join sbb dia tgk gaji ktorg lebih dr 8k.. huhu.. *dia xtau hutang pn banyak nk bayo.. wakaka.. then, ktorg ckp x mampu.. dia offer yg lebih murah.. 1.5k permulaan.. bulan2 rm295 selama 4tahun. pn kami tolak.. last2 dia bagi voucher.. tp voucher nye.. naik cruise dia buy 1 free 1 dengan voucher makan kat hotel tu dengan diskaun 50%.. mmg menipu.. kata cabutan bertuah nak sampaikan hadiah bagai.. mmg x bagi pun voucher tu.. **sebab dia msti sbb ktorg x join membership tu.. huhu..

Don Yoo said...

Jangan join tanpa reason...saya dah korban besar!
Anyway sesiapa kawan teringinn nak pergi bercuti, sila hubung saya, saya boleh let go murah murah utk penginapan di mana mana hotel!
sila hubung saya waja_iii@hotmail.com