Pages

20 April, 2011

maaf tuan tanah sibuk repair KPI :(

keja macam aku ni
mau x mau
kena repair KPI tetiap bulan
bukan aje bulan nak mengadap SKT
tetiap bulan kena tip-top
tetiap bulan kena on par @ lebih baik dr bulan lepas

bulan nih..bulan cerah terang-benderang utk aku
alhamdulillah

bukan nak menabik dada
tp utk seorang mama yg beranak dua
yg kejanya wajib MC sebulan- 2x
huhuhu
yg langsung x leh bagi komitmen utk stayback bagai
yg langsung x leh kompromi dgn keja lebih-yg bukan dlm bidang tugas

ini mmg pencapaian agak baiklah!!
tepuk tangan laju2 utk diri sendiri!!

aku cakap terus-terang
aku akan sampai keja cukup2 time
balik seminit aje lewat dr waktu balik
dah duk depan lif opis

motif ?

mahu mengadap anak2 makan
mahu melayan en papa berceloteh
mahu melayan badan yang letih

dan mahu membereskan keja rumah rutin setiap hari

apapun x mo mengeluh banyak2

to being career women is a my wish
to being a mama is a fully blist

to being  both of them is a more than everything

but if i have to choose either one is good to be kids around & lets go the stress at work ..
lgpun banyak pahala utk isteri dok umah ni
kurang dosa gossip
huhuhu!!

apapun salute utk FTHW
anda mmg betul2 beruntung dr segala segi
dr segi masa-kualiti & ketenangan hati
wpun keja 24jam x berenti

apapun smg suatu hari en papa murah rezeki
so aku leh dok umah jd FTHW
dan goyang kaki tinggi2


its good to have kids around..

kalo kwn2 mcmmana
mesti sedikit sebanyak akan rasa apa yg aku rasa agaknya!!

8 comments:

gadisBunga said...

auni dah besar.... :D

Daddy Ziyyad said...

pada pendapat awak, KPI ni benar benar bagus ke? atau lebih banyak menyusahkan pekerja?

~saya pulak kalau boleh nak jadi FTHH...ekekekeke

Daddy Ziyyad said...
This comment has been removed by the author.
PynGees said...

salam..

k.lynn...

Gee angkat dua2 ibu jari tanda SETUJU!

secangkir madu merah said...

sabar je lyn, wanita yg berkerjaya spt lyn terpaksa menempuh ujian yg sebegitu, bekerja dipejabat waktu pejabat dan sambung bekerja di rumah pabila sampai rumah, mana nak masak, uruskan kain baju, mengemas rumah, melayan anak dan juga melayan soami..ish penat2.. tapi byk ganjaran pahala yg menunggu lyn...

akak pernah bekerja dulu so akak tahu sangat macamana penatnya org yg bekerja, tapi akak untung sbb duduk hampir ngan rumah mak, anak2 mak yg jaga, selalunya balik je keje dah siap kenyang makan kat rumah mak baru blik rumah hehhehee.. hampeh je kan.

Syahada Ahmad said...

saya juga merasakan yang sama di sini.;-)

dulu, sebelum ade anak, keje is number one, kdang2 masih ade kat ofis kul 1 pagi, it doesnt matter, and alhamdulillah, asben faham, siap dtg ofis skali temankan buat keje.

tp skang, dah ade anak, family no. satu. seboleh2nya, keje akan disiapkan segera sbb xmo dah stayback, pukul 5 je dah ade depan mesin punch card. ;-)

Biarpun orang kata saya ni xde komitmen, sbb yang kata tu mmg x berkeluarga, so xleh salahkan mereka sbb mereka memang xkan faham.

Kalau kena pegi kursus, meeting jauh2 pun, klau boleh nk elak sangat, tp takut orang cakap "ingat ni ofis bapppak kau!", so kadang2 kena akur jugak.
Saya yang menurut perintah. ;-)

Cita-cita saya ialah FTHW. :p

Jiey^Mien said...

Lyn, thanks coz sudi bertanya khabar..
=)

Doa yang sama Lyn, harap2 encik somi ada rezeki lebih so that Jiey pn takyah keje.. =)

littlehumblelynn said...

gb;
ayat klise nya mama dah makin tua :)

drdaddy;

utk jabatan sayang bekerja KPI sgt penting doc...FTHH? dr bukak klinik sndr lah..hehhee

gee;

kamu mmg fully supporter kak lin no 1!!

kak scm

wah!! untung mak jaga anak..mak lin dah uzur..kalo boleh mmg xnak menyusahkan dia,,,dia nak jaga cucu dia..lin yg x bg..penatnya kak ,keja & ada keluarga ni..tp lin anggap ini jugak satu ibadah.,.

tp happylah akak skrg ..dah dok umah sepenuh masa kan..jelaous!!

syahada;

tq drop by :)
begituler kita..keja besar mana pun..bila dah ada anak..anakler priority paling utama..smg suami kita murah rezeki hdknya..amin..

jiey

yea lah jiey..doakan suami2 kita cepat naik pangkat-murah rezeki..kita leh dok umah jaga anak kan..

tq drop by :)