Pages

31 March, 2011

ini betul-betul stress namanya :-)

akhirnya berlalu jugak dgn jayanya 31-mac 2011
rasanya terlalu lama bulan 3 nih kan
rasa mcm lumba-lari -sesak dada-
nak menghabiskan sebulan 
gara2 repair KPI yang ala2 ke laut jugak bulan nih..huhuhu

esok..ada hati nak merehatkan diri
bergolek2..berguling2 dgn anak2..

apapun kalo boleh mmg nak rehat sgt2..
penatnya tuhan aje yg tau

kan best kalo leh lepak2 sama2 anak2 je
alahai...bilaler nak leh jadi FTHW nih agaknya..
sedikit-sebanyak pernah terfikir jugak
smg dipermudahkan hdknya suatu hari nanti..


layan anak2 sambil layan tekak yg berhantu makan tomyam!!


boss..esok saya MC aci?
kasi ler saya can..saya keja macam nak beli opis bulan lepas

ini bukan April Fool
ini betul2 punya..xde tipu-tipu

boss kasi ke tak kasi ke..
saya tetap nak cuti ok!!

saya stress,migrain sekaligus !!
saya perlu rehat..kalo tak saya leh kena heart attack macam nih
"ayat x boleh blah.."



* agak2 gp kesian x nak bg MC esok..huhuhu!!!









30 March, 2011

RESTORAN SABA-SETIAWANGSA

as usual entry tertunggak
bulan ni mmg aku x banyak masa nak ngadap lappy
nak jengok2 pc kat opis pun x de maknanya
keja macam nak jadi GM ok..

ini penangan citer adik ipar
yang dok promote makan nasi mandy dkt restoran saba
aku nih sbg mana sedia maklum
pantang dgr citer tpt makan yg best,,yang yummy..
harus terjah!!

layan aje lah gambar cikai aku tgkp dr handphone aje ni

entrance..maaf gambar kabur!!kamera hampeh..


masa nak bayar kena tunjuk kad nih..tp bukan kad kredit ok...

mandy chicken rice -harga rm12.90..sgt yummy..recommended!!portion sgt banyak..aku makan x habis..ada 1/2 pinggan shj...teringat2 ayamnya yg juicy inside..nasi yg wangi,,sedap weiiii!!!

beef tikka--harga kalo x silap rm17.90--spicy..kalo org yg x suka berempah sgt..mungkin x kena tekak..tp juicy sgt dagingnya!!wallllahhhhhhhhh..

overall..first time try
aku leh kata agak SEDAP jugak
rasanya ada websitenya jugak--tp sila google ok
ada 2 cawangan 1 di cyberjaya & 1 lg di setiawangsa
kindly make reservation dulu

sbbnya wpun pg hari keja agak ramai jugak time tuh!!
cawangan setiawangsa betul2 depan lrt setiawangsa
seberang jalan shj..

harga--masih munasabahler bg aku!!

mandy chicken anyone ?

* tetiba aku kesat air liuq..teringat2 kat Saba..aaaiihh x sabar jadinya,hehhee--jangan marah!!







29 March, 2011

alahai tuan rumah.....

bila menyebut ttg tuan rumah rasa sesak dada pun  yea jugak
kalo dulu tuan rumah serabut dgn penyewa
skrg sudah terbalik..

tuan rumah aku nih
kalo sebut nama--anak somebody ok!!
so x payah reveal. kat cn..kang kena saman

cakap x pernah kecik2..cakap berdegar2
bak kata org ayat memanjang x leh blah

baru nih inform yang ktorg xnak renew tenancy agreement
nak move out this coming JUNE 2011
dia argue "bukan ke contract 2 tahun?"
wth!!
mana ada org wat tenancy agreement continuous 2 tahun..mesti 1+1 year..if applicable
ke x baca agreement cik kak !!

when we talking about deposit rumah yang bukan sikit rm2k+
kalo org lain mungkin sikit..bagi aku sgt banyak ok!!
dgn harapan 3 bln terakhir nih
kitorg x payahlah bayar sewa..just debit aje dr deposit yg kitorg bayar
she refused ok!!

dia cakap..just pay off like usual
she will repay back after we move out
tapi pompuan nih cannot be trusted!!

last time masa we all nak move in
nak fixed in grill..berchinta weeii!
at last grill yang maintenance fix -in kitorg yang bayarkan duitnya
mmg jenis xleh nak percaya sgt

aku sengaja propose utk suh owner nih potong aje duit deposit umah tuh
utk sewa 3 bulan nih.
sbbnya aku tahu dia ni bukannya berduit nak refund duit deposit tuh pun

mmglah ada tenancy agreement
tp takkan pasal 2k+ lebih nak turun naik court pulak

bak kata en papa..kita ikutkan aje
we have enough fund to pay off lump sum utk 3 bulan sewa

in case abis june we move out
dia still refuse utk pay off the deposit 2k+
kita hold ajelah kunci rumah dia

owner nih dlm cerdik ada jugak bodo blur dia nih
kunci rumah utama & pendua
2 set ada kat aku..

kwang..kwang..kwang..

apapun tggu & lihat aje..
apa kesudahannya


agak2 stress kita wat gini ok!!

28 March, 2011

anak x sihat..mama yg lagi sakit sebenarnya :-(


kan best kalo memanjang BB xde
kan seronok kalo dia memanjang o/s
kan heaven tetiap hari gini

bekerja ala kadar
melayan internet terlebih2 kadarnya
kejap blogspot..kejap google..kejap mudah.my..kejap lagi itu..ini..wahhh heaven!!

hari ni masuk keja sedikit lewat
x smp 10minit pun lewatnya

alasan :- hari nih terpaksa htr ain & auni ke rumah mak
kak ain demam..batuk2..aku lak semalaman x berapa nak tido
anak2 meragam secara berjemaah,..en papa sedap aje tido berdengkur..
so smp 3x en papa kejut pg ni ..baru terbuntang biji mata..ngantuk weeiii!

smp umah mak..sempat melayan mata
anak2 terbangun..meragam x pasal2..
pening pala aku!!

kali nih kak ain nampak betul2 x berapa nak sihat
masuk hr nih demam dh 3 hari on & off
makan ubat..turun kejap temperature
few hours later naik balik temperature dia
a good things dia sendiri amik temperaturenya sendiri..
bila kuar lampu merah..dia akan bgtau aku..

so esok kalo still macam tuh
aku prepare utk  EL
will taking her to paed
batuk pun semcm kuatnya..sabtu lepas bwk g klinik..gp kata dah start wheezing
so agak risau sebenarnya!!

apapun pray for the best
prepare for the worst

semoga x melarat sakit kak ain
kesian pulak tgk dia melepek aje

25 March, 2011

bersalin anak sulung--kerajaan @ swasta ?


sekadar pendapat peribadi
tak melibatkan sesiapa pun..lebih kpd pengalaman aku yg bersalin kedua-dua puteri kesayangan aku

pemilihan hospital bersalin terutamanya bg anak sulung
aku rasa kena wat seteliti yang mungkin

banyak perkara yang perlu ditimbang baik buruknya
antaranya :-

  • kos bersalin-kalo kat govt utk kakitangan kerajaan mmg lah teramat murah,utk kakitangan swasta kalo pg hospital baru kena bayar deposit jugak rm300-rm500( kalo x silap) itupun dibayar mengikut kelas..still dlm kos yang kita mampu nak bayar jugak..tp kalo bersalin kat HKL..mmg x mahal mana pun mengikut cerita kwn2..kalo di swasta harganya mungkin lebih tinggi..selalunya kebanyakan hospital ada offer pakej itu-ini..kita tinggal pilih aje..rm1k+ hingga ke rm 5k +..selalunya offer terhad untuk bersalin secara normal @ SVD ..
  • jarak dgn tempat kediaman
  • kemudahan lengkap di hospital (tabung darah,keperluan mencukupi,kepakaran )
  • kredibility hospital itu sendiri
itu yang paling asas rasanya

bagi aku utk pengalaman bersalin pertama-of course :-

  • kita zero bab pengalaman-kita mahukan pengalaman bersalin yg selesa ,x nightmare sgt kot!kalo boleh sumer nak yg ok..dr segi katil nak dok menahan sakit..petugas nurse yang melayan-makanan..environment sumer nak tip top kan!!
  • kita x tahu samada kita leh normal @ terpaksa kena c-zer at the end
  • pendek-kata banyak benda unexpected kita akan hadap utk first time labour nih..so kena kuatkan hati & hadap aje ..

bagi aku yang x berapa nak ada nih -first time bersalin kak ain-di hosp putrajaya..
macam ayat diatas--aku takut in case x leh deliver normal kena czer-- so mana nak cekau duit ribu-riban kan..

a good things kat situ :-

  • selesa--katil 4 bedded
  • wpun sakit bersalin hampir 17jam--doktor x serabut paksa aku utk c-zer sbb bukaan masih normal wpun 1cm amik masa 5 jam--aku lak kena induce that time..water beg leaking  dh 4 hari
cuma bab servis agak kureng lah--aku kena marah2 masa berguling2 sakit atas katil..kena paksa berjalan utk mempercepatkan bukaan smp aku terjatuh tepi ward..kena herdik bila tanya ttg painkiller..-seharusnya aku yg bersalin sulung mmg aku x tahu masa mana sepatutnya aku req painkiller..bila aku tanya -nurse jawab " time nih tak payah mintak painkiller dah..tggu awak beranak  shj "--wth**

bagi aku sepatutnya--ada briefing awal ttg bila sepatutnya kita req painkiller-proses bersalin-tempoh/jangka masa bersalin--tp aku nan ado!!yellek..

bayangkan aku bersalin kak ain 17jam induce --tanpa apa2 painkiller smplah masa utk labour itupun 30minit terakhir aku hanya dpt gas  antanox shj..so very traumatic episode utk aku..

dan bersalin di situ mmg x leh nak pilih mana2 doktor..serah ajelah diri ok..dan aku shameless claim- the doktor is guy wpun dia ala2 sutun--lembut gemalai..apapun still guy ok!!

apapun sumernya selamat & aku bersyukur wpun sakit sgt lama-aku leh jugak go for normal birth..

bersalin no 2-hospital swasta

  • aku leh pilih gynae sndr
  • aku leh pilih single bedded
  • boleh pilih mana painkiller yang aku nak guna--tp aku x amik pun epidural..aku amik yg light one shj..tp lalok lepas amik
  • tiada paksaan suh aku berjalan tgh contaction
  • sumernya berjalan secara semulajadi
  • berpadanan dgn apa yg aku bayar--mmg puas hati
  • wpun still induce labor-aku hanya sakit dlm 3 jam shj..then selamat melahirkan auni dgn jayanya..
  • post natal care--sgt memuaskan hati!!
apapun bagi aku--point disini aku membebel bagai nih
kalo 1 st time labour--kalo mampu pg ler private tp pilihlah hospital yang betul2 ada kredibility,bukan hospital dok fikir untung shj..atau dok pikir nak c-zer patient aje memanjang!!

govt dr segi push to limit utk patient bersalin normal mmg aku x nafikan--itu yg paling aku puji..selagi keadaan x mengancam wpun berbelas jam aku contraction--aku still dipaksa utk normal..itu mmg aku puji sgt2!!

aku rasa govt pun dah banyak yg ok skrg nih..cuma masa aku tuh cuma kes terpencil tp still menjadi titik hitam dlm sejarah hdp aku..aku smp serik nak beranak..sbb tuh ain lambat dpt adik..

jgn jadi macam kes kakak aku..x psl2 kena c-zer sehinggalah anak ke 4--doktor dah c-zer anak sulung--so smp ke 4 kena c-zer jugak sbb doktor x nak amik risiko..

pity her!!

apapun tepuk dada tanya selera ok!!

kalo boleh dr awal2 tahu mgdg g wat survey kaw-kaw..
buat simpanan & contigency plan awal2..

apapun yg penting doa banyak2 smg dipermudahkan semua segi..
Allah itu maha mendengar & sgt murah hati ok!!

utk kwn2 yg menanti hari--selamat bersalin ok :)

entry nih khas utk opis mate --wpun lain dept..sgt suka tgk dia tgh preggy 32w..cantik sgt2!!

24 March, 2011

JJCM - BORA OMBAK -AMPANG

tiap kali hari gaji
mmg akan wat muka seposen pd en papa
paksa makan yummy2 sikit

hajat di hati nak ke Tanjong Seafood -Ampang Waterfront2
tp jalan sesak sgt
en papa kata kita g bora ombak aje lah mama

jarak sepelaung dr umah aku ok..
tp x pernah terasa nak pg pun
org nak belanja..kan..so terus angguk laju2..huhuhu


en papa & kak ain...

entrance chantek!!

tempat makan bersila-siap ada bantal nak golek2..huhuhu!!

waiting order..kami pilih meja makan bersila..

 topeng muka yg menakutkan si auni!!

xde orang sgt...lengang masa nih..

 sweet & sour fish fillet

as usual tomyam its a must!!

salted fried kailan

teruja tgk lampu..verangan nak letak kat umah sendiri nanti!!

waiting bill..

auni yg mula mengantuk..

kalo ikut kawasan..mmg kalo x pandai area ampang x berapa nak jupe
agak tersorok-tp sebenarnya dkt SUNSURIA SPORT ARENA kalo x silap namanya

bagi aku food taste--kalo ada markah 10..aku mungkin bg  5/10
tak berapa kena dgn tekak aku

tomyamnya rasa "manis  & masam"-the taste was not blend well ikut tekak aku ler
salted kailan--biasa2 jer..
sweet & sour fillet fish--biasa aje..x de yg menarik
but the portion mmg berbaloi2..banyak jugak

harga--aku rasa xdelah mahal sgt..
just normal macam others fine dining kot

apapun utk couple nak dating..aku rasa tpt nih sesuai kot
banyak tempat menariklah..
kawasan cantik..design ala bali
siap verangan dgn en papa

"bila kita nak dating kat sini papa"

apapun dialu-alukan utk mencuba makan disini..mana tahu lain lak rasanya kan?


later will make entry pasal restoran makanan arab
x dan nak upload gambar lagik
tau aje berukband macam siput!!

























auni & her milestones at 19 months :-)

sepatutnya entry ni aku wat last week by 17/3
tp as usual sibuk sesgt2
lgpun minggu lepas kan bertapa kat dungun
berukband macam hampeh!!


berat auni skrg 11KG !!
sila percaya ok..
tp aku tgk dia x delah beria makan sgt mcm dulu
x tau lak kalo kat taska dia mahu makan
kalo telan yogurt..suka sgt2!!

x banyak perbezaan dgn bulan lepas
cuma perasan auni sgt suka BUKU..terutamanya buku kak ain
bingit telinga kalo kak ain berebut buku dgn adiknya

auni jugak suka melawa
segala parfume,lotion,bedak,lipstik
sila sorok jauh2.. kalo tidak patah ler lipstik aku
dah ler mama kedekut beli lipstik
selagi x habis selagi itu ler aku x membeli..huhuhu

alhamdulillah kesihatan auni bertambah baik
dah x demam melarat2 macam dulu
next ENT check up 12/4

hrpnya auni akan kekal sihat hdknya
dan membesar bagai JOHAN!!

fav word skrg nih NANAK..
sumer benda taknak..hehehee..

kesayangan papa,kemanjaan mama & kak ain!!

23 March, 2011

SKIM RUMAH PERTAMAKU :-)


Masih berkisar ttg isu rumah 
So jangan muntah darah ok!!

 
Aku yakin ramai yg tahu ttg skim rumah pertama

Yang dilancarkan oleh kerajaan dlm pembentangan bajet 2011

Sgt menarik utk golongan muda utk memiliki rumah pertama

Tapi x berapa nak mampu utk let go deposit paling hampeh pun 10% kan!!

 
As usual banyakler  T & C
aku letak link kat sini ok 
 
 
 
tp utk kes beli umah 2nd nih
aku rasa nak taknak kena gak letgo duit  dr poket sendiri
sbb just before nak sign snp as purposes utk arrange bank loan
kena jugak bayar pd owner tuh..
 
mungkin kalo lulus loan pun..
bank will refund back rasanya
x tahu pulak kalo ada situasi dimana  boleh pending payment pada owner
kot ler leh dpt guaratee letter drpd bank kan..
itu hamba x berapa nak pasti..mintak maaf!!
 
banyak bank yang terlibat
most of the bank yang ada kat malaysia nih rasanya
 
meh aku letak link lagik.. 

rasanya utk pasangan yang baru kawin
kalo leh beli umah cepat2
jangan menyewa lama2 macam aku
rugi sgt2!!

biar mahal sikit pun kita bayar bulan2..
janji bayar rumah sendiri bukan rumah org!!


*terkedu dgr berita borak barrack obama menang hadiah nobel..hilang akal apa?

22 March, 2011

step 1- done :-)

jangan menyampah kalo tergodek blog hamba
sumer berkisar ttg isu RUMAH
ini mmg isu semasa smplah rumah idaman menjadi milik mutlak aku & en papa

semalam dah bayar deposit
dgn tangan terketar
bukan apa taknak apa2 terjadi dgn duit sebanyak itu
smg menjadi permulaaan yang baik

hari nih menjadi urusan en papa
utk turun naik-tangga bank
aku paksa pg merata bank
hantar proposal loan sebanyak mungkin
mana cepat proses & mana yg lebih offer pakej menarik
itu yang kami akan amik
apapun smg urusan dipermudahkan Allah hdknya

sekarang tgh berkira2 mencari lawyer
sapa2 ada advice utk lawyer yang bagus..yang leh wat keja
yang cpt wat proses sumernya
harapnya leh tinggalkan di kotak komen ku
jasa2 kwn2 sgt dialu2kan..
tq in advance :-)

apapun semoga kali nih berjaya hdknya

tgh mengorek tabung cap ayam--nak prepare legal fee!!fuhhh!!

21 March, 2011

semoga Allah mempermudahkannya :-)

fuh kanan fuh kiri
angkat tangan tinggi2
semoga kali nih berjaya hendaknya...
amin..........



malam nih akan jupe agen rumah
nak bayar deposit booking 2%
mmg x banyak sgt
tp sebulan gaji aku gak weeiiiii..huhuhu!!

harapnya x burn gitu aje
smg loan processing xde problem
smg dpt sign SNP dlm tempoh sebulan nih
smg dipermudahkan segala2nya

mmg remeh urusan jual beli rumah 2nd hand nih
nak kena wat survey
nak mengadap 3rd party--agen/owner
nak kuar duit yang ribu-riban
nak siapkan itu-ini

tp nak wat m/mana nak beli umah baru
nun jauh hujung dunia..kemudahan pulak nan ado x ado jerk

apapun kali nih aku TAWAKAL aje
kalo mmg itu tertakluk rezeki aku & anak beranak
mmg akan jd hak aku jugak!

doakan yek!!

20 March, 2011

random !!

baru shj lepas melepak 3 jam setelah tiba dr dungun
alhamdulillah..perjalanan  sgt smooth..
highway x jammed macam raya cina hari tuh

sempat menyinggah ke KWSP Dungun
sgt x sangka..1st time pg pejabat KWSP orang ada 2 org jerk
kalau kat KL nih..mahu berpuluh org on queue

banyak sgt post entry tertunggak
agaknya masa mmg x mengizinkan sgt bulan nih
nak update  citer short vacation kat lumut pun x smpt lagik

esok kembali bekerja stlh lama bercuti
bulan nih rasanya macam nak let go
tp sayang pulak..
so akan diusahakan sehingga ke hujung bulan 

esok akan bangun awal2 pg
kembali ke rutin asal
menyiapkan breakfast kak ain yg akan masuk kindy balik esok
kembali bergelut dgn homework kak ain semula
agaknya sbb ituler kerajaan umum cuti sekolah
spy mak-ayah pun boleh cuti jugak!!

2 hari lepas sempat ke baby centre
sbb nak beli botol susu auni lagik
sbb hanya bwk 1 botol aje balik kg
x sangka BPA botol habis atas rak..
gara2 kerajaan haramkan botol PP
as ramai yg tahu..botol BPA nih mahal

agaknya kerajaan kena fikir semula utk penetapan harga kot..
just an opinion :)


ok..selamat bekerja semula
esk confirm massive jam...

so bwk2 kuar awal ok!!

episod setiap pg-sementara tggu mama bersiap dia sempat tido dulu wpun dah siap beruniform..haaiii anak..













17 March, 2011

entry lepas geram :(

geram sgt2!!!!!


Entry lepas geram entry x puas hati

Sapa2 yg x mo baca sila pangkah kat atas
Apa2 ayat yg terTAIP di bawah faktor tuan tanah
Tgh TENSION..tgh rasa nak MAKAN org



Minggu nih minggu review rumah non stop
Minggu aku paksa en papa wat keja secara max
Almaklumler kami masih xde prospect rumah utk dibeli lagik
Sedangkan aku sgt takut duit yang ada utk bayar deposit rumah lebur ke tempat lain
Paling takut ok!!



So kembali kepada cerita review rumah lagik
Rumah pertama yg kami review adalah si kaw seri kembangan LEP
Melalui agen hartanah
Rumah itu ada tenant
Tenant melayu kita

Sgt poyoooooooooo!!


Belum apa2 dia dh bagitau
Rumah itu ada leaking sana-sini
Ada crack situ-sini
Rumah kecik..gitu bagai
Mmg cilakak!!mulut macam longkang..




Bg aku as future buyer
Biarlah aku wat review sendiri dahulu
X perlulah ko nak wat ayat gitu-gini
X perlu nak influence future buyer


Dia kan ada mata..dah bijak pandai nak tgk jenis umah yg dia nak beli

Mula2 mmg nak proceed with that house
Tp kata en papa kita g review umah lain sikit
Sbb built up rumah tuh dlm 1200kps shj wpun 4b 3bthroom


So x nak wat keja terburu2
Review 2nd house
Rumah ni agak besar sikit built up 2k+
Mmg dream houselah kiranya
Tp kawasan agak jauh sikit
Tp x menjadi masalah sbb dihubungkan dgn highway MEX
So mmg kira ok


Rumah ni ada tenant jugak
Bak kata agen-owner umah dh paksa dia move out
Sbb owner x mau renew tenancy agreement dgn dia
Sbb mmg owner nak jual aje rumah tuh
Jenuhler agen nk dptkan waktu yg sesuai


Malam x boleh
Siang boleh tp hanya 9am-915am..
Oklah..kita consider..dah umah tuh dia duduk kan

Ini mulut lagi macam hampeh!!
Belum apa2...
Dah cakap umah banyak anai2..
Leaking sana-sinun
Cracking itu & ini


Hello…cakap je lah ko takut kalo aku beli umah tuh
Ko kena blah cepat2 kan..!!


Perangai org melayu yg paling aku menyampah
Busuk hati!!Tak sedar diri
Wth!!



As review the house was x bad
Mmg ada kurang sedikit
Mmg adatlah beli umah 2nd hand
Mmg nak taknak kalo kita nak duduk selesa
Kenalah kuar modal lah sikit utk fixing apa yg patut




So mengikut gerak-hati
Aku & en papa will proceed with that house
Smg kali nih mmg tertakluk rezeki kami..


Moga2..


So cik puan –anakdaratua—sila alert ok!!
Cepat2 carik rumah lain


Apapun semoga dipermudahkan segala urusan aku hdknya


Amin……….


**abaikan orang tgh sakit hati nih..blog tempat lepas geram aku !!








13 March, 2011

just quick update !!

baru shj smp dr lumut
sgt penat..

bilalah PLUS nak wat highway dr KL-LUMUT terus
tanpa melalui jalan kg-all over dr BIDOR-TELUK INTAN-baru smp sitiawan-lumut
appx around 5hrs dlm keta
kalo dlm keta thru higway x terasa sgt penatnya tp bila ikut jalan kg
aku really flat!!!
penat -semput..melihat en papa potong keta depan tanpa segan-silu
en papa mahu sgt wife dia mati terkejut gamaknya!!
sgt marah!!


2 budak2 nih lagik penat..!!


will update later
about this weekend getaway

kak ain sgt excited bercuti kali ni

ayat dia "kenapa kita tido hotel lagi minggu ni mama?'

dan siap smbg "minggu depan kita nak tido hotel mana pulak mama/"

hehhee...banyak cantik muka ko ...sayang ooihh!!

tggu mama bukak kilang cetak duit ok!!


apapun smg banyak masa nak update lepas nih


esok - smp rabu akan keja beria2 macam nak mati

sbb khamis will start on leave-will heading to terengganu lagik!!
tipikal plan setiap kali cuti sekolah kan..

apapun selamat bekerja kwn..
esok for sure jalan lengang kan...

happy monday kwn2!!

12 March, 2011

last minute :(

gara2 x confirm nak pg berjalan awal minggu baru nih
sbbnya si kecik  auni x berapa nak sihat
so semalam baru confirm nak berjalannya
so kira jadik nak g wedding smp ke seri manjung


pg2 nih terhegeh2 call sana-sini
gara2 nak booking hotel
call 4* hotel-->>penuh -mentang2 cuti sekolah kan
call 3* yang terdekat penuh jugak
alih2 jupe ctc number hotel yg x on list
sblh hotel yang aku nak sgt2 tuh
so kira jadik jerlah........


dah nama pun last minute kan
sumer pakai sebat
sumer main rembat
gara2 planning ikut aci redah
asalkan ada pool utk kak ain..utk si kecik golek2
jadiler


mama-papa x heran sgt as long as boleh berehat tido dgn lena
safe & sound!!


ada sesapa nak berjalan smp ke manjung dgn aku
jom kita konvoi sama2


doa banyak2 smg PLUS x tersangkut dgn jammed......


sgt fening kalo jammed
sbb anak2 akan bertukar menjadi dinosaur mengamuk
dan aku bila2 masa leh jadi raksasa gorgon

ihsan: pak google
selamat bercuti kawan2!!
jupe lagik...

im still here :-)

maafkan kalo ada yg tertanya2 kemana aku menghilang
tak kemana pun..
badan x berapa nak sihat
batuk2..severe sore throat smp hilang suara
berjaya mengMC-kan diri smp 2 hari..

so natijahnya macam nak let go KPI bulan March..huhuhu
so far Auni nampak bertambah baik
that day ke tawakal jupe paed
terpaksa auni telan antibiotic smp 2 botol
sbb Otitis media-ear infection dia mula dtg semula
tp nampak mcm dah kering sikit pg nih
itupun jenuh memujuk utk dicuci telinganya
jenuh bersilat nak letak ubat telinga "sofradex"

tp kalo nak anak sihat kena buat pekak telinga..kena buat buta mata
xleh ada rasa kesian wpun dia meronta2 menangis
bak kata adik aku "biar anak nangis..jangan kita yang nangis"


both of them loved this play area very much :)

esok kalo xde aral will taking a long journey
attend wedding smp ke perak
mungkin kami sefamili akan menetap di sana barang semalam
so baru selamat packing apa yang patut

biasalah nak pgnya semalam
beg  baju macam nak duduk seminggu
biar banyak jangan kurang...
lg2 bila melibatkan baju budak2..


banyak benda nak membebel
tp mata sgt mengantuk setelah telan ubat batuk
makan antibiotik ..

dgn harapan cepat2 sihat & bekerja mengikut momentum minggu hadapan
malas nak stress2 keja
buat aje mana yg terdaya
keja smp bila pun xkan habis kan...

apapun have a nice weekend sumer :)


akan BW pelan2..berukband macam siput ok!!




























08 March, 2011

she's not feeling very well :(



si dompok mata bulat kesayangan mama :-)


auni turn 19month this 17-3-2011
sebagaimana yg dijangka
flu jahat yg singgah hampir 5hari
telah  mengembalikan ketakutan aku

so esok will take her to paediatrician
dgn 1001 doa smg sumernya x melarat
smg dia sihat2 hdknya..

hasil tembakan drpd amatur :-)

supaya boleh notti2 macam selalu
supaya aku cepat2 senang hati


kalo auni sakit
nak pg keja pun 1/2 hati
nak makan pun aku dah x selera
mcmmana nak maintain KPI kalo badan aje kat opis sedangkan seluruh jiwa & raga teringat anak kat taska..kan...!!

masih fobia dgn kes auni & hospital sepanjang tahun 2010

moga2 x melarat yea sayang mama..







mode : susah hati !!



bila aku mula bercakap sorang -sorang :=)

Kesian kat blog terchinta
Tuan tanah tgh sibuk berjuang di medan perang keja
Sbb bakal bercuti on – off bermula minggu depan
Jadik nak menyiapkan keja mencantikkan KPI bulan ni spt 2 bulan lepas
Spy hujung tahun leh tgk skor SKT meletup kebabom..

Huahuahua



Bulan 3 penuh planning itu-ini
Antaranya nak g wedding smp ke seri manjung
Nak balik kg  di dungun
Nak g merayap bukit gambang resort lagik
Ada hati nak merayap Matta Fair ..


House hunting x habis2 lagik!!
Nak termuntah pun yea jugak..tel sana-sini
Ikut hati nak give up aje
Tp nama pun mencari astana idaman
Mmglah susah kan..
Lagik susah buat org yg berapa nak berduit macam aku nih kan!!

Huhuhuh………….



Tgh berfikir 2000x nak g satu interview ini @ tak jumaat nih
Tgh berperang dlm rasa MAHU @ TIDAK MAHU
Agak menarik..tp ntahler..kejap rasa nak..kejap rasa macam malas lak!!
Takut yang dikejar x dpt
Yang dikendong berciciran..sapa nak jwb tuh!!

 
sila fening!!




Too many choices pun x ok jugak kan!!

Will BW pelan2 ok