Pages

05 March, 2011

masih x ketemu & masa makin singkat :(

ada x rumah for sale diskaun 50%..?

tetiap harik
keja aku membelek iklan property for sold
kat sini kat sini pun yea jugak kat sinun pun aku godek jugak
belum lagi belek iklan kat 7 eleven..merayau tgk umah kosong

call sana call sini
kejap tel agen..kejap lagik tel owner rumah
pening kepala..

house review--ada few yg aku sempat pergi
dah jupe yg berkenan..terlewat sikit
dah ada org bayar bookingnya
ada yg betul2 available..kalo x sbb umah yg teruk-banyak nak maintain..banyak nak pakai duit
memikirkan faktor lokasi yg jauh..kemudahan x berapa nak ada..sekolah kak ain jauh
atau harga yg x reasonable dgn market
atau kehendak owner/agen yg melampau batas pun ada jugak!!

pening pala weeiiiii..

belum lagik bab penat memusing
penat nak liased dgn org luar nih

sapa2 nak jual umah
nampak umah kosong yg nak dijual
kalo boleh nak landed house..x kira single/double storey
bwh 250k..

area ampang-hulu langat-cheras
ada x ?

kalo boleh nak move in june 2011
agak2 smpt jupe x??

huhuhuhu!!!



**nampak sgt desperate kan?






9 comments:

zailamohamad said...

Lynn, Zaila dulu macam nilah, pening kepala jugaklah bila memikirkan soal rumah ni tapi satu je Zaila nak nasihatkan, jangan terburu-buru..kalau nak terus move in bulan 6 2011 Zaila rasa xmungkin sebab proses nak beli rumah (kalo rumah yg dah siap & ready to move in) pon kalau cukup bertuah akan ambil masa 3 bulan sebelum bank boleh release duit, tp most of the time ambik masa lebih dr tu (macam kes zaila beli bulan 8 tahun 2009, bulan 3 2010 baru dapat kunci & melalui segala keperitan kn byr penalti lewat hampir RM4k) so banyakkan berdoa pada ALLAH, insya allah..kalau sudah rezeki kita di situ, tak akan ke mananya;)

littlehumblelynn said...

zaila

lamanya proses zaila nak dptkan kunci rumah..kwn lynn within 1 month sumer dh settle..move in 2nd month after siap sumer..rasanya atas agen/owner jugak..ada jugak kwn lynn yg loan x release masa proses pembelian rumah tp lambat sikit..owner bg move in tp kira sewa dulu..at last leh jugak..lynn harap kalo jupe pun at least kalo dlm proses pun..hopefully leh sewa dgn owner..mmg dr tahun lepas we all searching umah..tp start thn nih mmg seriously searching lah nih..anyhow tq for the advice :)

mzhany said...

kaklyn,
hany pun tgh mencarik jugak nih. umm sewa makin lama makin naeklaa adoiii

secangkir madu merah said...

hehehehe..kena rajin tgk surat khabar harian lah jawabnya...

gadisBunga said...

http://www.iproperty.com.my

try website tu, lebih mudah rasanya..

PynGees said...

owh!...kesian k.lynn...for sure bnyk masa t'buang dijalanan dek m'cari sebuah "istana impian"...

gee pn penah merasa cam tu... bnyk gak dugaannye... bila dh dpt nk plk kena tunggu proses ngan perbendaharaan (mklm la guna loan gomen..he..he..)... nk cpt nye psl sanggup turun sndri ke Putrajaya hntr doc by hand..walhal masa tu mmg dh sarat..8 months dh... bygkn la parking kt sana tu.. jauh.. klu t'slh dh kena jln kaki rentas building coz x kose nk alih parking..hu..hu...dugaan sungguh..
apapun gee doakan moga urusan k.lynn dipermudahkan Allah..amin..

mekchu said...

alamak.. tak tau pulak kawasan belah sana.. kalo nak carik area sban, mekchu bg sewa rumah mekchu je.. hehehehe.. biar penat survey, janji puas hati..

DrSinga said...

~konar balik....
kenot komen apa-apa..
tiada pengetahuan tentang rumah..
rumah arnab, boleh...

littlehumblelynn said...

hany

senasiblah kita hany;(

kakscm;

segala macam mak nenek paper ada kat umah skrg nih..nasib baik hindu x pdi baca kalo xharus ku beli jugak!!

gb;

itu wajib ok!!

gee;

mmg penat sgt..doakan smg cepat ketemu yek!!

mekchu;

tuh ler penat sgt2 rasanya mencari istana hinggap nih!!

dr;

ko sure banyak umah kan...jual kat sy 1..diskaun yek..